Dość szmirowatych filmów o egzorcyzmach i opętaniach! Nie wiem czemu się tak jarają w trailerze, że Watykan nie poparł filmu..... no nie poparł bo pierdoły pokazują... to jak może popierać jakieś zafałszowane amerykańskie efekciarskie gówno..... ehhh.....
Oceniasz Film ktorego nie widziales?? zwsiatun to nie wszystko,Ocena sie liczy jak juz go obejrzysz bo bedziesz wiedzial w 100% oco chodzi i wtedy mozesz stwierdzic ze ten film gownem jest czy nie,a po drogie,nieznaczy ze tobie ma sie nie podobac to musisz miec do nich zal po prostu to w zaleznosci od gustu i nkt nikomu nie wmowi co jest dobre a co zle.
??????????? jeszcze raz po polsku plissssssssssss !!!!!!!!!!
Praet popieram !!! Co tu moze w tym filmie zaskoczyc oprocz kolejnych rodzajow efektow specjalnych jak lamie sie opetane cialo czlowieka....warte wydania 20 PLN do kina :)
Ja po obejrzeniu Skin I live in nie mam pytan do takich szmir egzorcyzmowych !!!!
Ja cale sczescie do kina juz nie chodze od paru ladnych lat,czy nawet kilku wiec wole poczekac az film pokaze sie w sieci w dosc ladnej vr i mam go zadarmo a ze nierozumiecie oco mi chodzi wiec trodno nie moja wina,ja po prsotu nie oceniam Filmow po zwiastunie bo naprawde nie wiadomo jaki on w calosci moze byc,bo Zwiastun moze zmylic.Moge sie z pewnym stopniu zgodzic ze w wiekszosci filmach o egzorcyzmach zabardzo autorzy uzywaja swoich fantazji jak np lazenie po scianach itd,a jak bylo naprawde przy egzorcyzmach jak dany pacjent sie zachowywal?? to naprawde niewiadomo,moim zdaniem to nie jest wcielenie sie szatana w pewna osobe tylko tu chodzi o chorobe psychiczna i o agresywnosc.Nie potrafie lepiej swoimi slowami to opisac,nie kazdy czlowiek jest tak inteligentny jak wam sie zdaje.
takim jak Ty chętnie bym odciął kabel od sieci i przywiązał do ściany. Moralność - zero. Poziom gustu - ponizej.
Kazdy ma swoj gust i swoja wypowiedz na jaki kolwiek Film,to niewmawiam mi ze mam zerowy poziom gustu,a mi sie niemusi podobac to co sie tobie podoba,a jak jestes dosc inteligentny to przestan na mnie wiezdzac bo oznacza to zero szacunku dla drogiej osoby i potrafisz jedynie ublizac danej osobie a wypowiedziec sie na jaki kolwiek fil to wogole lub gorzej od demnie.Wiadomo ze kazdy przez siec jest mocny w gebie a niech mi to powie prosto w oczy to jest odwaga,a takie cos to zwykla dziecinada,wiec pochamuj sie i troche szacunku.
a kazdy jest tak mocny i tylko potrafi zapuscic korzenie i ściągać film zamiast przynajmniej pojsc do kina lub zrobic cos porządnego, hipokryta. polaczek
Mialem taki rok co chodzilem praktycznie non stop do kina,owszem jest inny klimat lepiej sie oglada,ale nie wszystkich stac na ciagle chodzenie do kin,bo bilety tez kosztuja,a tak to se sciagne film z internetu owszem poczekam najpierw na ladna vr i sobie obejrze zadarmo bez wydawania kasy,no i 20 zl mam w kieszeni :).A wiele osob sciaga filmy itd bo ich nie stac na oryginaly,a niektore osoby tego ie rozumia i nie beda rozumiec :).
bo inne osoby nic same nie zrobily i dlatego moze one nie rozumieja. nie ma co rozumiec lenistwa. nie stac? nie ogladac - proste.
