PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=341745}

Death Note: Ostatnie imię

Death Note: The Last Name
2006
7,1 13 tys. ocen
7,1 10 1 13117
Death Note: Ostatnie imię
powrót do forum filmu Death Note: Ostatnie imię

Stanowcze nie.

ocenił(a) film na 5

L filmowy nie pokrywał się w ogóle z wersją anime, co mi całkowicie przeszkadzało. Zmiany wątków brak Mello i Neara? Niewybaczalne.

ocenił(a) film na 3
Nula18

a na dodatek misa-misa ani trochę nie przypominała tej z anime

ocenił(a) film na 7
xkirax

Ciężko wyobrazić sobie blondwłosą japonkę, co nie? ;)

Nula18

Szkoda że tak zakończyli, byłem zaskoczony śmiercią L'go i wygraną Kiry (mówiąc o anime), ale patrząc na odcinki serialu, anime skończyło się moim zdaniem na śmierci L. Potem dodanie Neara było trochę głupie.

ocenił(a) film na 5
Cassidys

Tak, ale w anime miało się również skończyć na śmierci Kiry, a Near i Mello byli wtedy ogromnie potrzebni, aby doprowadzić ten wątek do końca.

Nula18

Też prawda, Kira to jest jeden z niewielu ciemnych charakterów? których lubiłem. Do tego wygrał. I to było fajne. Lecz nie zmienia to faktu że to chyba najlepsze anime jakie oglądałem. Same kreacje postaci, fabuła, akcja. Ahh.

ocenił(a) film na 5
Cassidys

Ja osobiście byłam po tej 'dobrej' stronie, dlatego ogromnie przeżyłam śmierć eL'a (mimo, że filmowy kompletnie mnie zawiódł, jako odtwórca roli oczywiście) i tak jak mówiłam, brak ostatnich postaci również był dotkliwy, ponieważ wycięte zostało praktycznie pół anime. Ale nie ma co narzekać, bo zazwyczaj filmy, jako uzupełnienie książki/komiksu/etc. są w większości gorsze.

Nula18

Ja sie w ogóle czegoś takiego nie spodziewałem czyli śmierci L. L był w anime zajebista postacią.

ocenił(a) film na 5
Cassidys

Właśnie! Przy czym nienawidzę ludzi z youtube'a, bo mi zaspoilerowali ;x byłam na 21 odcinku, a tutaj pod spodem czytam: 'L zginie w 25 odcinku'. No wgniotło mnie w krzesło.

Nula18

To jest najgorsze jak ktoś specjalnie wypisze takie rzeczy i ty to potem czytasz i psuje ci całą zabawę. No cóż na takich nie ma sposobu. Co do anime dla mnie skończyło się na 25 odcinku. L i tak zostanie jeden i ten sam. Chętnie obejrzałbym se coś podobnego do Death Note.

ocenił(a) film na 5
Cassidys

Mam tak samo, na 25 odcinku skończy się prawdziwy Death Note, później to nie było to samo. Naprawdę, gdyby nie Near i Mello, to część 'po' eL'u byłaby totalną katastrofą.
Ja też! Jednakże najpiękniejsze i najgorsze jest to, że Death Note chyba nic nie pobije.

Nula18

Niestety miałem podobnie ze spojlerami podczas oglądania Death Note'a, tym bardziej że lubię sobie poszperać to i owo jak np. czegoś do końca nie wiem czy nie rozumiem . Wystarczy, że chciałem sprawdzić ile lat ma L w anime, żeby się dowiedzieć że umrze (byłem gdzieś w środkowych odcinkach), na szczęście nie wiedziałem kiedy i jak. Szkoda, bo już scena śmierci L nie zrobiła na mnie takiego wrażenia (może też dlatego że byłem mimo wszystko za Kirą). Później na youtubie przeczytałem że zginie Light. Co nie zmienia faktu że anime było świetne.