Cztery pokoje

Four Rooms
1995
7,4 143 tys. ocen
7,4 10 1 143123
6,2 41 krytyków
Cztery pokoje
powrót do forum filmu Cztery pokoje

Jak to możliwe? Nigdy nie uważałem RT za wyrocznię, ale to jest coś cholernie dziwnego. Nie
zdarza się, żeby film powszechnie uważany za dobry/b.dobry miał tam ocenę jak jakaś szmira. I
odwrotnie, filmy z 90% są przynajmniej średnie/niezłe.

Resvain

Może trochę głupie pytanie, ale co to jest RT?

kajmaj

Rotten Tomatoes - sprawdź stronę.

ocenił(a) film na 7
Resvain

bo to jakaś gówniana strona. Według której najlepszy film jaki powstał w kinematografi to chyba toy story 2 ? haha na 2 miejscu człowiek na linie ? Co to ma być ? To dziwisz się że dzieło tarantino jest nisko oceniane ?

Kubyra

bez przesady, bywają tam dziwne akcje, ale strona w większości przypadków jest dość rzetelna. Te 14% to jakaś skrajność, pozostałe filmy Tarantino są tam dobrze/b.dobrze oceniane.

Resvain

imdb to rzetelna strona, na reszcie nie ma się co wzorować.

Resvain

Nie, rotten tomatoes nie jest ani trochę rzetelna. Sprawdzałem kiedyś kilka klasyków, m.in. Forest Gumpa i porównałem je z oceną Avengers. Wszystkie klasyki przegrały. Rzetelna? haha. bzdura.

Azejzel

Rzetelna - przesada, fakt. Ale zazwyczaj nie ma tam absurdów pokroju "Czas Apokalipsy" - 10%, "Piła 69" - 89%. Szmiry mają mało procentów, dobre i niezłe filmy sporo. A porównywanie oceny Avengers i Forresta Gumpa ma tyle sensu co porównywanie 8/10, które dostało Porshe z 9/10, które dostała Toyota. Albo Diablo III - 7/10, Angry Birds - 10/10. Chyba nie muszę tłumaczyć? Ale jasne, że sporo bzdur tam jest, bo liczby zazwyczaj nie oddają realiów - więcej sensu ma czytanie tamtejszych recenzji pisanych przez różnych ludzi.

kajmaj

Red Tube :D

BaronQV

WIN