PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=341745}

Death Note: Ostatnie imię

Death Note: The Last Name
2006
7,1 13 tys. ocen
7,1 10 1 13123
Death Note: Ostatnie imię
powrót do forum filmu Death Note: Ostatnie imię

Jak w jedynce nie mogłem się doszukać jakichś błędów w scenariuszu, tutaj niestety się pojwaiły. Cały film był rewelacyjny, to musieli zjebać ostatnie 20 minut. Nagle pojawiła się niewiadoma ilość notatników, myślałem że każdy z Bogów ma po jednym. Notatnik Riuka był w rękach Amane, notatnik Rem był w walizce, która miała być wywieziona do USA, skąd Rem wziął trzeci notatnik i wpisał tam imię i nazwisko Kwatariego? ale jeszcze gorsze -> Amane wpisała imię i nazwisko L, skąd? przecież je zapomniała, a jeśli przypomniała sobie to czemu go nie zabiła odrazu, przecież znała jego twarz, a zamiast tego dała mu 20 dni życia, bezsens. No i jeszcze jedno jeśli Light zapomniał, że był Kirą to skąd o nim (o sobie) tyle wiedział, to stracił jedynie pamięć że to on był Kirą? Bystrość dziecka emo (L) przebiła wszystko, detektyw wszechczasów, po minucie odkrywał całą prawdę.

ocenił(a) film na 5
deamon82

"Nagle pojawiła się niewiadoma ilość notatników, myślałem że każdy z Bogów ma po jednym. Notatnik Riuka był w rękach Amane, notatnik Rem był w walizce, która miała być wywieziona do USA, skąd Rem wziął trzeci notatnik i wpisał tam imię i nazwisko Kwatariego?"
Rem miał dwa notatniki. Drugi zdobył, gdy zmarł Jealous (shinigami, który wpisał imię faceta, który napadł na Misę na początku filmu). Rem oddał go Aname, a swój zachował.

"Amane wpisała imię i nazwisko L, skąd?"
To L wpisał swoje imię do notatnika, wiedząc, że liczy się pierwszy wpis i że Rem będzie próbował go zabić. Skąd wiedział? Zapewne zauważył reakcję Rem, gdy wspomniał o możliwej śmierci Misy.

"No i jeszcze jedno jeśli Light zapomniał, że był Kirą to skąd o nim (o sobie) tyle wiedział, to stracił jedynie pamięć że to on był Kirą?"
Tak, zapomniał tylko o notatniku śmierci, o shinigami i o tym, że był Kirą, ale ogólna wiedza o morderstwach i Kirze pozostała.