PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=302192}
6,9 19 tys. ocen
6,9 10 1 19454
8,0 3 krytyków
Death Note: Notatnik śmierci
powrót do forum filmu Death Note: Notatnik śmierci

Dlaczego oglądając ten film nie opuszczało mnie uczucie irytacji? Obejrzałam go ze
względu na fantastyczną mangę i bardzo dobre anime, ale zawiodłam się. Ten film jest
słaby. I to pomijając te liczne i jakże spore różnice z oryginałem (chociażby postać Schiouri i
Naomi). Zastanawiałam się dlaczego realizatorzy z postaci L'a zrobili rolę niemalże trzecio-
planową. Połowę jego wniosków przypisali Yagamiemu. A Ryuuzaki to po prostu dzieciak.
Wiem, że jego zachowanie jest dość oryginalne, ale jego czynności nie sprowadzają się
jedynie do jedzenia słodyczy. Według mnie jego rola jest zbyt bierna, a aktor nie wczuł się w
rolę wystarczająco dobrze. Jeszcze jedna kwestia: Light. Mam wrażenie, że realizatorzy
skupili na nim całą swoją uwagę. I muszę przyznać, że dało to raczej dobry skutek. Jednak
brakowało mi momentów kiedy Kira wpada w lekki szał (np. wtedy gdy zabił nie-tego-L'a).
Ten zwyczaj podrzucania jabłka przez Light'a był BARDZO irytujący. Jedyny plus do Ryuuk:)
Ta postać jest wspaniała (ktoś się postarał i nie spieprzył). Ciekawość doprowadziła do
straty 2 godzin (dobrze, że teraz mam trochę wolnego czasu)

Gianna_

Film dobry, ale również nie tego spodziewałam się po obejrzeniu anime