PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94533
3,9 13 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Czy to jest już oficjalnie potwierdzone, że on zagra Jace'a, bo podobno wcale nie chciał przyjąć tej roli. Udział Lily jest potwierdzony, sama widziałam na blogu autorki Mortal Instruments, ale o Alexie nic na 100%.

gabry886

Podobno to chciał za te rolę 10 mln. No i po za tym nie ma oficjalnego potwierdzenia. Jak tylko ktoś będzie miał zagrać Jace'a to Cassie Clare coś o tym na swoim blogu napisze ;)

tamwood

Właśnie o to chodzi, że jak chce dodać np. opis do filmu (nie do tego akurat próbowałam) to wpis zostaje odrzucony, ale niepotwierdzone informacje od razu się pojawiają. Ludzie poczekajcie trochę, bo może ktoś inny zagra Jace'a, albo przynajmniej aż sam Alex, Cassandra Clare lub reżyserka potwierdzą udział aktora w ekranizacji!

gabry886

Gdyby zgodził się przyjąć te rolę - to nie ukrywam byłoby zajebiście, ale faktycznie nie ma jeszcze nigdzie oficjalnego potwierdzenia, że zagra Waylanda.

gabry886

Podobnie jest z IMDb, tam również ludzie wypisują obsadę chociaż nie ma żadnego oficjalnego potwierdzenia. A dlaczego niepotwierdzone informacje się pojawiają a Twój opis zostaje odrzucany to nie mam pojęcia ;)

tamwood

To po prostu musi być prawda!!!!

dusia204

taa... w szczególności dlatego, że on wcale nie chce przyjąć tej roli.

gabry886

właśnie byłam na blogu Cassandry i nie pojawiła się jeszcze oficjalna informacja, niestety...

gabry886

Też o tym czytałam.. oby ją przyjął!

ocenił(a) film na 6
dusia204

http://justjaredjr.buzznet.com/2011/01/30/no-mortal-instruments-for-alex-pettyfe r/ z tego tekstu wynika, że raczej nic z tego... offtopowo dla fanek alexa polecam filmik z wywiadu ;)

karolinaalicja

Haha :D Wiedziałam, że tak będzie :D Tyle że ta wiadomość pochodzi z 30 stycznia, a Cassandra pisała, że Alex ma jeszcze rozmawiać z reżyserem czy kimś tam. Mi tam tak bardzo nie zależy, fajnie jeżeli zagra Jacea, ale od początku się tego spodziewałam :) Jeszcze czekajmy na oficjalną informację... Może Jacea zagra jakiś inny, równie utalentowany aktor? :D

gabry886

Rany... no i mi nerwy podskoczyły :P
Jak ktoś będzie wiedział niech da tu znać.. ;)
No ale chyba nie było by tak poprostu dodane, co nie?
przez długi czas była tylko Lilly.. więc coś musiało spowodować pojawienie się tu Alexa :P

gosska

Oby!

dusia204

Ej sory, że się tak wyrażę, ale jeżeli zamierzacie wychwalać Alexa za wygląd to idźcie do tematu "nareszcie. ^^", ja chcę tylko uzyskać oficjalną informację, nie jestem sweet i nie będę wpisywać komentarzy typu: "Alex jest taki przystojny, taki śliczny, on musi o prostu przyjąć ta rolę!!". Nie chcę nikogo obrazić, ale jak czytam niektóre komentarze to mnie zbiera na mdłości... Ja chcę tylko potwierdzenia jego udziału, czegoś co do tej pory się nie pojawiło, a jakaś ześwirowana fanka dodała go obsady i zrobił się mały problem... :D

gabry886

Dokładnie- na IMDbie cała obsada poza Lily jest przecież co najmniej nie potwierdzona;) Fajnie, jeżeli zagra Jace'a, bo go lubię i to wcale nie za wygląd, ale jeżeli nie, to mówi się trudno i żyje się dalej.
Co do potwierdzenia udziału- poza śledzeniem LJ'a i strony Cassie, ja polecam jeszcze jej oficjalny profil na Facebooku i grupę dyskusyjną na Gmailu, tam też sporo fajnych rzeczy dodaje poza informacjami;)

ocenił(a) film na 6
Ava713

A nie wie ktoś przypadkiem kiedy obsada będzie oficjalnie potwierdzona? ;) Czy Cassie wypowiedziała się w ogóle na ten temat?

