PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=781}

Dług

1999
7,8 155 tys. ocen
7,8 10 1 154712
8,1 56 krytyków
Dług
powrót do forum filmu Dług

oj... co tu duzo gadac, film genialny, doskonala charakterystyka desperacji, naiwnosci (bo jak by nie patrzec, bohaterowow filmu mozna uznac za naiwnych) i strachu... swietna gra aktorw (brawa dla Roberta Gonery), wzbudzajaca napiecie muzyka no i przede wszystkim sensacyjny scenariusz (o genialnosci rezyserii wrecz nie trzeba sie wypowiadac, bo to jest po prostu jak dla mnie oczywiste)... sam film mnie urzekl prostota przedstawionego tematu... brutalnosc dozowana perfekcyjnie... realizm bijacy z kazdego ujecia jest wrecz zjawiskowy... film wybitny, napradwe zaslugujacy na uznanie :)

ocenił(a) film na 10
pijana

do długu
Jeżeli zafascynował Cię tak mocno Dług to wejdź na jego stronę i przeczytaj komentarze. W jednym z nich jest podana strona na której możesz podyskutować z przyjaciółmi i siostrą pierwowzoru postaci głownej tego filmu. Naprawdę warto. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy i możesz pomóc Sławkowi w ułaskawieniu przez Prezydenta RP. Pozdrawiam.

Jerzy_Zemla

to milo, dziekuje
www.dlug.org.pl... :) dziekuje, bylam tam juz dosc dawno temu :)

ocenił(a) film na 10
pijana

to dobrze
To znaczy że znasz temat. Mnie to bardzo poruszyło. Są na świecie rzeczy o których filozofom się nie śnilo.Pozdrawiam.