Cztery pokoje

Four Rooms
1995
7,4 143 tys. ocen
7,4 10 1 143121
6,2 41 krytyków
Cztery pokoje
powrót do forum filmu Cztery pokoje

1 epizod jest słaby, nudny i mdły. Miałem ochotę wyłączyć film, pożegnać się i
zapomnieć o nim, ale czekałem na część z Tarantino.
2 pokój dał mi trochę nadziei lecz nadal nie byłem przekonany co do całości.
Dobra 3 część i genialne zakończenie wprowadziło mnie w dość dobry nastrój i z całym
szacunkiem mogłem podziwiać ostatnią część Quentina która zakończyła film z lekkim
pierdo*nięciem i zdecydowanie była najciekawsza.
Mam bardzo mieszane uczucia co do całości gdyż uważam że pierwszy duet reżyserów
nie pasuje w zupełności do Rodrigueza i Tarantino. Całość oceniam jako 6-/10 ale
wolałbym klasyfikować go jako 4 oddzielne części :
1 pokój 1/10
2 pokój 4+/10
3 pokój 7-/10
4 pokój 7+/10

lumunus

1 pokój 2/10
2 pokój 5/10
3 pokój 9/10
4 pokój10/10
Dobrze, że podczas oglądania filmu nie ma odwrotnej kolejności pokoi:-)

Michaur

Jak dla mnie:
1 pokój 4/10
2 pokój 1/10
3 pokój 6/10
4 pokój 3/10

rr_mail

ehh te wasze ocenianie :) ja tylko napisze że jak pierwszy raz ogladałem ten film to zupełnie mi nie siadł ! a wczoraj ja go oglądałem to przez cały film sie napieprzałem z głównego bohatera - mistrzowska rola - mistrzowski pokój nr 4

użytkownik usunięty
temteges

boy hotelowy zagrany genialnie.... dlatego podobają mi się nowe reklamy orange. pokój 3,4 są rewelacyjne. dwójka to dobry do nich wstęp.:)

A ja (zgodnie z radą znajomego) spaliłem sztukę zioła nim zasiadłem do seansu. Każdy (KAŻDY!) epizod oglądałem z rozdziawioną japą. GENIALNE!!! polecam...

ocenił(a) film na 9
Jacques_Mesrine

Hehe za pierwszym razem zrobiłem to samo :D

ocenił(a) film na 7
lumunus

Włączyłem ten film akurat jak zaczynał się epizod z dziećmi i naprawdę uśmiałem się, żałuję, że nie oglądałem od początku. Rola boy'a świetna. Polecam :)

lumunus

1 pokój 4/10
2 pokój 5/10
3 pokój 9/10 :)
4 pokój 9/10

użytkownik usunięty
QuentinTarantinoFan_2

1 pokój 3/10
2 pokój 5/10
3 pokój 8/10
4 pokój 9/10

ocenił(a) film na 9
lumunus

1 pokój 6/10
2 pokój 9/10
3 pokój 7/10
4 pokój 9/10

genialny pomysł i film, jako całość

ocenił(a) film na 5
lumunus

1 pokój 1/10
2 pokój 5/10
3 pokój 8/10
4 pokój 10/10

ocenił(a) film na 3
lumunus

Pierwszy raz obejrzałam tylko urywki. Dzisiaj spróbowałam jeszcze raz i skończyłam na trzecim pokoju, więcej nie zniosę.
1 pokój 2/10
2 pokój 1/10
3 pokój 5/10

ocenił(a) film na 8
lumunus

Nie zgadzam się, świetny film, tylko Tarantino jest w stanie kręcić tak genialne komedie, było wszystko to co najlepsze u Quintina czyli absurd i bardzo nietypowy i nieszablonowy humor.
1 pokój - 6/10
2 - 10/10
3 -10/10
4 - 7/10

ocenił(a) film na 8
artur2

tak się składa, że segmenty, które oceniłeś jako najlepsze, reżyserowały dwie różne osoby i bynajmniej żadna z nich nie była Quentinem, który to jest reżyserem ostatniego, choć, nie wiem ile w tym prawdy, podobno 'the man from hollywood' jest zlepkiem w dużej mierze fantazji autora i aktorów, tudzież jest po prostu zajebiście udaną improwizacją.:]

ocenił(a) film na 8
visionn

faktycznie masz racje

ocenił(a) film na 8
lumunus

Mnie też nie spodobał się 1 pokój, nuda i bezsens, przynajmniej ja tego nie zrozumiałam. Ale ogólnie film świetny!:)

