PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=158911}

Czeski sen

Český sen
2004
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11714
7,2 13 krytyków
Czeski sen
powrót do forum filmu Czeski sen

GENIALNY film wg mnie pod wzgledem moralitetu wypływającego na jego sam koniec... Smiało można powiedzieć, że jest to paradokumentalna fabuła nakrecona dla ludzi z charakterem,a dodatkowo o wielkim umysle...

ocenił(a) film na 5
Annazniebios76

Taak, cała ich kampania i akcja jest dobrym początkiem do debaty na temat jakimi informacjami ludzie są karmieni na codzień - przez reklamy czy polityków.
Natomiast co do aspektu filmowego to sposób filmowania i reżyseria jest dla mnie żenująca - typowa amatorszczyzna.

ocenił(a) film na 9
dariusgromnicki

Nooo bez przesady, ja ten film widziałam ostatnio9 lat temu i do dziś jakoś pamiętam całą fabułe, a dlaczego? Bo jak dotychczas nie powstał chyba lepszy i bardziej rzetelny film od Czeskiego Snu , który jako jedyny pokazuję odrobinę gorzkiej prawdy o naszym współczesnym światku - to 9 lat temu było fatalnie a co dopiero teraz???

Annazniebios76

Najzabawniejsze w tym że autorzy we wstępie filmu mówią wprost między słowami. POKAŻEMY WAM WAS I NAS jacy jesteśmy na codzień.
W trakcie filmu tylko dogrywanie szczegółów typu PR, fryzura, reklama i wmawianie ludziom jak jest ekstra