PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226261
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

Scott po raz kolejny udowadnia dlaczego Hollywood nazywane jest Fabryką Snów. "Deja Vu" to bajka, fantastyczna, totalnie niewiarygodna historyjka. Jednak istotne jest jak została ona opowiedziana. A tu widać Scotta pełną gębą. Mamy akcję, napięcie, uczucie, wszystko dobrane w odpowiednich proporcjach. Reżyser wykorzystuje tylko najlepsze składniki, dzięki czemu powstaje znakomite kino rozrywkowe. Kto by przypuszczał, że taka pogoń w czasie i przestrzeni może być ekscytująca?! Scott udowodnił, że może. Wszystko, co kiedyś napisałem przy okazji "Człowieka w ogniu" i tym razem pozostaje prawdziwe. Scott popełnia czasem niemiłosiernie głupie błędy, jednak dzięki sprawnej narracji, łatwo przymknąć na nie oko. To nie jest kino z ambicjami i w fakcie nie ukrywania tego leży dodatkowa siła. Jeśli więc ktoś chce się rozerwać, a przy tym nie wymęczyć się, to "Deja vu" jest z całą pewnością dobrym wyborem.
Moim jedynym problemem jest Denzel Washington. Choć w tym filmie jest dobry, to z niepokojem obserwuję, jak zakres jego ról coraz bardziej się ogranicza. Dobrze by było, gdyby w końcu zagrał coś odmiennego!

ocenił(a) film na 8
torne

Zgadzam się :) Denzel staje się etatowym agentem/policjantem, co nie zmienia faktu, że wcale nie obniża lotów :P

W ciągu ostatnich paru miesięcy to jeden z lepszych filmów na jakich byłem w kinie, chociaz myślę że gdyby nie zakończył się happy endem to wcale by mu nie zaszkodziło :)

ocenił(a) film na 7
Pyzio

Moim zdaniem nawet by to wyszło filmowi na lepsze, ale Scott jest sentymentalny i to widać w zakończeniu wiekszości jego filmów.

Co do Denzela, to rzeczywiście zagrał dobrze.