Też moja pierwsza myśl - Osada, tyle że trochę z elementami Antychrysta.. jestem bardzo ciekaw tego filmu i czy w ogóle trafi do polskich multipleksów..
Spójrzcie na fragment gdy koza wspiera się na tylnych nogach. Jest to oczywiście nienaturalna pozycja tego zwierzęcia i rozpala wyobraźnię. Byłbym wniebowzięty, gdyby to była część przemiany w jakieś pierwotne zło. Może diabła, lub tytułowej wiedźmy? W każdym bądź razie, szykuje się epicki horror. Na przedpremierowych festiwalach zebrał porażającą ilość pozytywnych głosów. Jest na co czekać!
Jeśli komuś od razu wpadł w oko ten tytuł to sprawdźcie Saune z 2008. Klimat nieziemski.
dzięki, ale już znalazłem, po prostu nie mogłem skojarzyć czegoś takiego jak sauna z horrorem :D
Miałem dokładnie takie samo spostrzeżenie odnośnie kozy kiedy zobaczyłem trailer po raz pierwszy...
Piąty dzien myśle o tym filmie i chyba jutro pójdę obejrzeć drugi raz. Pozostaje w pamięci, jest wiele rzeczy do interpretacji, mega klimat, same zdjecia natury i muzyka przyprawiają o gęsią skórkę. Gra aktorska, zarówno dzieci jak i dorosłych naprawdę na wysokim poziomie, wszystko jest takie... prawdziwe, bez zbędnych efektów. Podczas paru scen wyrwało mi sie "o Boże". Jak napisal któryś z dziennikarzy, masz wrażenie jakbyś oglądał cos czego nie powinieneś zobaczyć. Daj znać jak juz obejrzysz, chętnie wymienię sie spostrzezeniami.