po drugie - jak sie chce to mozna taniej. teraz to nawet za 5 zl da sie pojsc do kina, a bardzo czesto za 10. lenistwo grzechem tego swiata
Nie ktore osoby jak maja prace to nie chodza do kina bo to za mieszkanie trzeba zaplacic i za inne wazne sprawy plus to jedzenie kupic no i wtedy praktycznie nic nie zostaje a wszystko caly czas drozeje,w sumie na calym swiecie praktycznie tak jest,a nam Polakom wydaje sie ze w innych krajach jest lepiej bo wiecej sie zarabia,no to co ze wiecej sie zarabia ale i tak sie placi wiecej niz u nas,owszem pojechac do Angli i popracowac z 3 miesace lub 5 i wrocic,oczywiscie majac do tego pewnosc ze bedziesz mial gdzie spac plus majac do tego wyzywienie to tak,no i potem jak uzbierales kase to wracasz spowrotem,ale teraz to praktycznie wszedzie o dobra prace i bedac pewny ze jak jedziesz to w bepieczne rejony gdzie nic ci sie nie stanie,na czarno to jest ryzyko,raz sie oplaca a raz nie,w zaleznosci czy poznajomosci czy nie.
hahahaa..za duzo ogladasz tvnu i czytasz fora, wyjdz z domu, poznaj swiat, 4 miesiace temu zrobilem turne po europie i piszesz taki bulshit, ze hoho
wlasnie w takiej anglii, hoandii, austrii, norwegii itd jest latwo wyzyc. kazda praca w uk daje Ci mozliwosc spedzenia 2 razy do roku wakacji. przykre, ze masz tak skrzywiony swiatopoglad, ale coz.. za duzo neta, za malo zycia
Byc moze jest tak jak piszesz,no ale wiadomo w ktorym miejscu kraju sie znajdziesz,jak na jakims zadupiu to wiadomo ze bedzie ciezko prawda??,a na podroze mnie niestac po calej europie,wiec calyczs w domu nie siedze bo akurat w tym momencie jestem poza Polska.
Ekran pozwala małym dzieciom udawać dorosłych. Dzięki anonimowości możesz wszystkim opowiadać jaki jesteś naj..., gdzie to nie byłeś i czego nie to nie zrobiłeś. Problem w tym, że nikt w takie pierdoły nie wierzy. Za to widzi kulturę wypowiedzi i szacunek do innych. Czytając Twoje posty, niezależni ile masz lat - dorośnij, nabierz trochę doświadczenia, ogłady to może będziesz miał odwagę kiedyś inteligentnie i w sposób zrównoważony porozmawiać na jakiś temat.
deep1984_84 - masz sporo racji. Dziwię Ci się jednak, że podjąłeś z Nim w ogóle dyskusję. Takich małolatów się ignoruje.
skąd wiesz że wszyscy mogą tak do kina chodzić... może niektórzy nie mają takiej możliwości, a nawet jeśli już nie chcą to ich sprawa...
Vasil_Zajcev, jesteś nieogarniętym chamem i prostakiem. Polaczek ;/ wstyd, przez takich ludzi, tracimy polskość, przez frajerów i konfidentów, a ty pewnie byś był jednym z nich. Obrażasz deepa, a sam jesteś niewykształcony, błąd na błędzie. Chwal się, że jeździsz po europie, gratuluje. Moim zdaniem trzeba zmieniać swój kraj, będąc tutaj. Jak by była praca, to by ludzi było na wszystko stać, obojętnie czy kino by kosztowało 10, 20 czy 50 zł. W ogóle ,,Wykształcony człowiek – Mówi skomplikowanym językiem o prostych rzeczach. Inteligentny człowiek mówi prostym językiem o skomplikowanych sprawach".
Słuchajcie jeśli chodzi o egzorcyzmy to ksiądz egzorcysta musi mieć doktora z psychiatrii gdyż musi umieć rozpoznać opętanie od choroby psychicznej. Tytuł doktora to nie byle jaki tytuł proszę państwa.
wiem że każdy ma prawo do własnych wierzeń, ale zapewniam że opętania są prawdziwe.. .nie ma lepszego dowodu na istnienie Boga jak diabeł... poza tym nie tylko opętania i są przyczyną objawień diabła...
