PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=559065}

Dary Anioła: Miasto kości

The Mortal Instruments: City of Bones
2013
6,5 95 tys. ocen
6,5 10 1 94546
3,9 13 krytyków
Dary Anioła: Miasto kości
powrót do forum filmu Dary Anioła: Miasto kości

Bardzo proszę o opinie na temat książki "Miasto kości", nie wiem czy warto kupić/przeczytać...

ocenił(a) film na 3
katniss_

Też się zgodzę :) , czwarta cześć słaba , troszkę musiałam ją przemęczyć momentami , za to piąta - jak dla mnie - to rekompensata z nawiązką , jestem bardzo zadziwiona obrotem spraw w '; mieście zagubionych dusz;; , postać Clary , wcześniej jak już ktoś zauważył - bezbarwna - bardzo wyewoluowała , tylko czekac na szóstą (podobno wrzesien 2013 premiera w stanach )

Veiller

Miasto niebiańskiego ognia wychodzi w marcu 2014 r :)

ocenił(a) film na 3
kasia275

o boże , jeszcze lepiej :(

ocenił(a) film na 5
Veiller

Tak. Piąta część świetna. Dużo lepsza od czwartej bo jest akcja. Nie wiem dlaczego ale kiedy dochodzi do dylematów w wątku Clary-Jace to zawsze stają mi łzy w oczach i strasznie się to zaczynam wczuwać. Nie wiem czy tak się przywiązałam do tej pary czy to Cassandra tak świetnie to ilustruje.

IKnowWhatYouAre

Ale w czwartej jest też kilka niezapomnianych scen. Pewna scena w alejce bije , miom zdaniem, na głowę większość scen miłosnych w większości książek. Po prostu miałam szczęke na podłodze, te emocje..
Zastanawiam się jak by wyglądała ta 4 cześć, gdyby doszło do ekranizacji - pod względem akcji jest trochę powolna, to prawda. Musieliby sporo pozmieniać, aby nie wyszły te, powiedzmy 2 godziny gadania i uczuciowych rozterek.

ocenił(a) film na 5
Pani_Zima_1989

Tak to prawda, że scena w alejce była gorąca i nawet na yt można znaleźć nagranie, w której fani ją odtworzyli. Czwarta część była przegadana głównie a ja właśnie wolę jak się więcej dzieje. Końcówka była za to świetna. Ta walka, te emocje i ten gnojek Sebastian ;P

ocenił(a) film na 4
Pani_Zima_1989

asdfghjkl; scena w alejce. O Boże! ok, już jestem spokojna xD
za każdym razem, gdy widzę zwiastun i jest ten moment z Jace'm i Clary w TEJ ALEJCE, oni jeszcze nie wiedzą, ale my już tak. aż mi gorąco na myśl xD
ciekawe czy ekranizacje dotrwają do 4 części, czy skończy się na CoG (zakładam opcję drugą, pesymistycznie).

katniss_

Wszystko zależy od powodzenia filmu. Jeśli zekranizują też dwie następne, które odniosą wielki sukces, to można by mieć nadzieję, że ktoś o tym pomyśli.

ocenił(a) film na 6
katniss_

Hej, wysłałam Ci zaproszenie, w sumie przez przypadek ;P Chciałam do Ciebie napisać ale coś nie chce się wysłać moja wiadomość. Pisałam bo skończyłam 3 część i MUSZĘ z kimś pogadać, a z moich znajomych nikt nie czyta Darów Anioła... Mogłabym pisac tutaj ale nie chcę spoiloerować...

ocenił(a) film na 6
safona321

Wypożyczyłam tą książkę, ponieważ zauważyłam, że powstał film. Pomyślałam sobie chociaż raz najpierw przeczytam książkę a potem obejrzę film. Wzięłam książkę tak bez przekonania, ponieważ nie lubię takiego typu książek ale jestem bardzo miło zaskoczona, książka jest po prostu świetna.

safona321

polecam, ksiazka jest swietna. a jesli komus sie nie chce czytac niech zajrzy na audiobooka calej serii Dary Anioła na yt