Osoba, którą wszyscy szanują za dorobek, nagle budzi się w wieku ponad 90 lat i
robi film-przekaz, taki aby większość płakała. Łomadko, a gdzie pan był wcześniej ???
Nie widział pan tego co się dzieje? Nagłe olśnienie? Przekaz jest na czasie, słuszny i jedyny, jakich wiele ostatnio. Oglądając ten komercyjno-narracyjny badziew, cały czas chciałem go wyłączyć. Robiło mi się niedobrze. Wytrwałem i czuję niesmak . O czym ty chłopie mówisz? Przecież wszyscy to wiedzą od dawna, a już na pewno człowiek , który od wielu wielu lat obserwuje to z bliska.
Gdyby tak wiele osób wiedziało o tym od dawna, może takie dokumenty nie musiałby powstać? Nie mówię, że ujawnił on nieznane dotąd fakty, jednak w prosty, nawet dla najmłodszego pokolenia sposób tłumaczy on jaki wpływ mają nasze działania na planetę Ziemię.. Pan David całe życie poświęcił tworząc materiały przyrodnicze mające na celu poszerzenie wiedzy na temat otaczającej nas przyrody, dzięki nim wiele osób zobaczyło miejsca, do których nigdy nie byliby w stanie dotrzeć i ujrzeć na własne oczy. Zakładam, że sam obejrzałeś wiele z nich nawet nie wiedząc komu je zawdzięczasz. Chyba, że nie oglądasz dokumentów, a to już inna sprawa. Osobiście wiele bym dała, żeby spotkać go osobiście i zapytać o wszystko, co miałby do przekazania.
Nie rozumiem i nie szanuję osób, którzy tak łatwo oceniają pracę innych.