Ehh... oczywiście, że oceniam film, którego nie widziałem.. i jakoś mi z tym niespecjalnie źle ;] A zwiastun.. cóż..... wystarczy zestawić sceny pojawiające się w zwiastunie z wypowiedziami np. Gabriela Amorth, który jest jednym z najbardziej znanych egzorcystów.... a żalu żadnego nie mam.. nie wiem skąd ten pomysł xD a idąc za wypowiedzią Kocica_82.. rzeczywiście chyba by Ci się przydało popracować nad uporządkowaniem wypowiedzi bo coś cienko z tym u Ciebie ;]
Choc twoja wypowiedz byla 13 dni temu,a to bez roznicy,jesli chodzi o pisownie i wyrazanie slow to w zaleznosci kto ile sie ksztalicil w swoim zyciu ile lat,bo czym wiecej czlowiek sie uczy tym jego wiedza jest bardziej rozszezona,ja uczylem sie nie wiele bo wiedzialem ze po wyzszej szkole tez bedzie mi ciezko z praca.Byc moze trudno mnie troche zrozumiec,ale nieznaczy ze wasze wypowiedzi na moj temat maja mnie odstraszyc w komentowaniu w jakich kolwiek forum dyskusyjnym.Jeden jest w czyms lepszy a drogi jest gorszy i na odwrot.Jak jescze raz nie zrozumiales to znaczy ze trzeba mnie lepiej poznac zeby bylo wiadomo oco mi chodzi.
A komentuj sobie do woli.. masz do tego prawo takie samo jak ja do komentowania twoich wypowiedzi... które dla mnie pozostają totalnie nieogarnięte.. ;]
No a zebys wiedzial wiec ne bede sie klucil bo nie ma sensu,to jedynie moge zeyczyc udanego zycia Pozdrawiam.
Myślę, deep, że choć nie jesteś mistrzem polszczyzny, trzeba sporo złej woli, żeby nie zrozumieć, o co Ci chodzi. Ja osobiście znajduję więcej kultury w Twoich wypowiedziach, niż w epitetach w rodzaju "hipokryta, polaczek" czy komentarzach typu "Moralność - zero. Poziom gustu - poniżej." Trudno się z Tobą nie zgodzić, że miarą inteligencji jest, między innymi, szacunek dla drugiego człowieka.
Pozdrawiam serdecznie:)
yyy ale ja nie napisałem, że gościa nie rozumiem tylko, że ma "nieogarnięte wypowiedzi"... no chyba jest różnica ;] i szacunek szacunkiem ale czy ze względu na szacunek już nie wolno zwrócić komuś uwagi......? (no chyba, że Twój komentarz był skierowany do kogoś innego...)
Skąd to wziąłeś, że mój komentarz skierowany mógł być do Ciebie. Przecież nie Ciebie cytowałam:)?
Razi mnie (czy, przede wszystkim, po prostu przykro mi na to), że ludzie z byle powodu bywają tacy napastliwi i agresywni.
Zgadzam się z tobą, większość z nich nawet nie widziała tego filmu i ocenia źle, "bo kolejny film o egzorcyzmach"; trailer im się nie spodobał i film kiepsko oceniają, żałosne :/ A co do chodzenia do kina również się z tobą częściowo zgadzam, czasem takie badziewia kręcą, że powinni ci płacić w kinie za obejrzenie tego; czasem lepiej zaoszczędzić to 20 zł, chociaż do kina też warto się czasem wybrać, a nuż puszczą coś dobrego ;)
@ deep1984_84
nie przejmuj się opiniami innych - to, że ktoś ocenia film po trailerze świadczy tylko o jego głupocie - rozumiem, że po trailerze można nie chcieć obejrzeć jakiegoś filmu, ale na podstawie 1 czy 2 minut oceniać całe 90? kretynizm...
sam oglądam sporo filmów z netu, do kina także chodzę, niezbyt często ale kilka razy w roku na pewno - rozumiem jednak, że ktoś może nie mieć na to pieniędzy, lub po prostu szkoda mu akurat tych 2 dych... wiem co znaczy pracować nie tylko na siebie, także wszystkim mądralom sprzed monitora, którym mamusia daje na kino mogę pokazać tylko "środkowy palec", chociaż to i tak bezcelowe (oni zawsze będą "najmądrzejsi")
Ludzie. Spokojnie. Na bok animozje... Nie ma sensu tłumaczyć wegetarianom, że mięso jest dobre. Tak samo nie ma sensu tłumaczyć ateistom, że Bóg istnieje. Jaki z tego morał? Nie ma sensu przekonywać ludzi do filmu o egzorcyzmach, jeżeli taka tematyka ich nie interesuje.
