6,4 15 tys. ocen
6,4 10 1 14819
5,8 17 krytyków
Czerwona gorączka
powrót do forum filmu Czerwona gorączka

Prośba

ocenił(a) film na 8

Drodzy kinomaniacy, zwracam się z prośbą. Potrzebna mi lista tytułów filmów akcji, w których występuje postać Rosjanina-wesołka, potężnie zbudowanego, lubiącego wypić, najlepiej jeśli ta postać jest żołnierzem. Oczywiście w filmie miałby się posługiwać nieczystym angielskim z rosyjskimi wstawkami. Bardzo proszę o pomoc :)

ocenił(a) film na 8
SWAT85

W Predators jest dobrze zbudowany rosyjski żołnierz z gatlingiem, który posługuje się nieczystym angielskim, ale chyba nie do końca tego szukasz, bo nie jest zbytnio komediowy. Jeśli chodzi o tego typu postaci, to już chyba łatwiej wymienić gry komputerowe, niż filmy. W filmach akcji, ruscy są niestety zwykle oziębli i małomówni, jak Drago w Rockym 4 :P
Ale jak ktoś znajdzie takie tytuły, to chętnie sam obejrzę. Może z czasem mi też sie przypomną jakieś... a w Armageddonie nie było jakiejś takiej postaci?

ocenił(a) film na 8
Manobaru

A jakie gry Ci przychodzą do głowy? Team Fortress 2 znam, HW Guy całkiem nieźle koresponduje z tym co potrzebuję

ocenił(a) film na 8
SWAT85

Moja pierwsza myśl: Zangief ze Street Fightera, w każdej części w której występuje, choć to mało fabularna gra, ale sama postać jest stricte typowym wielkim, patriotycznym ruskiem, lubiącym popić i "sieknąć ze łba" :D (konkretnie jest nazywany niedźwiedzim zapaśnikiem. Dosłownie, bo trenuje zapasy na niedźwiedziach brunatnych na syberii xD)
Wydaje mi się, że bardzo, pod tym względem mogłaby Ci się spodobać seria Red Alert. Zwłaszcza trzecia cześć, która obfituje w świetną, hollywoodzką obsadę, w tym w Dimitriego Diatchenko, który gra tam typowego twardego, lubiącego popić sowieckiego dowódcę oddziałów pancernych, Olega. Tim Curry gra tam przywódcę narodu radzieckiego, Premiera Czerdenko. Genialna rola. (Też lubi popić. Do głównego generała zwraca się na pożegnanie tekstem "bootom's up, general" :P)
Inną pozycją jest Jagged Alliance (zaróno 1 jak i 2, acz zdecydowanie polecam druga część), gdzie można nająć postać Iwana, który jest postacią podobną do Ivana Danko z Czerwonej Gorączki.
Coś mi chodziło jeszcze po głowie, ale zapomniałem. Dam znać, jak mi się przypomni :)

ocenił(a) film na 9
SWAT85

Dolf Lundgren grywał takich wielkich rusków, tylko że raczej nie mieli wesołej natury np. w Red Scorpion, gdzie gra ruskiego komandosa