po co robią animację, równie dobrze można nakęcić film Horror, Sci-Fi
a nie jakąś bajkę.
To podobno nie ma być animacja. Osobiście uważam ,że Dead Space to znakomity materiał na film. Mogliby nakręcić nawet cos lepszego niz "Event Horizon" , który wg. mnie był bardzo dobrą produkcją.
Podobno Visceral i EA nie chcą zrobić łatwego skoku na kasę i szukają dobrego scenariusza i reżysera. Lepiej żeby zachowano elementy charakterystyczne serii (RIGi i broń) ale dodali patenty o których twórcy gry nie pomyśleli (np. samo pozbawienie kończyn nie eliminuje całkowicie nekromorfów a tytlko ich unieruchamia i powoduje dalsze mutacje) no i fajniue by bylo gdyby bohaterowie mieli podobny problem co bohaterowie Coś, brak zaufaniua względem siebie z powodu demencji wywoływanej przez Znak.
Jak narazie te dwie "bajki" wyszły o wiele lepiej niż jakikolwiek inny film na podstawie gry, więc nie biadol.
z tych filmow ktore podales ogladalem hitman, resident, silent hill i ksiaze persii - jakos wypadl silent hill no i cos tam bylo fajnego w residencie (ale ogolnie slabo) ale hitman i prince to TOTALNE porazki dla kazdego kto dobrze zna te gry. na prince of persia sie najbardziej zawiodlem... max payne to samo... gry epickie - filmy dno. co do dead space chyba jednak wole by to byla animacja bo tam mozna zrobic ujecia ktore ciezko zrobic w filmie a daje glowe sobie obciac ze o ile to bedzie film to sie za to wezmie jakis gowniany rezyser i zwali film po calosci. chcialbym by to byl dobry film ale doswiadczenie mi mowi, ze o ile powstanie to bede sie "bal" go obejzec by zle nie myslec o serii dead sapce ;p
Hitman? Prosze cie, ten film to obraza dla serii gier. Ten film wygląda jak growy Max Payne, a nie Hitman, tylko nieskończone magazynki i do przodu, to ma być Hitman? Nikt normalny w tą grę tak nie gra, od takiego stylu gry jest właśnie wspomniany Max Payne i wszelkie CoDy, Far Crye czy inne Battlefieldy.
Jeżeli chcesz obejrzeć film w stylu Dead Space polecam PANDORUM (może już oglądałeś?) Masz tam olbrzymi statek kosmiczny, NEKROFORMY i dużo dużo dobrej akcji to strona na filmweb >> http://www.filmweb.pl/film/Pandorum-2009-478458
Zależy, z tego byłby dobry horror "Film" z Dragonballa jak zrobili film, to spadł on na dno, efekty, scenariusz, wszystko zj ebali xD Z Dead Space by wyszło coś podobnego do Doom'a, albo nawet byłby lepszy :)
Zalezy, KTO by mial zrobic taki film i jakimi finansami by dysponowal, nie mam nic przeciwko filmowi jednak preferuje animacje, bo jest ona strasznie charakterystyczna i oryginalna, co daje mi cos w stylu takiego 'smaku' na gre.