Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Anglii

The VVitch: A New-England Folktale
2015
6,7 85 tys. ocen
6,7 10 1 85279
7,6 61 krytyków
Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Anglii
powrót do forum filmu Czarownica: Bajka ludowa z Nowej Anglii

i koniec ?

ocenił(a) film na 6

Obejrzałem do końca i nagle dociera do mnie, że to już. A ja nadal czekam na puentę, na rozwinięcie, na jakiś sens tego co oglądam i nic, nagle film się kończy.
Nie dziwię się ze film ma taką słabą ocenę. Ja np. lubię wiedzieć o co chodzi w filmie, jakieś wyjaśnienia, znaczenie, jakaś historia. To ma być horror? Ja po obejrzeniu czuję się jakbym dostał na obiad pusty talerz. Ten film jest pusty, coś pokazuje ale nic nie wyjaśnia, film się kończy, a ty czujesz i zastanawiasz się co dalej, kiedy nastąpi rozwinięcie. Jak widać nawet głupie horrory z nastolatkami mają więcej sensu, niż ten film. Normalnie mi się mózg zlasował, mimo to film do samego końca mnie ciekawił i interesował, aż do momentu jego końca, gdzie normalnie rozczarowuje. Pozostawia widza bez jakiekolwiek historii i wyjaśnienia tego co widzimy na ekranie. Ocena 6,6 jest i tak dobrą ocenę, za to jak zawsze użytkownicy tej strony nie zawodzą w kwestiach debilnego oceniania filmów, tym bardziej że nie widziałem jeszcze żadnego filmu perfekcyjnego by mu dawać 10/10. Skąd takie oceny? Nie wiem, ale też dawanie filmu 1, 2 czy powiedzmy 3 też jest głupie.
Ludzie nie umieją oceniać filmów, dlatego na filmwebie nie powinno być takiej możlwiości, ani też nie warto kierować się czyimiś ocenami. Bo tylko można pominąć jakiś faktycznie dobry film.
Cóż ocena adekwatna, nawet muzyka momentami bezsensu ma przerażający wydźwięk, gdzie przecież nic złego na ekranie się nie dzieje, o co w ogóle chodzi, nie wiem. W każdym razie moment z małym dzieckiem był przerażający, za to nie mogę zrozumieć dlaczego rodzinna nie szukała dziecka, niema w tym kszty sensu. Druga sprawa dlaczego Caleb szedł w stronę chatki w lesie zamiast biec do domu, by przekazać swoje odkrycie rodzinie. W sumie nie ma co szukać sensu w tego typu filmie, tym bardziej że wielu filmach jest tego typu nie logiczne poczynania bohaterów. Więc nawet nie chce mi się tego zrozumieć.
I na koniec błagam wasz ludzie myślcie jak oceniacie, anie że mi się podobał dam 10 lub odwrotnie 1. Bowiem film ani na taką ani na taką nie zasługuje ocenę, film ocenia się pod względem wszystkiego, muzyki, gry aktorskiej itd., jeszcze raz powtarzam myślcie, albo nie oceniajcie wcale.