Demon: Historia prawdziwa

An American Haunting
2005
6,1 19 tys. ocen
6,1 10 1 19363
4,8 5 krytyków
Demon: Historia prawdziwa
powrót do forum filmu Demon: Historia prawdziwa

Zaskakująco dobry

ocenił(a) film na 8

Ne liczyłem po tym tytule na nic ponadprzeciętnego, ale się pomyliłem... na szczęście.

Fabuła jest bardzo ciekawa, obfituje w ilka fajnych zwrotów akcji. Gra aktorska jest też na poziomie. Muzyka trzyma klimat historii. Apropo klimatu, naprawdę wyszło to dobrze - film trzymaamomentami w napięciu jak mało co, a sceny jak ta siła męczy ofiary są poprostu genialne. Nie ma krwi, za to klimat i film zachacza o dosyć ważny dla współczesnego społeczeństwa temat. 8/10

ocenił(a) film na 10
dux

co do klimatu to się zgodzę, naprawdę jest nieźle.

ocenił(a) film na 8
dux

Ocene bym dała taką samą :), ogladałam wczoraj i mi się podobał, trzyma w napięciu i buduje grozę na wysokim poziomie, bo bez krwawej jatki, dla mnie to jednocześnie horror jak i dramat

ocenił(a) film na 5
dux

Tu się zgodzę ze horror dobry. Trzyma w napięciu i ma dobry klimat. Przy dobrym nagłośnieniu ( jakie miałem podczas nocy horrorów w Kijowie) serce momentalnie zaczyna bic szybciej.
Co mi się nie podobało:
- Tekst matki Betsy: Wiewiórki? :D to mnie rozbawiło
- Plaszczaki na twarz betsy oraz ich odgłos

7/10

ocenił(a) film na 8
Alpha90

"- Tekst matki Betsy: Wiewiórki? :D to mnie rozbawiło "

Tak... w kinie też mi się uśmiech na twarzy pojawił jak tę kwestię wypowiedziała.

ocenił(a) film na 7
dux

a w ktorym momencie to bylo konkretnie bo jakos nie moge pokojarzyc a nie chce mi sie calego filmu ogladac zeby znalesc jeden teks:P

ocenił(a) film na 7
agnessa

Gdy idzie sprawdzić co za odgłosy dochodzą ze strychu (spotyka tam męża).

ocenił(a) film na 7
agnessa

Gdy idzie sprawdzić co za odgłosy dochodzą ze strychu (spotyka tam męża).

ocenił(a) film na 7
Alpha90

Zgadzam sie z tym i dodaje, że motyw wstęp i zakończenie jest nie potrzebne. Sama historia rodziny by była ciekawsze. 7-/10