... w którym momencie Yossi, po rozdzieleniu z Kevinem, przekroczył rzekę? Kiedy tratwa uległa rozbiciu, znalazł się na lewym brzegu rzeki. Po kilku dniach wędrowania był już na prawym brzegu. Chłopak ledwo powłóczył nogami, ale miał siłę przejść przez rwącą rzekę?
Moment rozdzielenia z Kevinem: szkoda, że nie pokazali jak Kevin w trybie ekspresowym dostał się do wioski. Zakładam, że Yossi oddalił się od Kevina o jakiś kilometr. Wyszedł na brzeg, i zaczął iść w kierunku Kevina, no ale Kevina już nie było (zapewne był już baardzo daleko:P). Pytanie jak Kevin dostał się do wioski? Miał do pokonania ten sam dystans co Yossi, czyli jakieś 190 km. Szkoda, że w filmie nie ma ani słowa o tym.
PS. Daniel Radcliff coś lubi grać Żydów o nazwisku Ginsberg. W filmie na Śmierć i życie z 2013 zagrał Allena Ginsberga, poetę. A teraz zagrał Yossiego Ghinsberga;)
Daniel jest pochodzenia żydowskiego ze strony mamy ;-) Nie kieruje się jednak pochodzeniem bohaterów, a scenariuszem ;-) Jeśli chodzi o nazwisko to czysty przypadek;-)
Napisałem to jako ciekawostkę, a nie zarzut;) Jest mi zupełnie obojętne kto jest jakiego pochodzenia;)
Nie odebrałam tego jako zarzut, chciałam tylko dodać, że jakieś tam powiązanie ma ;)
Kevina przecież uratowało dwóch gości z wioski. Motorówką go zabrali, czy czym oni tam pływali.
tak, ale nie zabrali go z miejsca rozbicia tratwy, tylko Kevin zbliżył się pod wioske i tam go zauwazyli. motorówka można bylo dopłynąc tylko do pewnego miejsca rzeki, bo potem już tylko pieszo
dokładnie, też mnie zastanawia, gdzie i po jakim czasie Kevin został odnaleziony. Mogli podać, w jakiej odległości i po ilu dniach został odnaleziony. No i jak przeżył bez plecaka
W filmie mówili który dzień wyprawy i z tego co kojarzę Kevina znaleźli chyba po 4 dniu od rozdzielenia
To byl początek dal rade bez plecaka mial wiecej siły
Yosi dłużej go nie mial od momentu bagien do znalezienia i byl bardziej wyczerpany
Co do strony rzeki to sie cofnął i pewnie przekroczył ja na drugi brzeg w bezpiecznym miejscu które na to pozwalało