widzialam tylko minutke filmu bo jakos mi sie nie spodobalo to co zobaczylam i przelaczylam a
widzialam fragment w ktorym 2 ubranych na czerwono gosci obcina chlopu palec napiszecie mi
za co mu go obcieli?glupie ale nie daje mi to spokoju
nieudany manicure? grzebał tym palcem nie tylko w nosie? chcieli odciski bez ciągania całej reszty? która wersja uspokoi?
ten palec brał udział w spisku przeciwko cesarzowi - "goście w na czerwono" otrzymali rozkaz ukarania palca. "Chłop" nie miał nic wspólnego z caaałym tym zajściem dlatego oszczędzon był on, chłop ten właśnie on to był, udało mu się unikać losu palca tego... swego. hej
hm,dziwne to,nie wiem czy pisane z ironia czy faktycznie tak bylo,wiem ze moje pytanie bylo glupie:)ja wcale jakas delikatna nie jestem wrecz przeciwnie,ale nie lubie pewnego rodzaju polskich filmow i dlatego nie patrzylam dalej:),nie wiem jak to nazwac by byc wlasciwie zrozumianą i dlatego nie bede precyzowac:)ok zapomnijmy o tym
To było szczepienie przeciwko ospie (prawdopodobnie - dosyć dawno to oglądałem). Nie ucinano palca, a jedynie nacinano go do momentu pokazania się krwi, tak żeby patogeny znalazły się w organizmie.
Szczepienie przeciwko ospie zostało uchwycone w innym momencie filmu. Z palcem to inny wątek, a został obcięty z powodu ,o którym napisał Azzarel.
Chyba muszę jeszcze raz obejrzeć ten film, bo za nic nie przypomnę sobie sceny, którą opisał użytkownik Azzarel.