Demeter: Przebudzenie zła

The Last Voyage of Demeter
2023
5,2 12 tys. ocen
5,2 10 1 12378
4,4 14 krytyków
Demeter: Przebudzenie zła
powrót do forum filmu Demeter: Przebudzenie zła

Jaka była szansa

użytkownik usunięty

Ktoś wie jaka była szansa na spotkanie w Europie w roku 1890 osoby czarnoskórej z wyższym wykształceniem medycznym, astrologicznym i umiejętnościami żeglugi? Musiał jeszcze mówić min. po angielsku i rosyjsku.  Tylko nie piszcie jaka była szansa spotkania wampira, bo pewnie była większa :)

reese

chodzi o wiarygodnosc, a wiec proporcje w przekroju spoleczenstwa danego okresu. inaczej mamy do czynienia z czysta fantazja albo patolemingoza w przypadku kiedy lewackie aktywiszcza staraja sie manipulowac historia swiata.

ssijto

Już to ustaliliśmy że pod tym względem była taka możliwość. Gdyby cała załoga była czarnoskóra można by wtedy się zastanowić nad wiarygodnością. Poza tym to że proporcja wynosi 1 na 10 w społeczeństwie nie znaczy że w jakiejś randomowej grupie powiedzmy załodze nie może się trafić 3 na 10. Proporcja kobiet do mężczyzn w Polsce to 51 do 49 procent u mojej żony w biurze na 5 osób jest jeden mężczyzna u mnie w pracy na 17 osobową załogę są 3 kobiety. Proporcje społecznościowe nie działają w małych grupach.

ocenił(a) film na 7

Pozwólcie, że przerwę waszą bezsensowną wymianę zdań i odpowiem na pierwotne pytanie. Pierwszy ciemnoskóry student został przyjęty na Cambridge w 1849 roku. Był nim aktywista Alexander Crummell. Dziękuję za uwagę, można się rozejść.

ocenił(a) film na 8

Myślę, że szansa na spotkanie czarnoskórego w Anglii z wyższym wykształceniem w XIX wieku była znacząco mniejsza od spotkania białego (jak dobrze domyślam się twojego koloru skóry) w wieku XXI nie widzącego różnicy między astrologią a astronomią. Winszuję wysokiego mniemania o sobie i odwrotnie proporcjonalnego IQ.

Większa niż teraz.

Nie musiał mówić po rosyjsku.

Powiem więcej: nawet w dzisiejszych czasach to raczej mało prawdopodobne... XD

fizzlymike

Konfiarski bezbekowy humorek.