LittleMess

Na razie powstało coś w stylu gry, w której możesz zagłosować na swojego faworyta do danej roli, w temacie "nareszcie. ^^" ktoś już podawał linka, ale jak pisze sama Cassie to tylko gra. Oficjalnie potwierdzony jest tylko udział Lily, nikogo więcej, trwają negocjacje co do Alexa, bo on nie chce przyjąć roli Jace'a, no a o reszcie nic nie wiadomo. :)

gabry886

http://hollywoodcrush.mtv.com/2011/02/25/alex-pettyfer-hunger-games-mortal-instr uments/ - ja wszystko rozumiem, naprawdę, ale mógłby w końcu zdecydować-wóz albo przewóz;D

Ava713

Teraz to już zaczynam się wkurzać :/ Ava713 dzięki za info, ale jak dalej tak będzie to w końcu ktoś mu podziękuje i znajdą innego aktora na to miejsce, tak można tak robić? Gościu mógłbyś się w końcu zdecydować!!! :/

gabry886

A kto nie zaczyna się wkurzać?:/ Ja w ogóle gratuluję produkcji refleksu- zdjęcia mają zacząć się w kwietniu, a oni mają tylko jedną aktorkę do obsady. Bravo, bravo, bravissimo:/

Ava713

hahaha... !!! ;D kurde, teraz to ubaw po pachy, jedna osoba w obsadzie a za ok 1,5 miesiąca zaczynają kręcić... A nie wiecie na kiedy konkretniej jest planowana premiera? wiosna, lato, jesień, zima? ;)

gabry886

Nie mam nawet zamiaru wychwalać jego urody... JEST NORMALNY, ALE TRZEBA PRZYZNAĆ ŻE PATRZĄC NA NIEGO I OKŁADKĘ KSIĄŻKI WIDAĆ PODOBIEŃSTWO! Pisałam już! NIE OCENIAJ MNIE, BO MNIE NIE ZNASZ!!

dusia204

Nie oceniam cię, to po prostu tak wygląda, jeżeli cię uraziłam to bardzo PRZEPRASZAM (bez sarkazmu, 100% na serio). A co do okładki to rzeczywiście wygląda identycznie, może dlatego nie chce przyjąć tej roli, bo myśli, że pod uwagę biorą tylko jego wygląd a nie zdolności? chociaż, jak facet mądry to by się tak nad tym nie zastanawiał (co w cale nie znaczy, że jest głupi, o nie!)... ;)

gabry886

Może i wygląda.
Ja gdzieś czytałam, że dostał inną propozycję i dlatego się waha..

dusia204

Podobno waha się nad rolą Jace'a a jakiegoś gościa z "Igrzysk Śmierci" (nie wiem jakiego, nie czytałam jeszcze Igrzysk) ;D

gabry886

A może ktoś inny podejmnie się tego i nas nie zawiedzie? Trzeba być dobrej myśli!

dusia204

Dobrej myśli to ja cały czas jestem, ale chciałabym wreszcie wiedzieć jaką decyzję podjął Alex... :/
;D

gabry886

To jeszcze brzmi obiecująco, gabry;P Wiesz, jak strasznie polecam Ci tą książkę;)
A dostał propozycję roli Peety Mellarka, głównej postaci męskiej, jednego z moich ulubionych bohaterów;D

Ava713

Ava ty chyba jako jedyna czytałaś Igrzyska, więc z ciekawości pytam - według Ciebie Alex bardziej pasuje do roli Jace'a czy Peety? xD

tamwood

Ava przyłączam się do pytania tamwood ;)

gabry886

Hmmm, trudno w sumie powiedzieć, ale chyba bardziej widziałabym go jako Jace'a niż Peetę;D

Ava713

mnie martwi to, że alex się w ogóle zastanawia nad przyjęciem propozycji, serio byłby idealny do roli Jace'a. On i Peeta? No chyba nie ; o w tej roli za to kompletnie go nie widzę