Mnie kucyki Pony nie jarają, jak również romantyczne komedie. Jednakże nie wchodzę (z zemsty) na ich strony filmwebu i nie minusuję filmu, który jeszcze się nie ukazał w polskim kinie. Toć to istny nonsens.
Tak jakby ktoś nie znosił dramatu, obejrzał "Serce Dziecka", następnie poniżył autorów, a na uwieńczenie stwierdził, że głupie są filmy wyciskające łzy - tyle mamy własnych problemów, co za idioci tworzą szmirę, która nas dodatkowo dołuję.
Basta! Nie podoba Ci się tematyka egzorcyzmów, nie wchodź na tę stronę i nie poniżaj osób, które mają inny gust niż Ty.
Osobiście czekam z niecierpliwością na ten film i mam zamiar już z wielkim wyprzedzeniem zarezerwować bilet do multikina w promocji "środy z Orange", dzięki czemu zapłacę niecałe 10zł za tą przyjemność. Chociaż jestem ubogim studentem, to mogę sobie odmówić jedzenia w jeden dzień (tzn dobrego jedzenia) i za to iść do kina.
Jeszcze się odniosę do powyższego komentarza, autorstwa jednego z modeli, którzy zbojkotowali kino propagując piractwo. Odpowiedź jest prosta:
Primo: Jeżeli jesteś człowiekiem o zdrowych zmysłach, nie chwal się takimi rzeczami w internecie, bo pożałujesz. Nie masz pojęcia jak inwigilacja użytkowników przez organy ścigania wzrosła (filmweb jest chyba jednym z pierwszych serwisów stojących w szeregu i czekającym na odstrzał piratów).
Secundo: Jeżeli Cię nie stać, to nie oglądaj filmów. No niestety, życie jest brutalne. Nie ma się co oszukiwać, 20zł za wejście do kina do istna kpina. Dlatego ja chodzę tylko w środy za 10. 10zł tygodniowo Cię nie zbawi. Spójrzmy prawdzie w oczy... (No chyba, że żyjesz w 6-osobowej rodzicie, gdzie każdy będzie chciał iść z Tobą, wówczas współczuję, ale zakładając rodzinę warto się upewnić, że stać nas na to.)
Popieram w 100%. I kompletnie nie rozumiem, dlaczego niektórzy ludzie w ogóle się odzywają. "Ehh... oczywiście, że oceniam film, którego nie widziałem.. i jakoś mi z tym niespecjalnie źle ;]" - kpina. Nie należę do jakiś hejterów i innych internetowych napinaczy, ale naprawdę uważam, że przed oddaniem na coś głosu, przed jakąkolwiek wypowiedzią, wiedza użytkownika i jego 'intelekt' powinny być weryfikowane i jeśli trzeba - odrzucane. I nie chodzi tu o jakąś cenzurę, acta, czy inne pierdoły, ale internet dla wielu ludzi jest w pewnym stopniu encyklopedią dnia codziennego, a chyba nikt by nie chciał, żeby jego encyklopedię tworzyli ludzie, którzy niespecjalnie się do tego nadają. Prawda jest taka, że większość osób wejdzie na stronę tego filmu, spojrzy na ocenę i stwierdzi, że to jakieś gówno, a wszystko przez to, że ludzie, którzy nawet go nie widzieli biorą się za ocenę, bo uważają się za znawców, którzy na podstawie traileru mogą powiedzieć o nim wszystko.
deep1984_84
Nie chrzań że cie nie stać. Może warto się zastanowić czemu nie masz pieniędzy - bo nie pracujesz, albo pracujesz ale masz słabe kwalifikacje. więc znajdź robotę, albo się dokształć i będzie cię stać na chodzenie do kina.
dzieki za informację o Watykanie, teraz juz wiem, ze NIE obejrzę. