Dłonie

When the Bough Breaks
1994
5,9 1,1 tys. ocen
5,9 10 1 1139
Dłonie
powrót do forum filmu Dłonie

Po raz pierwszy oglądałem Dłonie kilkanaście lat temu, Nawet mi się ten film spodobał, choć zbyt wiele z niego nie zapamiętałem. Ot, całkiem przyzwoity lecz niezbyt oryginalny thriller nakręcony prawdopodobnie na fali powodzenia Milczenia owiec. Wczoraj jednak leciał w telewizji więc skorzystałem z okazji aby go sobie przypomnieć. No i co zobaczyłem? Ponownie nic nadzwyczajnego. Przyzwoita średnia plus urocza Ally Walker.:) Jak na thriller zbyt mało emocji i napięcia. Ktoś tu napisał że jest lepszy od Milczenia owiec - dobry dowcip. Największym atutem tego filmu jest chyba fakt że jest mało znany, niekomercyjny i zwyczajnie dzisiaj zapomniany. Ale mimo wszystko warto go znać.

Heatseeker

Zgadza się - te ochy i achy są lekko na wyrost. Film jest z 1993 r. Milczenie owiec z 1991. Jak dla mnie to jest to wręcz kopia słynniejszego obrazu, a scena finałowa (ciemna piwnica, pani detektyw z pistoletem, uratowana ostatnia ofiara) - to już najzwyklejsza na świecie zrzyna. Film poprawny, główna bohaterka na plus, ale zdecydowanie bez tej "iskry" jaką miał film Demme'a. Nie twórzmy mitów...

ocenił(a) film na 6
Heatseeker

Tez odświeżyłem go sobie po latach.
Nic specjalnego. Walker w porządku. Ale film cieniutki. Słabe śledztwo. Fabuła nie wciąga. Sheen ? Nie wiem co robił w tym filmie ?
Durnowate chwyty z jakimiś wizjami dzieciaka. ech...
W latach 90-tych natrzaskali masę thrillerów kryminalnych (chyba złota era). No i wśród takiej masy muszą przydarzyć się słabsze.
Mógłbym dać góra 5/10 choć nie wiem czy i to nie byłoby naciągane.

użytkownik usunięty
Heatseeker

"dopóki nie wszedłem do internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu (PRZEMĄDRZAŁYCH) idiotów" (St. Lem).

ocenił(a) film na 6

Nie zesraj się od tych swoich mądrości.