PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=426140}

Czerwony stan

Red State
2011
5,5 5,2 tys. ocen
5,5 10 1 5206
5,5 15 krytyków
Czerwony stan
powrót do forum filmu Czerwony stan

Filmu niedokonczylam, bo chyba bym musiala miec syndrom "DOWNA" zeby przy czyms tak kretynskim wysiedziec. 50cio letnie baby-sekciary z kalachami,wymiatajace jak zawodowcy to juz troszeczke za duzo. dobre kino dla przyglupich...polecam hahaha
Ps. Hostel sie kryje ;) hahahaha

ocenił(a) film na 7
pladge

Wprawdzie filmu jeszcze nie widziałem, ale cuż, nie każdy czai klimaty Kevina Smith'a ;)

ocenił(a) film na 9
pladge

Film świetny i szkoda, że masz takie zdanie. Rozumiem, że odpadłaś jak zobaczyłaś "sekciary z kałachami", no rozumiem, może lekka przesada, ale może akurat świetny zabieg, dzięki któremu Smithowi udało się ukazać postępujący fanatyzm religijny. Nie dziwią Cię islamscy bojownicy biegający z bombami i karabinami, ale spójrz na to z tej strony, że źle zrozumiane zasady religii mogą do tego doprowadzić. A to wszystko ukryte pod słodkim płaszczykiem dobrotliwości (scenka z zamówieniem herbatki, jeżeli oglądałaś jednak do końca). To może i nie typowy film Smitha, ale i tak czuć jego robotę w specyficznych zabiegach, no i jak zwykle trafnym morałem ukrytym na koniec filmu. Do tego świetny dobór aktorów, co zawsze do tej pory mu się udawało. Moim zdaniem świetny film, aczkolwiek nie sądzę, żebym wracał do niego tak często i chętnie jak do Sprzedawców, którzy chyba nigdy mi się nie znudzą. :-)

ocenił(a) film na 2
xalanthyr

O bogowie nie rób z tego gościa jakiegoś wybitnego reżysera. Sorry ale takie "płaszczyki" i inne "zabiegi" to niedorozwinięty rododendron może zastosować. Film do połowy niesamowicie sztampowy a dalej już tylko głupi. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
pladge

Film rzeczywiście słaby jak na Smitha, ale wiesz takie sekty się raz na jakiś czas ujawniają. Poczytaj o Waco.

pladge

Nie znoszę jak ktoś przy byle jakiej okazji podnosi kwestię jak to nazwałaś "Syndromu DOWNA". W czym osoby z tym schorzeniem są gorsze od ciebie ? Może one miałyby raczej duży problem wysiedzieć przy tobie a nie na jakimś seansie filmowym.

Ojciec dziecka z syndromem (zespołem) DOWNA.

ocenił(a) film na 1
zbiniudok

Nic do siebie....

pladge

Czego można się spodziewać po Panience, która dała trzem częściom Transformersów i Centurionowi maxa, a Mission: Impossible - Ghost Protocol - 9 pktów.
Widać pewne przesłania niektórych reżyserów nie trafiają na podatny i "żyzny' grunt.
Poza tym jeżeli ktoś pisze o syndromie DOWNA w taki sposób, to znaczy, ze nie jest zbytnio rozgarnięty.
A w kwestii filmu, jak dla mnie solidna 8.

ocenił(a) film na 1
ogmar_2

To serdecznie ci wspolczuje,a co do przeslania filmu haha teraz juz wiesz ze powinienes sie leczyc bo ta solidna 8 to wlasnie jest stan twojej glupoty ;-) czyli jest w stanie dobrze zaawansowanym nie wiem czy bym 10 nie dala :-D

pladge

To się ubawiłem Twoja odpowiedzią, dobrze jednak wiedząc, że będzie w takowym stylu. Nic tylko ręce złożyć i zapłakać...lub też cieszyć się, że na świecie chodzą takie "ewenementy", które dodają "kolorytu" naszemu społeczeństwu;-)

ocenił(a) film na 1
ogmar_2

Ktos musi,jak bezmozgi wkolo ;-)

pladge

Haha..., jeżeli takowymi się otaczasz, to pewnie wybrali Ciebie na królową z racji tego, iż jakiś zalążek tego organu posiadasz.

ocenił(a) film na 1
ogmar_2

Krolowa moze byc tylko jedna haha i z tego co mi wiadomo juz jest taka,wiec kolejna pomylka,tak oto prosze Cie, zamilcz prymitywna istoto i komentuj dalej te swoje filmy "na 8" bo glupota nie grzeszysz i bardzo dobrze Ci to wychodzi... By!