Czekając na wyrok

Monster's Ball
2001
7,0 17 tys. ocen
7,0 10 1 17480
6,9 10 krytyków
Czekając na wyrok
powrót do forum filmu Czekając na wyrok

bardzo się zawiodłem, role hally berry jakaś taka zwyczajna, znałem późniejsze filmy Marca
foresta i dlatego się skusiłem... zmarnowane dwie godziny, słabe zakończenie.

ocenił(a) film na 7
Blazej_Bernat

Być może jest nudny, przewidywalny i schematyczny, ale co z tego skoro oglądało się go wyśmienicie?
Mnie się bardzo podobał, ale ja lubię takie proste historie rozgrywające się gdzieś pośrodku niczego - świetny klimat.
A zakończenie akurat bardzo dobre.

ocenił(a) film na 10
zenek_8

popieram bezwzglednie - film jest niesamowice klimatyczny i zarazem przerazajacy. Arcydzielo.

ocenił(a) film na 7
tomie_2

A mnie bardziej raziły te wyuzdane sceny erotyczne. Nie wiem w jakim celu były tam plecione.

IKnowWhatYouAre

Żeby pokażać cycki Hally Berry innego uzasadnienia nie mam ;p

Blazej_Bernat

Tak słabego, a nagrodzonego oscarem filmu jeszcze nie widziałem. To nie jest film o amerykańskim optymizmie. Tym bardziej nie jest o miłości. To film o głupocie. W dodatku strasznie papierowy, a sam scenariusz nie zostawia miejsca nikomu, ani aktorom ani reżyserowi. Wszystko podporządkowane tabloidowej historii w tabloidowej otoczce. Populizm i efekciarstwo dla kretynów.

Blazej_Bernat

przewidywalny- nie do końca.
nudny- z tym też się nie zgodzę. Wszystko zależy od tego, czego widz oczekuje.
schematyczny- tu masz rację. Większość amerykańskich filmów taka właśnie jest.

Film całkiem niezły, dobrze się oglądało, odpowiedni klimat; podobały mi się też zdjęcia. Miałbym jedynie wątpliwości co do tego Oscara, Berry zagrała dobrze ale chyba nie na tyle żeby zostać w jakiś sposób wyróżniona.