ocenił(a) film na 8
lumunus

całość nierówna... bo to 4 różnych reżyserów tworzyło ten film ... :) po jednym pokoju na łebka ...
bardzo lubię ten film .... zawsze go oglądam jak gdzieś leci

ocenił(a) film na 8
lumunus

a moim zdaniem 1 pokój jest genialny właśnie dlatego, że tkwi w nim taka dawka absurdu czy też po prostu bezsensu, że po jego obejrzeniu można spodziewać się tylko gorszego. wydaje się, że taki pomyślunek mieli twórcy coby zmylić widza sprawiając mu psikus komicznym (dla mnie również rozbrajającym) początkiem, aby potem zmienić perspektywę o 180 stopni i nas skołować stawiając przed pytaniem: k**wa, o co chodzi?! a właśnie o to, drogi widzu, ażebyś puścił oko do groteskowej Madonny, tak jak my puszczamy oko do Ciebie!
poza tym - czyż odrodzenie się i wyjście z zaspermionej, ekhem, zapienionej kadzi niczym Afrodyta z morskiej piany równie boskiej bogini Diany, samo w sobie nie jest genialne? przecież o to chodzi - o przywołanie jej do życia! dżizas, kocham ten film!:D

ocenił(a) film na 7
lumunus

1 Pokój - 6
2 Pokój - 7
3 Pokój - 5
4 Pokój - 10 :) z odcięciem palca idealne zakończenie filmu...

ocenił(a) film na 8
lumunus

1czesc do przejscia, wacham sie tak miedzy 4-5
ale potem coraz lepiej, 2ep to juz 7/10
3- 8/10
4-9/10

kolejnosc epizodow dobrana idealnie, tworcy wiedzieli chyba co jest najslabsze

wsumie nie wiem tylko po jaka cholere tu jest ten 1epizod
tworcy nie widzieli ze jest strasznie slaby?
mogli go wyciac i wrzucic w wersje rezyserska:)

ocenił(a) film na 5
lumunus

1 Pokój - 1
2 Pokój - 3
3 Pokój - 7
4 Pokój - 9

ocenił(a) film na 9
lumunus

Też nie przekonał mnie pierwszy pokój, niemniej jednak kolejne wprowadziły mnie w tak dobry nastrój, że musiałam dać wyższą ocenę - film należy do moich ulubionych, bo prezentuje dokładnie ten typ humoru, jaki ja lubię. Za najlepsze uważam dwa ostatnie, ale ogólnie było kilka takich scen, że zwijałam się ze śmiechu.

ocenił(a) film na 8
lumunus

Nie wiem jak mam ocenić ten film, gdyby składał się tylko z dwóch ostatnich pokoi, dałabym mu nawet 8 gwiazdek.
Jednak cały film to wszystkie, 4 pokoje, i mimo wielkiej, ale to wielkiej sympatii do filmów Tarantino muszę dać niższą ocenę ...

Pierwszy pokój uważam za totalną porażkę. 0/10
Drugi pokój jest już trochę lepszy, ale wg mnie dalej słabo... 4/10
Trzeci pokój jest świetny, maluchy na prawdę mnie rozśmieszyły :) i tu się zaczęło robić fajnie.. 9/10
bo czwarty pokój był najlepszy, na sam widok Tarantino i Willisa buzia sama mi się zamieniała w banana :) 10/10

lumunus

1. 4
2. 8
3. 7
4. 9

średnia: 7, a więc i ocena 7 :) szkoda tego pierwszego pokoju.

ocenił(a) film na 8
adeck92

Mnie pierwszy pokój także nie przekonał. Troszkę mnie zażenował, głupio się czułam sama nie wiem;d

ocenił(a) film na 8
ohpeggysue

Kiedy pierwszy raz oglądałam, byłam chyba na to zdecydowanie za młoda. Po kilku kolejnych latach, kiedy wróciłam do tego tytułu, stwierdziłam że ten powalony klimat jak najbardziej wpada w mój gust. Ale rozumiem też skrajne oceny i to poczucie nierówności. Mnie też się najbardziej podobały ostatnie dwa pokoje, ale jako całokształt też mi odpowiada.

ocenił(a) film na 3
lumunus

1 pokój 1/10
2 pokój 1/10
3 pokój 6/10
4 pokój 2/10

ocenił(a) film na 8
lumunus

1 pokój 3/10
2 pokój 5/10
3 pokój 9/10
4 pokój 7/10
Średnia 6, ale podwyższyłam do 7 za fenomenalną grę Rotha.