PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=137466}
6,7 91 tys. ocen
6,7 10 1 90550
5,5 30 krytyków
Czas surferów
powrót do forum filmu Czas surferów

nie interesują mnie idiotyczne porachunki dresiarzy to jest jedno wielkie dnooooooooooo. Proponuję Vinci Machulskiego albo filmy Koterskiego. Oto prawdziwe kino, nie falsyfikaty

ocenił(a) film na 10
jonaszmiauczynski

Jeśli cie nie interesują komedie tego typu to ich po prostu nie oglądaj(od tego są recenzje a w nich jest napisane że film jest o "porachunkach dresiarzy"-w sumie nie jest o porachunkach dresiarzy).Jak dla mnie Czas Surferów to jedna z lepszych komedii polskich ostatnich lat. Dobrze jest sobie czasem oglądąc film który nie jest zbyt wymagający i zarazem zaskakuje dialogami ( ten kto oglądał pewnie przypomina sobie PUK heheh).
Jak dla mnie 10/10 za skowyrność.

jonaszmiauczynski

hejj.. ale to jest komiedia... jak dla mnie z polskich najlepsza.niektórzy albo maja inny gust albo nie lubia komedii. wiec poco pisac takie rzeczy?

ocenił(a) film na 2
linakarooo

Dziewczynko, są lepsze komedie na tym świecie, no ale beznadziejnością żadna z nią się nie równa

jonaszmiauczynski

Przypuszczam że jesteś albo zagorzałym fanem Tarantino, ktory nie cierpi jak ktos sie nim inspiruje, albo metalem, ktory denerwuje sie że jego metalowosc i ciemne moce nie pasuja do tego typu filmów, albo nie lubisz dresiarzy, jakby kazdy z nich miał orzecha i tylko o dupach myślał. ^^ naprawde w tym kraju myśli sie tak prostolinijnie...

Ja powiem szczerze, film mi sie podobał. Nie dlatego bo był jakoś super śmieszny(chociaz jak byłem na nim w kinie to sie pokłałem ze smiechu - później mniej) Film jest poprostu ciekawie zrobiony, fajna muzyka pomimo że takiej nie lubie, fajni aktorzy naturszczykowie w wiekszości, przyjemna atmosfera i niewymyślony. Zwykła komedia pomyłek. Zapewne taka komedia odstrasza patrząc ze w kinie polskim jedynie tego typu komedie gangsterskie powstaja, ale wydaje mi się że ta, jest w zupełnie innym stylu.

Szczególnie że Linda w nim, wyśmiał swoje poprzednie role w pięknym stylu, nie ośmieszajac siebie, tylko włąśnie te role. :)

Pozdrawiam.

jonaszmiauczynski

widzisz janusz, zgadzam sie z tobą w pełni co do filmów machulskiego i koterskiego, jest to kino ambitne , jak na polskie warunki niemal najwyższych lotów, ale film żeby był ok nie musi być ambitny, takie kino też jest potrzebne "pamietajmy ze kino powstalo jako rozrywka dla analfabetów" ale pomijając nawet ten fakt, to film ambitny nie jest ani troche, lecz żeby bawił ambitny być nie musi, w natłoku krytycznych opini na temat tego fimu, niektórzy wstydzą przyznać że on im sie podoba, ja mam to głęboko i mówie ze film jest ok, nie jest zły w gruncie zeczy nie wiem czego sie czepiacie, braku ambicji? ok, i co z tego??

Leon_B_Fink

a co do tego że lepsze lepsze komedie są na tym świecie no to jest przecież oczywiste

jonaszmiauczynski

ja tam bardzo lubię filmy Machulskiego jak i Koterskiego (zresztą lubię większość polskich filmów), ale ten film również mi się podoba,
co z tego że jest może mało ambitny, ma głupkowate dialogi i grają w nim amatorzy(nie wszyscy oczywiście) takie kino tez jest potrzebne, a jeśli komuś nie odpowiada niech nie ogląda