PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=708926}

Czas wymierania

Extinction
2015
5,8 11 tys. ocen
5,8 10 1 10768
6,6 5 krytyków
Czas wymierania
powrót do forum filmu Czas wymierania
naomi_nomi

Film jest średni, trailer był dobry ale w filmie dialogi miałkie, efekty mocno naciągane (strasznie widać że budżet poszedł w aktorów) a fabuła mega przewidywalna. Zwykle jak się zbiorę, do oglądania filmu po angielsku to wiem, że obejrzę go dwa razy żeby wszystko skumać, a tu jest tak prosto, że nie muszę a nawet nie chcę. Nie polecam...

ocenił(a) film na 6
naomi_nomi

Film prezentuje się ładnie, klimatycznie. Fajna atmosfera lodowego pustkowia i tego co żywioł zrobił z miasteczkiem.
Postaci dobrze zagrane i ciekawe, problem w tym, że brakuje tu dobrych dialogów przez co film nieraz zaczyna przynudzać, a i fabularnie nie jest wybitnie.

ocenił(a) film na 6
Dealric

Mi się film podobał, choć faktycznie do wybitnych to on nie należy, ale też nie arcydzieła się spodziewałam, gdy rozpoczęłam seans. Film ma fajny klimat, a ponadto mam sentyment do Foxa za rolę Jacka w Lostach ;-)

ocenił(a) film na 6
konkret_filmweb

Nie twierdzę, że jest zły, wręcz przeciwnie. Ale trochę mnie zawiodła pierwsza połowa ze względu na rozwlekanie. A, że to Jack z Lost ogarnąłem dopiero przy ocenianiu. Wcześniej kojarzyłem skądś, ale nie mogłem połaczyć tego.

użytkownik usunięty
naomi_nomi

Mimo, ze niezbyt wybitny, mi rowniez sie podobal. Film bardziej skupia sie na przedstawieniu tego, co 'zywiol' czyni z ludzmi np. jak samotnosc i tragedia zmienia ludzi. Do tego dosc ciekawie przedstawione byly te "kreatury". Przez pierwsza polowe filmu mozna czasem sie zanudzic, gdyz ta czesc skupiona jest na przedstawieniu trojki glownych bohaterow, czasem napomkniete jest o "niebezpieczenstwie", ale glownie poznajemy co sie dzialo po historii przedstawionej w pierwszych intensywnych 5 minutach filmu. Nie zabraknie typowych chwytow jak historia pieska (np. z I am legend), problemy alkoholowe i "metamorfozy relacji "przy obiedzie :D
Suma sumarow, film jest przyzwoity, czasem lepszy czasem gorszy, ale za sniegowe krajobrazy, muzyczke i troszkawa innosc w zombie filmach jakie nam ostatnio serwuja, daje 6,5.

trza też dodać troszkę naiwną końcówkę, która moim zdaniem idealnie do tego filmu pasowała, a i jeszcze niektóre ujęcia były boskie ;) u mnie 7/10

ocenił(a) film na 8
Kronk

to jakby trochę zgapili z dwóch filmów " jestem legendą" i "30 dni mroku" :)
mnie tam się podobał :)