PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=729157}

Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Anglii

The VVitch: A New-England Folktale
2015
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 84717
7,6 82 krytyków
Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Anglii
powrót do forum filmu Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Anglii

Jest trailer

użytkownik usunięty

https://www.youtube.com/watch?v=YjBN0ByAqDk

ocenił(a) film na 7

zapowiada się :-) to lubię

Trailer mnie całkowicie kupił :)

ocenił(a) film na 7

skojarzył mi się z Osadą. Tylko lepszą.

ocenił(a) film na 7
dzikudzina

Też moja pierwsza myśl - Osada, tyle że trochę z elementami Antychrysta.. jestem bardzo ciekaw tego filmu i czy w ogóle trafi do polskich multipleksów..

użytkownik usunięty

Spójrzcie na fragment gdy koza wspiera się na tylnych nogach. Jest to oczywiście nienaturalna pozycja tego zwierzęcia i rozpala wyobraźnię. Byłbym wniebowzięty, gdyby to była część przemiany w jakieś pierwotne zło. Może diabła, lub tytułowej wiedźmy? W każdym bądź razie, szykuje się epicki horror. Na przedpremierowych festiwalach zebrał porażającą ilość pozytywnych głosów. Jest na co czekać!

ocenił(a) film na 10

Jeśli komuś od razu wpadł w oko ten tytuł to sprawdźcie Saune z 2008. Klimat nieziemski.

ocenił(a) film na 7
daniel22

co to za film? filmweb nie wyszukuje

ocenił(a) film na 10
mk1993

http://www.filmweb.pl/film/Sauna-2008-466903 :)

ocenił(a) film na 7
daniel22

dzięki, ale już znalazłem, po prostu nie mogłem skojarzyć czegoś takiego jak sauna z horrorem :D

ocenił(a) film na 10
mk1993

Daj znać czy się podobał jak obejrzysz :D

ocenił(a) film na 10

Miałem dokładnie takie samo spostrzeżenie odnośnie kozy kiedy zobaczyłem trailer po raz pierwszy...
Piąty dzien myśle o tym filmie i chyba jutro pójdę obejrzeć drugi raz. Pozostaje w pamięci, jest wiele rzeczy do interpretacji, mega klimat, same zdjecia natury i muzyka przyprawiają o gęsią skórkę. Gra aktorska, zarówno dzieci jak i dorosłych naprawdę na wysokim poziomie, wszystko jest takie... prawdziwe, bez zbędnych efektów. Podczas paru scen wyrwało mi sie "o Boże". Jak napisal któryś z dziennikarzy, masz wrażenie jakbyś oglądał cos czego nie powinieneś zobaczyć. Daj znać jak juz obejrzysz, chętnie wymienię sie spostrzezeniami.

użytkownik usunięty
unsigned

Jak tylko wejdzie do polskich kin, na pewno obejrzę. No chyba że wyjdzie wcześniej kopia BluRay na torrentach, co też jest możliwe :D