Demeter: Przebudzenie zła

The Last Voyage of Demeter
2023
5,2 12 tys. ocen
5,2 10 1 12080
4,4 14 krytyków
Demeter: Przebudzenie zła
powrót do forum filmu Demeter: Przebudzenie zła
13Gniewny

rasiści popierają rasistów wśród 15-latków dzieci komentujących na filmwebie? Nowe, nie znałem.

krytycznyredaktor

nie... rasiści to ludzie poszukujący u innych pozytywnej odpowiedzi na pewne szablony i wzorce zachowań i właściwości... po czym nie szczędzący takiemu delikwentowi najbrutalniejszych (dostępnych) form agresji... yyyyyyyyyy... ale wtedy chyba wszyscy jesteśmy "rasistami"... bo być może rasizm jest nierozerwalnie zrośnięty z naszą naturą... dlatego tzw "antyrasiści" tak szybko wpadają w szablon tego z czym rzekomo walczą...

znawcawszystkiego

Ale masz zrytą banię.

13Gniewny

Dodam, że póki co mam 14 łapek na plus, więc sam widzisz jaki jesteś śmieszniutki w swoim stwierdzeniach.

ocenił(a) film na 10
znawcawszystkiego

Chce Ci się jutro jechać do kopalni?

NadinspektorReksio

...pewnie jemu nie tak bardzo jak tobie na "obóz" XD

ocenił(a) film na 4
znawcawszystkiego

klasyczny incel z ciebie

miko1980

...wnosisz po tym że go jeszcze nie zaliczyłeś ? ? ?

miko1980

graty

miko1980

a ty klasyczny dzban który nie zna synonimu "incel"

ocenił(a) film na 4
b_sobkowiak30

Ciągnij kiche

BruceD

"O ile dobrze pamiętam, to chyba mówił, że jest jednym z pierwszych" ...tak tylko o tym wspomniał... na wypadek gdyby ktoś z zachodniej widowni się nie domyślił... ;)

BruceD

ps. bruce dickinson z mieczem na tle siedmiu samurajów... przywróciłeś mi wiarę w człowieczeństwo :3

kgibas666

Dziękuję za miłe słowa :)

znawcawszystkiego

nawet tu rasiści? Kurcze, naprało was po wątkach

ocenił(a) film na 5
krytycznyredaktor

Nie, to tylko klasyczny trolling. Atencjonizm. Algorytmy obecnie promują takie zachowania.

Herbata_rzeczywistosc

nie jest to prawdą, bluźnisz nie na temat

krytycznyredaktor

...a pewnie że "bluźni"... tak samo jak ty... bo w swoim zaślepionym i jadowitym "rasizmie" zaczynacie bezrefleksyjnie kąsać siebie nawzajem XDDDDDDDD

kgibas666

nie, ja mowie na podstawie argumentow, ty tylko o userach, bo o filmie pojecia nie masz, typowe tu

krytycznyredaktor

...dostrzegasz problem ale go nie rozumiesz... bo ten "rasizm" wśród widzów jest zaprojektowaną strategią marketingową przez producentów filmowych:
https://www.youtube.com/watch?v=GbweVKBY0fA&t=251s

kgibas666

czyli przed lustrem powiedzialeś dokladnie to co cie dotyczy, idealnie, dostrzegasz problem, ale go nie rozumiesz, bo ulegasz strategii marketingowej, rozgrywaja cie jak chcesz. Homofobia i rasizm to choroby dotykające mentalu ludzkiego niezaleznie od tyego czy marketingowcy rozgrywaja cie jak dziecko czy nie. Mozesz mowic ze planeta jest plaska, ale to plaska ją nie uczyni. Tyle.

krytycznyredaktor

...XD nadal tak jak wyżej... gówno rozumiesz. to właśnie tacy jak ty mają uwierzyć że świat jest pełen homofobów i rasistów... i wierzycie. dajecie sobie wmówić że logiczna reakcja na nielogiczne podmianki rasowe to "rasizm" XDDD
po drugie. strategia marketingowa ma na celu by coś SPRZEDAĆ!!!... a ja nic nie kupuję. nie chodzę na "takie" filmy do kina. nie subskrybuję amazona, disney plus, netflixa itd... jeśli więc ktoś tu się daje naciągnąć na kasę to nie ja, bo "takie" filmy oglądam z torrentów i innych darmowych i nielegalnych źródeł :)
po trzecie. bronisz tu faktycznych rasistów w tej całej sytuacji...

