Dar

The Gift
2015
6,5 37 tys. ocen
6,5 10 1 36902
7,0 30 krytyków
Dar
powrót do forum filmu Dar

"Możesz to zrobić z przeszłości, ale przeszłość nie jest zrobione z tobą.", Jeden z wielu przerażających i subtelnie złowrogich linii spośród genialnym debiucie reżyserskim Joel Edgerton w. Dar jest definicja przebojem. Ma wszystko to, co będzie dla niego, świetna obsada, świetny scenariusz i potencjał, aby być w przyszłości klasyczne. Co zaczyna się jak thriller powolnego spalania, dając publiczności tyle narażać aby nas naprawdę połączyć się z tych znaków i sympatyzuje z każdym z nich powoli zamienia się w nowym wieku Pacific Heights. Film doły Simon i Robyn, dwa nowożeńcy, które właśnie kupił dom w rodzinnym mieście Szymona. Podczas gdy na zakupy, Simon wpada Gordo, człowiekiem od czasów szkoły średniej, która jest nieco off iw tym momencie, film startuje, a my dostaniemy wystarczająco dużo zwrotów akcji stanowić to jako szokujące co najmniej. Aktor i, teraz, reżyser Joel Edgerton puka ten film z parku, dzięki czemu jest home run bo to jest jego debiutem reżyserskim. Cholera, czy to jego dziesiąty filmu, byłby to home run. Edgerton kieruje swój scenariusz i aktorów z taką pewnością, można by pomyśleć, Adrian Lynn skierował głową. Trzy przewody w Jason Bateman, Rebecca Hall i Joel Edgerton nie może być bardziej idealne. Bateman dostarcza kariery najlepszą wydajność, wodowania jego niedawnej ciąg lekkich komediach i stosowania jego protekcjonalny stosunek do prawa yuppie w Simon. Rebecca Hall, która musi jeszcze dostarczyć złe wyniki w moich oczach, sprawia, że ten nie jest wyjątkiem. Ona jest fantastyczna w tym filmie. Joel Edgerton dowodzi również bardzo dziwny jak Gordo i dla kogoś zdjąć idealne trifecta takich jak Edgerton, stawia go w tej samej lidze, Ben Affleck. To fantastycznie skręcone filmu dzieło na niskim poziomie, że musi być widoczna. Dar stoi w pojedynkę najlepszy film tego lata i jeden z najlepszych w roku.

ocenił(a) film na 6
Emaus

a teraz po polskiemu prosze.. :/

ocenił(a) film na 7
Emaus

Mój ojciec - Makumba - być królem wioski
Ja mieszkać w Afryka, przyjechać do Polski...;)

ocenił(a) film na 8
Emaus

Jesteś Polakiem/Polką? Bo sposób w jaki piszesz na to nie wskazuje.

Mlodzik91

Ja ? - Jestem pani wietnamska.