PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226261
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

DEJAVU film mnie strasznie rozczarował tytuł przyciaga natomiast akcja film nie podobała mi się mam wrażenie że rezyser poszedł w złym kierunku straszny kicz dobrze ze godzinke przespałam obejrzałam początek i koniec i tak wszytsko wiadomo

liszkiewiczb

Rozczarowałam się na całej linii. Takie wspaniale nazwiska a taki nudny film. Kilmer nie wiele się nagrał, jego postać jest mdła i nawet nie pamiętam jak się w filmie nazywał. Washington grał twardziela z sentymentem, ale w zasadzie nie wiadomo było o co mu chodzi, jakiś taki rozchwiany wyszedł. Akcja filmu ciągnęła się jak "flaki z olejem" a to przez zdjęcia, które były faktycznie piękne i mistrzowskie, ale niczego nie wnosiły oprócz estetyki obrazu. Muzyki nie pamiętam-chyab marna była.Sam pomysł ciekawy, ale nie nowatorski: zakrzywienie czasoprzestrzeni i możliwość podglądania przeszłość "na żywo". Wyjaśneinia w czasie akcji były mętne i laik nie znający fizyki kwantowej nie wiele zrozumie.

ocenił(a) film na 1
owieczka

laik nie znający fizyki kwantowej nic nie zrozumie, za to fachowiec od owej fizyki - wyśmieje, bo bedzie wiedział że głupoty gadają:)

liszkiewiczb

Dokładnie :),w filmie to raczej była Magia w stylu Harrego Pottera.

ocenił(a) film na 1
owieczka

no nie obrażaj Harry Pottera, bo harry potter 3 to jedyny film który sie broni przed paranoja podróży w czasie:):)
pozdrawiam myslących:)

profix

hej:) ja lubię Harrego Pottera. Choć mam swoje lata to przeczytałam wszystkie części i obejrzałam wszystkie części i uważam,że to genialna opowieść. Ale w Dejavu chcieli wyjaśnić wszystko naukowo- co im kompletnie nie wyszło, a harrego podałam za przykład magii. Bo tam nie ma co wyjaśniać naukowo, tylko użyć swojej wyobraźni, prawda? :)

ocenił(a) film na 1
owieczka

zgadzam sie w 100%
naukowe tłumaczenie metafizyki z regóły się nie sprawdza:)
pozdro