PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226251
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

Dobra niech każdy z was napisze cos o szczegółach, błedach i ciekawostkach z owego filmu. Niech bedzie bystry jak Doug Carlin jak powiedzal to Val.. ;P

Dobra ja zacznę pierwszy:

W domu Claire, Doug układa napis z litrek na lodówce...
NIC dziwnego !? poza tym ze sa dokladnie takie litery jakie potrzebuje do ułożenia zdania "Mozesz ją uratować" i nie zostaje mu ani jedna oraz zadnej nie ma za malo !! :) głupota co??

ocenił(a) film na 8
TEGERA_DJ

Trafiłeś, moim zdaniem niedopatrzenie. Bardziej rażąca dla mnie jest scena w której on zaświecił laserkiem w ekran. Jak go wysyłali to w komorze, ale światło (wiązka fotonów) poleciała przez wyświetlacz !

ocenił(a) film na 10
TEGERA_DJ

Tam chyba brakowało jakiejś literki i kilka zostało - sprawdź;-) Natomiast ten laserek faktycznie jest naciągiem ale to chyba celowe uproszczenie jakich pełno w filmach sci-fi. Bez czepialstwa proszę;-) Pozdrowienia.

ocenił(a) film na 5
TEGERA_DJ

dLA MNIE bledem jest jego smierc, ktora poniosl pod woda, a nastepnie w kolejnej scenie podchodzi sobie przesluchac biedna dziewczyne.

Logika podpowiada: jesli umarles w przeszlosci, to nie istniejesz juz w przyszlosci prawda?

Rzecz kolejna, to amerykance jak zwykle jakies glupie dowcipy, zarciki, moraly z ust bohaterow plynace musza wypowiadac.

Tresc tego filmu jest DO BANI.

ocenił(a) film na 10
ragged13

Całkowicie nie zrozumiałeś filmu. A to nie wina Amerykanów;-))) Kiedy Doug przenosi się w czasie "wchodzi" w rzeczywistość, w której już istnieje - żyjąc sobie spokojnie i nie przeczuwając tragedii, która ma się rozegrać za 2 godziny. Gdyby ten, które się przeniósł pozostał żywym, to byłoby ich 2-ch.
Pewnie, ze cała historia jest nierealna i naciągana, bo podróże w czasie są niemożliwe ale to dotyczy wszystkich tego typu filmów od Star Wars aż po Łowcę Androidów - jednak nie realizm jest tu najważniejszy. Film ma fantastyczne, bardzo głębokie i dobre przesłanie... Warto tego poszukać, zamiast wyimaginowanych błędów... Jedyny błąd jaki wykazałeś to błąd własnego myślenia. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 5
piotryd

calkowicie nie zrozumialem? a moze to ty cieszysz sie tandetnymi dialogami z filmowego kiczu? Jesli jedna scene mierzysz calym filmem to pogratulowac.

ocenił(a) film na 5
piotryd

Poza tym probujesz mi wyjasniac cos tak oczywistego jak istnienie filmow s-fi.
Ok, ja nie czepiam sie tego, ze to jest nierealne, takie ma byc. Czepiam sie jak najbardziej tresci, bezsensownych zarcikow, ktore co chwila pojawiaja sie w tego rodzaju filmach, moralizowania, ktore juz jest ak oczywiste jak deszcz na wiosne.

Ten film sie nadaje dla znudzonych 16latkow i zadnych wyroznien na pewno nie dostanie.

ocenił(a) film na 10
ragged13

(nominacja) Saturn najlepszy film sci-fi

ocenił(a) film na 9
piotryd

w gwiezdnych wojnach nie ma podróży w czasie...
...w łowcy androidów też...

ocenił(a) film na 10
TEGERA_DJ

Serio?;)))
Chodziło o gatunek filmowy a nie brykanie w czasoprzestrzeni. Pozdr.

