Fanom anime odradzam oglądać, bo tylko się zawiodą, lepiej pozostać przy serialu. Film ma wiele niedociągnięć, pozmienianych scen aż nie da się zliczyć, do tego mnie mega znudził, oczywiscie to tylko moje zdanie. Ale patrząc po innych komentarzach, większość która oceniła film wysoko, nie oglądała serialu. Jeżeli jest ktoś ciekawy historii "death note" to bardziej polecam anime. No i nie wiem kto ten film nazwał horrorem.... :|
Ja obejrzałam anime i bardzo mi się podobało. Może przedstawienie tego filmu wybitne nie jest ale pomysł mi się podoba i aż tak tragicznie nie jest. Faktycznie to czy obejrzało sie najpierw filn czy anime ma znaczenie. Ale ja nastawiłam się, że może coś z tego będzie i na razie jestem w trakcie oglądania. A co zaraz znajdzie sie jakis hollywood co usunie wszystkie postaci, które mu nie pasują. A tymczasem jestem zaskoczona zrobionymi postaciami 3D. Wciąż czekam na filmy zrobione coś w stylu final fantasy alr takie robi sie wiele dobrych lat. Poza tym lepiej oceniam wzrokowo pomysł i gre aktorska niż np. Dragon ball. Tego nie dało sie ogladac Xd