PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649905}

Daję nam rok

I Give It a Year
2013
5,6 34 tys. ocen
5,6 10 1 33557
6,0 8 krytyków
Daję nam rok
powrót do forum filmu Daję nam rok

Aktorsko i scenariuszowo podobał mi się. Jest zabawny, czasami bardzo śmieszny. Tylko Simon Baker gra tak nieskazitelnego amanta, że jest zbyt słodki i nieprawdziwy. Prawie Mesjasz ;-)

Zawodzi Anna Faris. Gra dokładnie tak samo jak w Strasznym Filmie i tak samo jak przez kolejne 13 lat, niezależnie od tego w jaką rolę się wcielała. Jej maniera "zjaranej nastolatki" kompletnie tutaj nie pasuje. No i albo miała ostatnio jakąś nieudaną operację plastyczną twarzy, albo ją mocno do filmu ucharakteryzowali.

Dobry film, żeby się rozerwać. Z całkiem niezłym przesłaniem na końcu.

ocenił(a) film na 8
Krooger

zgadzam się ;) Anna Faris w tym kolorze wygląda mega staro. Ale ogólnie polecam

ocenił(a) film na 8
Krooger

kiedy i gdzie zdążyliście to obejrzeć? :)

pkim

Wczoraj. Na pokazie przedpremierowym w warszawskim Multikino.

ocenił(a) film na 7
Krooger

tak, bardzo fajny film i bardzo przyjemnie się go ogląda.:)

ocenił(a) film na 6
Krooger

Świetnie się oglądało, ksiądz najlepszy:D

ocenił(a) film na 8
Krooger

co do Anny Faris to sie muszę zgodzić niestety, ale co do postaci Simona to mam inne zdanie, Baker gra bardzo przewrotnie, niby typowego amanta rodem z klasycznych rom-comów a w istocie przerysowując jego cechy tworzy pastisz

jagamiga1

byłam na pokazie dla kobiet w multikinie, i naprawde z przyjaciółkami ubawiłyśmy sie do łez. ogólnie wszystkie laski wychodziły bardzo rozbawione. z mojej strony polecam na taki lajtowy wieczorek

ocenił(a) film na 8
maja_maja

Ja też byłam na KNO z kumpelkami i też łzawiłyśmy ze śmiechu :) Bardzo sympatyczny film!

ocenił(a) film na 8
Krooger

dzięki tobie obejrzałem i nie żałuję - ubawiłem się do łez :)