PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=302192}
6,9 19 tys. ocen
6,9 10 1 19454
8,0 3 krytyków
Death Note: Notatnik śmierci
powrót do forum filmu Death Note: Notatnik śmierci

Jestem świeżo po seansie. Nie znam anime, więc zacząłem od filmu i zdecydowanie sięgnę po wersję animowaną. Najpierw jednak z chęcią obejrze pozostałe części. Świetny pomysł na fabułę i co najważniejsze - nietuzinkowa realizacja. No i ten typowo japoński klimat...

Maciej29

! Najpierw powinieneś zacząć od Mangi/Anime (jak kto woli) potem film. W filmie jest dużo rzeczy pominiętych, albo nie zrealizowanych tak wyśmienicie jak w Anime. A Anime jest dobrym odzwierciedleniem Mangi. Do Anime, ale już! ;p

ocenił(a) film na 6
Aurien

Zgadza się. Najpierw anime. Jest rewelacyjne!! Dużo bardziej dramatyczne, ciekawsze, mniej cukierkowe no i ścieżka dźwiękowa ... MIÓD MALINA!! Ściągnęłam ją całą (parędziesiąt kawałków) i słucham już chyba z tydzień, codziennie. Strasznie klimatyczna. Kocham tą muzykę !

Halistra

Oczywiście, zabrałem się za anime i potwierdzam, że jest rewelacyjne.

Chociaż przyznam szczerze, że wolę filmowego L - niesamowita kreacja. Nie macie wrażenia, że ten filmowy jest lepszy od oryginału? Nie wiem do końca czemu odnoszę takie wrażenie, może wydaje się być bardziej groteskowy niż w anime?

Co do ścieżki dźwiękowej, potwierdzam. Motyw we wstępie jest niesamowity, jednak japoński to piękny język...