JEST prawie w 99.99% szansy ze on to zagra, bo prócz produkcji namawiającej go do tego, i Lily COllins... sam potwierdził że ma zamiar iść na casting.. i ma ochotę zagrać Jace'a. więc módlmy się aby na kastingu nie pojawił się ktoś lepszy *_*
Skąd masz taką informację? Bo ja sprawdzam oficjalną stronę filmu i Cassandry Clare i nic takiego się nie pojawiło. Z resztą... Wiedzieliście kogo proponują na Jace'a? Oto kilku kandydatów: Ed Speelers, Luke Bracey, Austin Robert Butler, Charlie Hunnam, Jeremy Sumpter, William Moseley, jest jeszcze wielu, to wszystko można znaleźć na stronie filmu. Niektórzy starzy, inni brzydcy jak.... szkoda słów... Jedynie Douglas Booth jakoś ładnie wygląda, ale i tak ikt nie dorównuje Alexowi. Pettyfer przynajmniej zagrał w kilku filmach, z których można go pokojarzyć, a nie tak jak reszta, bo jedynie Mitcha Hewera kojarzę ze Skinsów :/
Ja też- co prawda w czymś tam jeszcze grał, ale ja go i tak kojarzę cały czas z roli Maxxie'go;P Poza tym, przyznaję szczerze- mi on na Jace'a nie pasuje kompletnie;)
było w Bravo - tak pisało na jakimś forum..
a oprócz tego na stronie któregoś z tych światowych FanClubów Alex'a ...
nie ma 100% bo to też zależy od castingu.. ale na razie Alex jest faworytem.
szkoda że Clare nie ma wpływu na castingi.
hahahaha!!!!!!! ;D w Bravo z pewnością prawdę piszą! A co do fanclubów to jeszcze gorzej! Jedno i drugie to wielka bzdura wyssana z palca, wymysł ludzi by wzbudzić emocje! Co jak co, ale jeżeli jesteś mądrym człowiekiem to powinieneś/powinnaś wiedzieć, że z tych źródeł prawdy się nie dowiesz! (Nie wiem czy mam się śmiać czy co...?)
Nie wiem skąd ta informacja, nie chciałabym się zbytnio entuzjazmować. Bardzo chciałabym zobaczyć źródło.
Natomiast, jeśli chodzi o pozostałych kandydatów... Są całkiem fajni i przystojnie, ale... to nie to. Pettyfer po prostu jest Jace'm. Mogą dać innego aktora, lecz żaden nie będzie tak dobrze dobrany do tej roli jak on. Nie tylko wygląd się licz, ale też gra i zachowanie. Jeśli chodzi o te kryteria to preferowałabym jeszcze Charliego Hunnam'a, każdy kto oglądał Abandon zgodzi się ze mną. Mimo to, nie pasuje już tak idealnie z wyglądu do Jace'a jak Alex.
Jeszcze trochę poczekamy, wkrótce i tak będą musieli wybrać obsadę i zacząć kręcić ten film. Mam tylko nadzieję, że nie zarzucą projektu, bo bardzo chciałabym go zobaczyć.
wyssane z palca !
wszyscy chcą Alexa na Jace ale on nie jest tą rolą zainteresowany, bo stara się o rolę w innej ekranizacji !
Cassandra też chce go na Jace
Jak dla mnie alex do tej roli nie pasuje jego twarz ma zbyt ostre rysy twarzy, Jace taki nie był
alex jest za staaary. ble. mogliby się wysilić i poszukać jacepodobnych na świecie. Kiedyś w końcu musieliby znaleźć. Ugh...
Jace, niech oni znajdą fanego Jace'a.
Cóż, niezgodzę się z tą opinią... Właściwie to Jace był opisany jako chłopak o ostrych, charaktetystycznych i zdecydowanych rysach twarzy, to Alec miał delikatne, może niedoczytałaś?
Uważam, że właśnie dzięki tym rysom twarzy, wyraźnie zarysowanych kościach policzkowych Alex nadawałby się na odtwórcę Jace'a. A co do wieku... Cóż, nie nowością jest, że w większości amerykańskich produkcji nastolatków wcale nastolatkowie nie odgrywają, więc w czym problem?
Zgadzam się z twoją wypowiedzią sasuke_san ;) A co do wieku aktorów to ten temat był już poruszany na profilu Lily Collins ;)
osobiście uważam że alex byłby najlepszy do tej roli ponieważ jace jest ogromnie ironiczny i taki mroczny fajny i wogule tak jak alex szczerze od razu tak sobie wyobrażałam jace !!!!!!