kgibas666

za duzo o niczym, musisz konkretyzowac mysli bo inaczej farmazony nie bedzie nikt czytal, precyzja mysli. Osmieszyles sie rasizmem, wklejajac jakies nicki ktorych nikt nie obejrzy, ja nie klikal linkow no name pod onr i inne onucowe :teorie", ale walcz dalej

krytycznyredaktor

...tak oto dożyliśmy czasów w których tl;dr jest szczytem internetowej elokwencji XD

kgibas666

ha ha, osmieszyles sie podwojnie, klikasz tu reklamy na filmwebie i mowisz ze nic "nie kupujesz", skislem ze smiechu, zaorales sie na autoorce. Niezla polewka z kupiojnego typa :)

krytycznyredaktor

a słyszałeś może o czymś takim jak wtyczki i dodatki do przeglądarek, blokujące reklamy? pewnie nie... (pomijam już to że za reklamowanie jakiś filmów to filmweb od korpo filmowego dostaje kasę, nie odwrotnie...) :)
ps. nie wiem co onr ma do tego bo to ty stoisz tu po stronie faktycznych rasistów... no chyba że sam należysz. to by wiele tłumaczyło.

kgibas666

nie da sie calkowicie tu zablokowac, osmieszasz sie vol. nieskonczonosc, maja niezlych informatykow. Chciales zablysnac ale tylko net zobaczyl twoja indolencje, nie przepusci kazdej reklamy. Potencjalnie rasisci juz nawet...wyzywaja innych od rasistow, ha ha dobre, psychiologiczne odwrocenie uwagi, ale cóż jak mowilem: Ziemia nie bedzie plaska nawet jesli bedziesz to zakrzyczal.

krytycznyredaktor

Ja na tym portalu nie mam żadnej reklamy - uBlock Orgin i Ghostery

Herbata_rzeczywistosc

...serio??? a powiedzcie mi kiedy to ostatni raz przysraliście się do bollywoodzkich produkcji o brak afroamerykańskich aktorów???

znawcawszystkiego

A tu i teraz mamy przykład polskiego zadufania i półanalfabetyzmu przy pisaniu nazwy własnej.

JackCarver

...język to twór żywy... to my go formujemy i zmieniamy... strasznie jesteś "konserwatywny" jak na "przebudzonego"... zamiast bzdury na filmwebach wypisywać lepiej idź i wyzwalaj tych czarnoskórych niewolników... którzy na dzień dzisiejszy faktycznie funkcjonują tylko w afryce XD

znawcawszystkiego

Musiał być czarny i kobieta, bo inaczej film nie mógłby być nominowany do Oscara.

zico4you

niee, inaczej rasisci nie mieliby paliwa, uwazam.

krytycznyredaktor

Co ma k... rasizm do tego? Nie ja wymyśliłem te durne przepisy do Oscarów, że w każdym filmie musi być przedstawiciel mniejszości seksualnej, kobieta i ktoś o niebiałym kolorze skóry. I zrób teraz film o XVIII wiecznym angielskim statku, jeżeli chcesz zachować jakieś szanse na tę nagrodę.

zico4you

mysle szerzej, nie mowie tylko o tym filmie, ale o trendzie, zreszta cytowalem pierwsza wypowiedz usera tu, jawnie swiadczaca ze go piecze i ma kompleksy, wyslawia sie negatywnie o pewnych grupach, zapewne swoje frustracje tak maskujac, dodajmy mniej udolnie. A co do przepisow oscarowych tez mowisz od rzeczy. Podaj mi cytaty, konkretne normy, przepisy to powazna rzecz, poczytam je. Inaczej uznam ze masz urojenia jak ci od plaskiej ziemi, antyszczepy itp. Moim zdaniem nie ma nigdzie pisanych przepisow jak rozdawac oscary, ale jestem chetny do polemik, jak mi linka choc dasz.

