PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=341745}

Death Note: Ostatnie imię

Death Note: The Last Name
2006
7,1 13 tys. ocen
7,1 10 1 13123
Death Note: Ostatnie imię
powrót do forum filmu Death Note: Ostatnie imię

Obejrzałam w sobotę pierwszy raz i jestem mile zaskoczona, naprawdę wciągająca, przemyślana fabuła,intrygująca historia i mój ulubiony klimat. Moim zdaniem lepsze od częśći pierwszej.
I dużo ciekawych postaci,najbardziej polubiłam L,bardzo dobrze zagrany i ogólnie przedstawiony bohater.

ocenił(a) film na 9
Lilith_33

Musze się z Tobą zgodzić...
Obie części naprawde bardzo dobre. Ciężko mi porównać która była lepsza.
"Ostatnie imię" jednak chyba trochę lepsza. Szczególnie L w masce, zachowanie Light'a no i Misa. Już sie nie mogę doczekać powtórki 9jeżeli takowa będzie).
przy okazji chciałem zapytać o motyw który pojawia sie przy "openingu" Ii części. Utwór wpadający w ucho z angielskim langiem. OST niestety nie przewiduje tego kawałka.

ocenił(a) film na 9
led_tm

To był utwór Dani California zespołu Red Hot Chilli Peppers. W dwójce wykorzystano też (przy napisach końcowych) utwór Snow tego samego zespołu.

ocenił(a) film na 9
HuntMocy

HuntMocy dzięki za pomoc. Browar dla Ciebie.

Wracając do filmu. Jak Wam się podoba alternatywne zakończenie?? Ja osobiście cieszę się że wkręcili do filmu N. Strasznie go nie lubię.
A zakończenie wcale nie jest takie złe. Bazuje lekko na anime choćby motyw "balkonów" na których stali członkowie grupy tropiących Kira'e. No i to co najbardziej mi się podobało. Zachowanie Light'a. Ryuuk też ciekawie się zaprezentował...

led_tm

Koniec był moim zdaniem bardzo ciekawy,bo tak naprawdę nie wiadomo było, czy dalej nic jeszcze nas nie zaskoczy.
I bardzo podobała mi się ostatnia scena z L,dramatyczna,było mi naprawdę smutno,że jego imię widnieje w notesie.Naprawdę,czasem podoba mi się pomysł istnienia takiego zeszytu,a czasem wydaje mi się,że bym go nienawidziła:)
Nie widziałam jeszcze najnowszego filmu(jeden z moich ulubionych reżyserów!)z 2008 roku,bo dopiero zaczęłam interesować się tymi filmami,ale podejrzewam że też będzie ciekawy,a myśl że zobaczę w nim L,jeszcze bardziej mnie w tym utwierdza.

ocenił(a) film na 9
Lilith_33

Ja osobiście przymrużyłem oko na słabą gre niektórych aktorów i efekty specjalne (bogowie śmierci wyglądali jak dmuchane klowny) i dałem 10/10.

WujekAngelo

Myślę,że bogowie śmierci byli po prostu symboliką,więc za bardzo sie do nich nie przyczepiam,patrzac pod tym kątem.

ocenił(a) film na 8
Lilith_33

Ciesze sie że zmienili drugą część, ponieważ w od drugiego sezonu było już nie ciekawe jakby wymyślane na siłę, drugi L potem N jeszcze ten Mello.
Uważam że w Last Name jest lepsze zakończenie i dzięki temu mamy także film o L

ocenił(a) film na 9
ZlyCzarny

Owszem, manga oryginalnie miała zakończyć się na siedmiu tomach tj. Light miał wygrać ;p Ale ogromna popularność serii, namowy fanów i wydawcy spowodowały że autorzy zdecydowali się dorobić ciąg dalszy no i wyszło jak wyszło.