Dźwięki muzyki

The Sound of Music
1965
7,9 17 tys. ocen
7,9 10 1 16625
7,3 16 krytyków
Dźwięki muzyki
powrót do forum filmu Dźwięki muzyki
martaa92

tak ,to ten ale lepiej zeby robic takie tematy w zycie na fali a nie tutaj bo reszcie ludu najwprawdopodobniej nie wie o co ci chodzi..pozdrawiam

film_fan

tak to ten, ale Marissa lubiła jeszcze Ntebook, ja już go obejrzałam, jest cudowny - chodzi o Notebook:)

martaa92

tego nie wiem, ale z pewnością uwielbia go Gabrielle Christian. :)

arche__mania

Był to rónież ulubiony film Iana Curtisa z Joy Division - polecam film Control

martaa92

uwielbia go też Gwen Stefani, bo czerpała z niego pomysły ;)

Fluorescent

tak właśnie zauważyłam jak Maria i dzieci zaczęły przedstawiać teatrzyk, i leciała ta piosenka, to normalnie myślę skąd ja to znam. Oczywiście mowa o wstępie do piosenki Gwen Wind it up

martaa92

Jest to też ulubiony film Michelle Cohen z filmu Two lovers

ryan45

Przepraszam - jest to ulubiony film Sandry Cohen z filmu Two Lovers

użytkownik usunięty
ryan45

tak, też iana curtisa i elliot reid w "hożych doktorach", yyy

Jackie Chana dopisuję do listy :)

BSQ

Jeszcze Nate z Plotkary ;)

Jeannette

właśnie - Nate! Dlatego przyszłam sprawdzić ten film ;>

ocenił(a) film na 9
martaa92

Oprócz wszystkich tu wymienionych osób, jest to także jeden z ulubionych filmów Christiny Aguilery :)

Elena01

Oh, ja z tym filmem spotkałam się w wielu ksiażkach jak dziwnie by to nie brzmiało ;d M.in. w Dzienniku Bridget Jones. Jak byłam młodsza czytałam też jakąś książkę, coś z czarownicą w tytule i chyba ropuchą, i ten film byl tam wiele razy wspominany ;d No i to nie wszystko oczywiście. Wszędzie można się na niego natknąć, więc jednym slowem - klasyk.

Sancerree

Tak - Bridget Jones zdecydowanie dopisuję do listy - oprócz "Dumy i uprzedzenia" lubi także "Dźwięki muzyki":)))))

martaa92

Roger Waters i Richard Wright również wymieniali go jako źródło inspiracji :)

ocenił(a) film na 10
martaa92

Jaco Pastorius też miał fioła na jego punkcie.

martaa92

To chyba siostra Marissy uwielbia ten film. Kethlin chyba miała na imie. Z tego co pamiętam zawsze oglądała ten film w swoje urodziny z mamą i Marissa ;)

ocenił(a) film na 9
hearbeats_hurt

hearbeats_hurt dobrze pamiętasz :D Marissa mówiła tylko że zawsze gdy była mała go oglądała :)