krytycznyredaktor

Wystarczy wpisać w google "nowe zasady przyznawania oscarów". Tutaj masz to dobrze opisane: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Nowe-zasady-nominacji-do-Oscarow-7959259.html

zico4you

gdzie tam widzisz jakies wylewy rasistowskie? One są w glowie oceniających, a nie w wytycznych komisji oscarowej. Czyli tak jak zwykle, samozaoranie.

krytycznyredaktor

Tutaj masz jeszcze szczegółowiej: https://tvn24.pl/kultura-i-styl/nowe-zasady-przyznawania-oscarow-wiecej-reprezen tacji-mniejszosci-4687760

zico4you

W tym linku trzeba usunąć spację w wyrazie "reprezentacji". Nie wiem dlaczego tak się wkleiło.

zico4you

to są opinie redaktorów, a nie zadne zasady

krytycznyredaktor

Przecież pisze jak byk: "Amerykańska Akademia Sztuki i Wiedzy Filmowej ogłosiła nowe zasady, które będą musiały spełniać obrazy, aby walczyć o Oscara w kategorii najlepszy film." To właśnie ta akademia rozdaje oscary i ona ustala zasady. Co mam ci więcej podać, lewacki cepie, skoro nawet informacja z TVN-u do ciebie nie dociera? Moja wina, bo przecież wiem, że dyskusja z lewackimi zakutymi łbami to jak przekrzykiwanie się z echem. Spadówa i więcej się do mnie nie odzywaj.

zico4you

tak, ale nic tam nie ma o czarnych, incelach, rasistach itp. Są tylko zasady zrebalansowane, ale nic o paliwie rasistów

zico4you

od razu wyzwiska, wspolczuje twoim rodzicom. Okresliles sie przed lustrem "cepem", czyli tępawym narzędziem gospodarskim, bo kto sie przezywa ten sam sie tak nazywa.

krytycznyredaktor

A co mam powiedzieć? Czy ty jesteś niedorozwinięty? Tylko rasiści i rasiści. W dupie mam rasistów. Mówię o wprowadzeniu zasad w myśl których każdy film nominowany do Oscara musi:
1. Aktor, aktorka pierwszoplanowa albo aktor, aktorka w liczącej się roli drugoplanowej muszą być przedstawicielami azjatyckiej, latynoskiej, czarnoskórej, rdzennych mieszkańców Ameryki, mieszkańców z Bliskiego Wschodu lub Afryki Północnej, Hawajów lub innej mniejszości etnicznej.
2. 30 procent aktorów w mniejszych rolach w filmie mają stanowić kobiety, przedstawiciele grup etnicznych, społeczności LGBTQ oraz osoby niepełnosprawne.
3. Temat filmu ma dotyczyć grup niedostatecznie reprezentowanych.
Podobne zasady wprowadzono dla wytwórni, marketingu itd. Dlatego w tym filmie mamy czarnego doktora i kobietę, choć nie ma to żadnego uzasadnienia fabularnego. Ale bez tych postaci Demeter nie mógłby kandydować do Oscara. Zrozumiałeś wreszcie czy dalej będziesz kopać się z faktami?

zico4you

przed lustrem pytasz siebie czy masz niedorozwój już? Grubsza sprawa, ja nie wiem, nie mieszaj mnie. Wytycznych nie ma. Ma sie bronic aktorstwo, scenariusz itp. a nie urojenia homofobow, rasistów i innych "grup". Nadal to jest w zasadach jasno wylozone. Pisanych a nie spiskowych.

zico4you

lustro znow cie wita, przed nim wyglosiles opinie o sobie. Wspolczuje. Ja wole polemizowac o faktach.

ocenił(a) film na 5
znawcawszystkiego

Nie jest to film historyczny więc hulaj dusza :)

x_carlito

Dajcie już spokój,bo robi się to żenujące.

x_carlito

..."nie jest to film historyczny"... więc draculę mógł zagrać "predator" albo "godzilla"... w sumie czemu nie? "chata wuja toma" też nie jest obiektywne historyczne... proponuję by w kolejnej ekranizacji niewolników zagrali biali a plantatorów czarnoskórzy...