Saovine_

Ale jednak się zastanawia...
Co jak co, ale skoro chcą go w jednym filmie to po co miałby się pchać w inny, chyba tylko żeby zrobić ludziom na złość! ;/
;D

gabry886

"Filming for TMI is starting THIS month!! Happy March…" (źródło: http://www.cityofbonesmovie.com/)
A my dalej nic nie wiemy o aktorze grającym Jace'a :/

gabry886

My dalej nic nie wiemy W OGÓLE o żadnych praktycznie aktorach:/ Chcą to przerobić na jakiś cholerny monodram Clary czy co?;P

Ava713

Może Lily Collins jest na tyle uzdolniona, że wcielać się będzie w każdą rolę... zawsze to taniej dla producentów :D
A tak serio to trzeba czekać i liczyć na to, że film nakręcą jeszcze w tym stuleciu^^

tamwood

No i tutaj się okazuje, że to my sami robimy sobie obsadę do filmu... Jak ja nie znoszę czekać!!!

dusia204

Pomysł! - zróbmy to po swojemu i sami nakręćmy ten film! ;p
Kogo chcecie zagrać?^^

Z nudów mi odbija, heh ;)

tamwood

To ja mogę być Simonem, bo noszę okulary :D ;P

gabry886

To ja mogę być... No dobra, nie wiem;D w TID zaraz bym wiedziała, a tu nie bardzo^^
A co do Lily... Jak będzie chciała osobną gażę za każdą rolę, to już tak tanio nie wyjdzie;D

gabry886

To ja mogę być...Isabelle!

dusia204

Jednak nie... nie jestem zbytnio podobna.

dusia204

A ja właśnie wróciłam z kina z filmu "Jestem Numerem Cztery" ;D ahhh... Czy ten facet mógłby się wreszcie zdecydować?! Jest świetnym aktorem! Oh, film oczywiście polecam! ;)

ocenił(a) film na 6
gabry886

Wczoraj dokończyłam czytać książkę "Jestem numerem cztery"- Jest duuuuuuuuuuuuuużo lepsza od filmu. Naprawdę warto przeczytać. :)

gabry886

Ja marzę, aby to zobaczyć!!

dusia204

Cóż... książkę z pewnością przeczytam, ale na razie wzięłam się za coś innego, więc... do tego rok szkolny trwa... ;/

gabry886

A ja właśnie kończę 'chorobowe', dzięki czemu przeczytałam 'Zbrodnię i karę' i gorąco mi polecane 'Szeptem';) Książkę pewnie przeczytam, ale 'Crescendo' jest pierwsze w kolejce;D No i ten nieszczęsny 'Potop':/

Ava713

Ja nie cierpię lektur!! One tylko zniechęcają do czytania książek!

dusia204

Oj, ja tam znam lektury, które po prostu mnie urzekły, jak np.'Zbrodnia i kara', którą osobiście uważam za fenomenalną, genialną wręcz książkę;D Po prostu nie przepadam za 'Potopem' jako za książką, nie dlatego, że to lektura;)

Ava713

Rzeczywiście niektóre lektury są ciekawe, ale mnie zniechęca do ich czytania to, że ja MUSZĘ je przeczytać, a nie z własnej woli ;) Jako fanka romansów polecam "Romeo i Julia", "Tristan i Izolda" (chociaż teraz "TiI" omawia się już tylko fragmenty), "Opowieść Wigilijna", znajdzie się więcej, ale już nie pamiętam ;D Szkoda, że w Polsce się nie omawia "Wichrowych Wzgórz", bo książka jest wspaniała ;)

gabry886

O tak, i 'Dumy i Uprzedzenia';D A obie książki znam i również polecam;P Fakt, że co do RiJ, mam po prostu ogromną słabość do twórczości Szekspira, ale mniejsza z tym;)
Ja bym polecała jeszcze osobiście 'Zbrodnię i karę' (genialne po prostu!), 'Lalkę' i ja jeszcze omawiałam 'Tristana 1946';D A pamiętam, że gdy byłam młodsza, uwielbiałam 'Tajemniczy Ogród' i 'Anię z Zielonego Wzgórza', a w pierwszych klasach podstawówki zaczytywałam się 'Dziećmi z Bullerbyn';D