a tak poza tym to podajcie stronę fun clubu filmu i cassandry wogóle jakieś wiarygodne strony:) z góry dzięki
Osobiście zaglądam na te stronki:
http://www.cityofbonesmovie.com/ - oficjalna (chyba ;P) strona filmu ;)
http://mundiemoms.blogspot.com/ - tutaj też są nowości nie tylko o TMI, ale o różnych książkach
http://www.mortalinstruments.com/index.php - oficjalna strona książki
http://cassandraclare.livejournal.com/ - blog Cassandry
http://cassandraclare.com/cms/home - strona Cassandry
http://www.myspace.com/cassandraclare - Cassie w Myspace
To raczej tyle... ;)
Jeśli to wam coś da...;P Mam nadzieję, że Alex w końcu się zdecyduje, bo to już przestaje być zabawne i ekscytujące- jest raczej męczące i irytujące;P Wóz albo przewóz;D http://movies.about.com/b/2011/04/02/alex-pettyfer-still-wanted-for-mortal-instr uments-priest-in-3d-looks-terrific.htm
Źródło- http://www.facebook.com/Cassandraclare ;P bardzo przydatne konto, jeśli chodzi o wiarygodne i szybkie informacje;D
A mi tak szczerze to już wszystko jedno, trzymają nas w niepewności żeby zrobić napięcie, a ja mam już tego dość i mam nadzieję, że ktokolwiek kto zagra Jace'a zrobi to dobrze i nie zepsuje tej postaci ;)
ok, pooglądałam co nieco zdjęc i zgadzam się z wami, że Alex w sumie pasuje. Wcześniej trafiłam w necie na jego dośc... marne foty i byłam na wstępie zniechęcona.
I faktycznie spośród grona młodych aktorów to on będzie najlepszy :):)
O, mam pytanie, to będzie ekranizacja wszystkich trzech części naraz? Bo nie doczytałam, ale wnioskując z tytułu filmu... ?
Pozdrowionka dla fanek Jace'a ;)
jakby ktoś był zainteresowany to na chomikuj pojawił się już angielski ebook CoFA, chomik ShadowhuntersTranslateTeam zajmuje się nieoficjalnym tłumaczeniem ;)
Ja tak samo, przysięgłam sobie, że jak on tam nie zagra to pie*dole nie oglądam xD
Już i tak liczyłam na to, że do roli Clary wezmą Emme Roberts albo Lily Cole lub Michelle Trachtenberg
Mi i tak Alex już jest obojętny, a co do Clary i twoich propozycji to Lily - nie ma ani trochę wyglądu Clary, Michelle - bardziej pasuje do roli typu Georgina w Plotkarze, a Emma... BROŃ BOŻE!!!!! Jeszcze tego brakowało...
Alex by pasował gdyby był młodszy o kilka lat... Wtedy to idealny jace!!! Teraz już ma zbyt męskie rysy twarzy, wygląda zbyt dorosło... Ku mojemu nieszczęściu, chociaż i tak gu uwielbiam;)) Zdaję sobie jednak sprawę, że na Jace'a już nie pasuję. Zresztą szukają już innego aktora i żeby tylko nie wybrali tego, co grał w Eragonie bo się popłaczę... On kompletnie nie umie grać i jakiś taki nie wyjściowy jest... A pozostała dwójka... Jamie Campbell Bower i Leebo Freeman... Czy ja wiem... Ten Leebo to chyba najlepiej z nich wypada... Zresztą już sama nie wiem... ;)
nie wiem czy Alex jest znowu taki stary.. ma zaledwie 21 lat.. A ile ma Jace? 17.. to niewielka różnica moim zdaniem. poza tym mało kiedy biorą do filmów osoby w tym wieku w jakim są grane przez nie postacie.. zazwyczaj są starsze..
Rozumiem cię, ale miałam na myśli, że kiedy Alex był młodszy miał te 16/17 lat wyglądał jak skóra zdjęta z Jace'a. Na wszystkich filmikach robionych przez fanów jest właśnie Alex,, ale jak był młodszy. Teraz wygląda starzej i nie ma w sobie już tego uroku, co wcześniej. Wygląda zbyt dorośle. I jak na moje już nie pasuje do tej roli. Nie chodzi mi o wiek, tylko o wygląd!! ;) Zgadzam się, że aktor, który w końcu zagra Jace będzie po 20!! ;) Zawsze tak jest;)
Ojj, przepraszam, nie zawsze- w wielu filmikach pojawiają się ujęcia z Beastly i I Am Number Four, a Alex grał w tych filmach nie tak znowu dawno;)
dużo też było z Alex Rider i Wild Child, bo filmiki o TMI z Alexem pojawiały się przed wyjściem/kręceniem Beastly i I Am Number Four ;) na ujęciach z Alex Rider najbardziej przypomina Jace'a, bo jest najmłodszy ;P
Zgadzam się z "gabry886"... Miałam na myśli filmiki zanim nakręcono Beastly i I am number four...
jezu co oni zrobia z tym filmem,Alex jest tam konieczny. Lubie Jamiegio i Eda ale oni nie pasuja a ten Leebo to sory ale kompletnie wyjety z dupy.
Wiesz, ja tam uważam, że akurat za stary nie jest- Lily starsza, a gra Clary, która jest przecież od Jace'a młodsza;P
Chyba mnie nie rozumiecie.. Nie chodzi mi o wiek aktorów tylko ich wygląd!!!!!!!! Czy Alex P. wygląda na Jace'a? Który miał raczej delikatne rysy twarzy... Alex wygląda za dojrzale a Jace wyglądał młodziutko...