ocenił(a) film na 10
TEGERA_DJ

(nominacja) Saturn najlepszy film sci-fi

piotryd

okej ... durny, naiwny, infantylny, nieraleny ... ale wciąga i to mocno ... chce się ogladać ... a pewne naciągania zgrywanie się wszystkiego ... cóż chyba musimy przymknąć na to oko ? bo skąd w kapsule która nie była w stanie przetransportować muchy znajduje się miejsce dla człowieka co więcej jest w niej mikrofon i kamera oraz sprzężenie zwrotne ?? takich gagów nie brak ale ... wkońcu nie o to chodzi ... dobre sf dobre bo bardzo długo pozwala wierzyć że to nei sf a bardzo nowoczesna technologia ingerująca w życie ... powiem więcej ten film jest dla mnie zupełnie nowym doświadczeniem i pozwolił przez moment pomyśleć czy to prawda czy już fikcja ... polecam jako czystą rozrywkę trzymającą w napięciu :)

emsie

przy seksji zwłok dziewczyny w jednym ujeciu ma zamkniete usta , nastepnie otwarte , i po chwili znowu zamnkniete.

ocenił(a) film na 10
martey

Nie prawda:-D Cały czas ma lekko uchylone usta. Jest jedno ujęcie lekko "od dołu" gdzie nie widać zębów bo zasłania je dolna warga i moze to wyglądać jakby były zamknięte ale tak w istocie nie jest. Nie wymyślaj;-))) Od początku do końca sekcji jej usta są lekko niedomknięte. Pozdr.

ocenił(a) film na 5
TEGERA_DJ

Widac ze ktos tu sie chyba zakochal w tym filmie :/

ocenił(a) film na 10
ragged13

ja pier.. jak to czytam to mi sie rzygac chce, wieczne pretensje na tej stronie. z tego co piszecie nie znalazlem jeszcze ani jednego dobrgo filmu. kazdy ma 75 % negatywnych opinii, czego chcieliscie?? realneo filmu o podrozach w czasie. jak dla mnie to pod wzgledem fizyki i tka byl bardzo realistycznych spodziewalem sie wiekszej bajki. ogolnie film rewelacyjny. taki jakie lubie na sobotni wieczor. rewelacja

James_6

Hmmm... Denzel został postrzelony w prawe ramie, a opatrzone zostało lewe ^^

ocenił(a) film na 10
flexia

nieprawda;D sorka ze namieszam ale czytajac Twa wypowiedz, sprawdzilem te scene chyba z 6 razy, razem z bratem i uwazamy ze nie ma bledu. Dostal w lewe i ma opatrzone lewe. I w kazdej scenie to widac, w kazdym ujeciu:)

To by bylo na tyle;P
pozdroofka!

ocenił(a) film na 9
Krzych_1989

świetny film, po prostu rewelka !

można się czepiać chyba glównie sceny z laserem i z tym że jak ją podpatrywali to czuła się obserwowana ... nie pociągnęli tego watku przy pościgu za zamachowcem...choć on jakby zdawał sobie sprawe co jest grane.

no i lipa z tą kartką ... powinni znaleść takie miejsce żeby danzel ją na pewno znalazł, a nie na szybkiego gdzieś na biurku gdzie akurat był chwilowo ... to bezsens troche

Kaczu

Hm, a ja byłam pewna że miał opatrzone prawe ramie... Bede musiała obejrzeć tą scene jeszcze raz, bo nie wierze ^^

ocenił(a) film na 10
Kaczu

Z laserkiem się zgadzam - zbyt duże uproszczenie ale może konieczne... Reszta jest MZ OK - film świetny:-) Pozdr.

ocenił(a) film na 7
TEGERA_DJ

Film niezły, na pewno bardziej ciągający od Raportu Mniejszości ;)) I zgadzam się, iż niektórzy czepiają się szczegółów, albo po prostu marudzą. Jeżeli komuś się nie podobał film to daje 1 a nie bawię się w obrażanie tych, którym się podobał :P Nie o to na tym portalu chodzi.
Co zaś szczegółów...hm...mi nie spodobało się, że prowadził Hammera jedną ręką z ogromną prędkością bez...zmiany biegów. A w takich autach raczej nie ma automatycznej skrzyni :/

ocenił(a) film na 10
amizonka

Są automaty w hummerach - w Stanach automatyczna skrzynia biegów to standard. Jedną ręką da się prowadzić z ogromną prędkością, tym bardziej, ze było widać, ze mu to nie wychodziło najlepiej;-))) Pozdr.

ocenił(a) film na 7
piotryd

No właśnie, w U.S.A, dlatego się zdziwiłam trochę, ogólnie film świetny, daje 9 :] Pozdrawiam! ;)

TEGERA_DJ

Kiedy w kadrze jest prawie cała lodówka, widać też dużo więcej literek. Dopiero gdy Danzel kończy układać jest zbliżenie i widać tylko napis.