Aaaaaalllleeeeeee porażka. KIlka dobrych scen, np. ta jak Doug włącza sekretarkę i słyszy swój głos, ale oprócz tego totalna porażka. Jakieś pseudofilozoficzne rozważania o podróżach w czasie, o tym że czas jest jak Missisipi itp... Ledwo wytrzymałem do końca. Szczerze mówiąc nie wiem, dlaczego Washington i Kilmer zagrali w takiej szmirze...Do tego totalnie sztywne dialogi i sztuczne zakończenie....
Poza tym ja nie lubię tego typu filmów. "Efekt motyla" też mi nie przypadł do gustu, ale ten film to dużo większe dno...
I dziwię sie tak wysokim ocenom, bo generalnie ze znajomymi bardziej się nabijamy z tego filmów (np. cytując teksty...) niz go podziwiamy.
POzdrawiam
Jak się ma IQ mniejsze od ilości klatek niż wydanie DVD ów filmu to rozumiem, że można pisać "porażka". A ze znajomi na podobnym poziomie to się nie dziwie... a jakie produkcje Tobie się podobają? Szmiry pokroju "Za szybcy, za wściekli 0/1/2/3".
Film jest dobry, naprawdę dobry, jest i akcja i fabuła tylko, że raczej dla widza który ma coś oleju w głowie.
Poziom IQ nie ma tu nic do rzeczy - nie przeceniajmy tego filmu , bo nie jest to arcydzielo, ktore potrafia zrozumiec tylko wybrani;] Ot taki sobie filmik science fiction, który z pewnoscia spodoba sie fanom tego gatunku filmów.. ale na pewno nie zachwyca... kilka ciekawych motywow, ale ogolnie fabuła słaba,dialogi słabe, napięcie rowniez slabe - bynajmniej mnie nie ruszył jakos szczegolnie.
A atak osoby nade mna jest zupelnie nieuzasadniony - nie od dzis wiadomo ze kazdemu ma prawo podobac sie co innego, wiec po co te obrazliwe slowa? To co piszesz swiadczy o Twojej kulturze ;]
"Film jest dobry, naprawdę dobry, jest i akcja i fabuła tylko, że raczej dla widza który ma coś oleju w głowie." - wszystko w filmie jest bardzo jasne i przejrzyste - wiec nie przesadzaj z tym ze trzeba miec olej w glowie zeby go zrozumiec:) Bo nie ma w nim ukrytych tresci, podtekstow etc. Olej w głowie trzeba miec by ogranąć filmy Tarantino, a nie tego typu filmy jak "Deja vu" ;]
Ocena 4/10 bo zdecydowanie ponizej oczekiwan aczkolwiek da sie obejrzec ;)