Demon: Historia prawdziwa

An American Haunting
2005
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 19363
4,8 5 krytyków
Demon: Historia prawdziwa
powrót do forum filmu Demon: Historia prawdziwa

Wybaczcie ale nie wiem jak niektórzy widzą w tym filmie wątki psychologiczne, albo jak mogą nazywać ten film psychologicznym.

Dla mnie film jest horrorem (nie koniecznie chodzi tu o gatunek)Odebrałam wrażenie że reżyser "za bardzo się postarał" . Chciał zrobić straszny, a zarazem zaskakujący film, dla mnie ta cała historia jest poprostu żenująca i śmieszna. Już nie wspominając o zakończeniu.

Pozatym nie rozumiem tej niespujności, dlaczego najbardziej była nenkana przez "demona" główna bohaterka, była nenkana przez samną siebie:) za to że została zgwałcona ;) ?

użytkownik usunięty

nie zrozumiałaś zupełnie tego filmu.......owszem pojawiają się wątki psychologiczne i to doskonałe.....zobrazowano piekło jakiego doświadcza osoba zgwałcona.......ujęto to w obraz demona... nie zabieraj się za ocenianie filmów bo robisz to kiepsko... nic śmiesznego nie ma w tym filmie
jest to jedno z arcydzieł które postawiłbym obok filmów Osada i Jeździec bez głowy.. Są to horrory o zabarwieniu romantycznym, zawierają morał i przeniesione są w dawne czasy pokazując jednocześnie stare wierzenia i zwyczaje wg. mnie to doskonały film.. współczesne kino jest bardzo kiczowe i jak na dzisiejsze warunki to arcydzieło..