I 89% na RottenTomatoes. Zupełnie jak Babadook. Czyżbyśmy mieli kolejny wybijający się ponad przeciętną horror?
Film będzie miał premierę w kinach dopiero w lutym 2016, jak dotąd był chyba tylko na festiwalach. Napisy też będą. ;)
Tak, był wyświetlany na festiwalu Sundance. Ja tam wolę poczekać na premierę w kinie - jeśli rzeczywiście horror miałby by się wybijać ponad te przeciętne gnioty typu np. Taśmy Watykanu, czy też Sinister 2 (a szkoda, miałem spore nadzieje po świetnej cz. 1), to trzeba go zobaczyć w kinie, a nie w domu :). Byle tylko nie trafić na jakieś grono gimbusów komentujących każdą scenę i wpadających w śmiech w najbardziej nieodpowiednich momentach -.-
Jeszcze nigdy nie spotkałam podobnej widowni na seansach w godzinach wieczornych, na tygodniu. Choć lubelskie Multikino to na ogół jakieś puste... ;)
Ja juz wiedzialam, ze pojde jak zobaczylam plakat w kinie - a potem gdy dwuminutowy trailer wbil mnie w fotel bardziej niz film, na ktory poszlam, to nie moge sie doczekac. Druga premiera, ktorej oczekuje to The other side of the door. Dwie pozostale, ktore koniecznie chcialam obejrzec (The Forest, The Boy) juz zaliczone. Zapowiada sie mocny poczatek roku.
To jaki jest wg. Ciebie wymierny portal? Akurat Rotten Tomatoes wg. mnie jest miarodajny, jeśli wg. Ciebie opinie profesjonalnych krytyków takie nie są, to w takim razie co, oprócz obejrzenia filmu samemu oczywiście?
Nie, nie, nie... proszę Was... wielokrotnie historia pokazuje, że filmy przez krytyków odrzucane stały się kultowe, a to co chwalili było potem zjechane i przez widzów i przez wszelkiego rodzaju akademie....
Co nie znaczy, że mnie Witch nie ciekawi... opinie z różnych stron są świetne więc czekam na film :)
A więc na początku mówisz, że opinie skądś tam są mało warte, ale opinie skądś tam są spoko. o.O