PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1498}

Cztery wesela i pogrzeb

Four Weddings and a Funeral
1994
6,9 100 tys. ocen
6,9 10 1 100407
7,0 47 krytyków
Cztery wesela i pogrzeb
powrót do forum filmu Cztery wesela i pogrzeb

Nagrody

użytkownik usunięty

Nie rozumiem zachwytu nad tym filmem?

użytkownik usunięty

Nie wiem czy nie rozumiesz. Może spytaj matkę.

ocenił(a) film na 7

A ja rozumiem zachwyt nad tym filmem?

Sialalalala lalala

rex05

A mi się film podobał -dobra angielska robota .Wiadomo że Brytyjczycy robią najlepsze komedie romantyczne na świecie 8/10

ocenił(a) film na 5
lotr_2

Dla mnie to też zagadka. Film jest nudny, wlecze się, znajdźcie mi jakąś zabawną scenę. To komedia niby romantyczna, ale dla mnie to taka słaba obyczajówka bez żadnej emocjonalnej głębi. Słabizna, obejrzałem to po raz pierwszy gdy miałem 10 lat i wtedy mi się ten film nędzny wydawał. Trochę podrosłem i zdania nie zmieniłem:)

ocenił(a) film na 1
runchair

koszmar

runchair

podpisuję si.ę pod 'zagadką'

ocenił(a) film na 9
runchair

Nie rozumiem ciebie film jest dobry.Jeżeli w takim wieku oglądasz takie filmy to nic dziwnego że ci się nie podobał.Może w nim nie występują najlepsi aktorzy,ale na ogół mi się podoba.Czemu od razu mówić że jest koszmarem.

runchair

Popieram, choć momentami jest zabawna...ale to czasem, pokazały mi to kuzynki, film jest niezły, początek chyba najlepszy.

ocenił(a) film na 10

Bo Anglicy mają specyficzny humor po prostu :)

lilithin

Lubię angielski humor, ale mi ten film też podoba się tak hm..średnio na jeża. Widziałam i nie mam ochoty ogladac kolejny i kolejny raz jak niektórzy. ;]

ocenił(a) film na 6
Madame_Chloe

Ja mam właśnie tak, jak ci niektórzy.... Nie umiem powiedzieć dokładnie, co takiego w tym filmie jest, ale przyciąga mnie on do siebie, jak magnes - ten klimat, spojrzenia bohaterów, świetny scenariusz, rodzące się uczucie, rola i znaczenie przyjaźni, styl bycia głównego bohatera, szokujące zestawienie spotkań na weselach i na pogrzebie, problem poszukiwania zwyczajnej miłości przez każdego człowieka, rzucająca absolutnie na kolana uroda mojej imienniczki, rozmowa w deszczu.... - to wszystko razem składa się na magię obrazu, do którego wracam ciągle od wielu lat, zawsze z tą samą przyjemnością. :)
Aha, i jeszcze ta rewelacyjna piosenka. :)

ocenił(a) film na 5

ja też nie wiem nad czym ten zachwyt i nagrody. Jest prawdą to co napisała bruce1940, ale ja ten film oglądałam bez jakiegoś większego "wow". Film jak dla mnie taki średni.

ocenił(a) film na 9
evverlasting

To nie wiesz co jest dobre,ale to twoja sprawa.

ocenił(a) film na 5
lucyna63

to tylko moje zdanie.