PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=228227}
7,3 226 tys. ocen
7,3 10 1 226251
6,4 40 krytyków
Deja Vu
powrót do forum filmu Deja Vu

ciekawi mnie jeden motyw, a mianowicie gdy terorysta oblewa ja benzyną i Doug wpada karetką do meliny , następuje wybuch gazu ,lecz dziwnym zbiegiem okolicznosci, ubranie Claire jakos sie nie zapala( ruska ta benzyna, czy chrzczona na Lotosie?)

louis2014

generalnie ,film OK, miał zając mi czas ,miał zaciekawic, miał bawic w 100% to spełnił i nie ma co doszukiwac sie drugiego i trzeciego dna.pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
louis2014

dokładnie, aczkolwiek mnie rozbawił tekst o obróceniu kamery o 360 stopni :)

ocenił(a) film na 7
zarate

i jeszcze tekst, że w lewo czy tam w prawo ; )

zarate

kurcze tez o tym cały czas myslałem ale jakos zapomniałem, ciekawe bo sie nie wsłuchałem czy to wina tłumaczenia czy w oryginale tak powiedział???

ocenił(a) film na 10
louis2014

czepiacie się mało znaczących szczegółów.

Noos_fw

zaraz czepiacie się-poprostu bawimy się,

ocenił(a) film na 7
louis2014

rzeczywiście, tez nie wiem czy źle zostało przetłumaczone czy rzeczywiście tak powiedział

ocenił(a) film na 6
louis2014

Denzel powiedział słowo "circle" więc, chodziło o to czy może swobodnie obrócić kamerą. Jak zwykle nasi tłumacze się nie popisali.

ocenił(a) film na 9
louis2014

To ja dodam, że wg mnie użyto ciągu cyfrowego co do ofiar tragedii. 543 choć można to podciągnąć do 543|2|1 = 543 + Minutie, Clarie + bohater. Takie tam dziwactwo, wpadło mi do głowy podczas seansu.
Co do filmu to jest fajny. Oglądałam 3 razy i tak samo mocno trzyma w napięciu. W ogóle którędy Clarie wypłynęła, że bohater nie mógł? Bo to akurat mi umknęło. Nawiasem mówiąc nie zapomnę min moich rodziców gdy uświadomiłam ich, że to ten z teraźniejszości przybył do Clarie po wybuchu a nie ten z przyszłości :D
Uwielbiam takie dramatyczne filmy.

ocenił(a) film na 9
Nerine97

W ogóle którędy Clarie wypłynęła, że bohater nie mógł? Nie to, że on nie mógł tylko nie chciał bo wtedy byłoby 2 Carlinów (z przyszłości i teraźniejszości) Inaczej mówiąc musiał zginąć.

ocenił(a) film na 8
louis2014

No było kilka niedoróbek, ale jednak film do końca trzymał w napięciu, szczególnie jak już się wiedziało, że przy zmianie przeszłości efekt końcowy i tak będzie ten sam. (to co powiedział zamachowiec na przesłuchaniu). Jak dla mnie ok na wolny wieczór:)