W całości się z tobą zgadzam aneant89. Jace to chłopak który ma szesnaście lat a Alex wygląda na niego za staro ;/// i zdecydowanie lepiej wyglądał jak był młodszy ;p
ten Leebo Freeman to jakaś porażka, farbowane włosy... yyy brak słów, a te kolczyki? módlmy się żeby nasz Jace nie tyle nie był za stary co brzydki ;P ;D
no niektórzy nie są tacy brzydcy, ale problem w tym, że mało znani, chcą wziąć jakiegoś mało znanego aktora, a ludzie nie mogą zobaczyć jak grał w innych filmach, czy jest dobrym aktorem ;/ mi już naprawdę obojętne czy to będzie Alex (chociaż byłoby fajnie ;P), byleby nie wzięli jakiegoś tępaka co nie umie grać ;D
Dokładnie;D I byleby nie zrobili z tego filmu kolejnego Zmierzchu, bo jak dorwę, to nie ręczę wtedy za siebie;P
Ava obie ich dopadniemy ;P chciałabym żeby dobrze zekranizowali książkę i żeby nie zrobili komercówy tak jak z kolejnych części Zmierzchu, bo to było już robione pod kasę ;/ Z Pamiętnikami im się udało, ale znowu nie trzymają się za bardzo książki (z tego co słyszałam, bo wymiękłam po 5 rozdziale, tak się zanudziłam ;/ )... ;D ;P
Serial to zupełnie inna bajka niz książki (Pamiętniki wampirów)... Ja zawsze chciałam Alexa za Jace'a, ale jak wspominałam on jest już za stary, zresztą odmówił grania w ekranizacji książek, więc nie łudziłabym się, że nagle mu się odmieni i zacznie błagać producentów by go z powrotem przyjęli... Dla mnie obojętnie, kto zagra byle był podobny do Jace'a, umiał grać i był przystojny z tym jego zadziorem w oku i kpiącym uśmiechem na ustach... ;)
niby ma dość grania w ekranizacjach książek, ale w Beastly i I Am Number Four zagrał i całkiem mu nieźle wyszło, nie rozumiem tego "grać w ekranizacji, nie grać w ekranizacji", boi się że coś spie*rzy? ;p;D
A co do Pamiętników Wampirów jeszcze- ja zaparłam się i doczytałam bodajże do 5 części;P I było to nieco traumatyczne;P Ale serial różni się ogromnie i serial szczerze uwielbiam, bardzo fajny;P Polecam do pooglądania;D Książek nie polecam nawet najgorszemu wrogowi;D
Postanowiłam poszukać trochę filmików z każdym z aktorów, żeby zobaczyć, jak grają, i proszę, co znalazłam:
http://www.youtube.com/watch?v=ND7u1HKvyOw
http://www.youtube.com/watch?v=zbcippiXBBg
Jeśli miałabym teraz wybierać jedynie z nich trzech, wybrałabym chyba jego- wygląd zawsze można przerobić, najlepszym przykładem jest Jennifer Lawrence, która zagra Katniss w THG, a trzeba przyznać, chłopak gra całkiem nieźle;P Coś może z tego być- podchodziłam sceptycznie, bo kojarzyłam go, przyznaję się bez bicia, głównie z którąśtam częścią Zmierzchu, a tu proszę- miłe zaskoczenie;P
Gabry- byle nie Leebo, nieprawdaż?;D
Włosy malowane, kolczyki w twarzy... Gdzie on się na Jace'a nadaje?;P Poza tym, jednak wolałabym do tak ważnej roli nie ryzykować 'debiutanta', tylko wziąść kogoś, kto faktycznie potrafi grać;D A JCB wyśle się trochę na siłownię, fryzurę przerobi, podmaluje inaczej itp., i może coś z tego będzie- Alex to to nie jest, ale przynajmniej będzie pewność, że zagra raczej nieźle, a nie taki Leebo, ani z wyglądu nie pasuje, ani nie wiadomo, czy roli nie spieprzy ;P A jak mi ktoś spaprze rolę Jace'a, to lepiej żeby nie wpadł w moje piękne łapki;P I podejrzewam, że w gabry też lepiej nie;D
A co!!! ;D ;P hehe... już ostrzę pazurki "na wszelki wypadek" ;D ale myślę, że gdyby wzięli jakiegoś aktora troszkę niepodobnego to charakteryzacja dużo zrobi ;)
Dokładnie- tak jak już wspomniałam, Jennifer Lawrence będzie grała kompletnie inną od jej naturalnego wyglądu Katniss, a została na nią ucharakteryzowana naprawdę dobrze;D A wszyscy, w tym przyznaję, i ja, nie byliśmy zachwyceni tym wyborem, a tu się okazuje, że jednak producenci mieli rację;P Czyli w grze zostaliby JCB i Ed Speelers- i którego wybierasz, gabry?;D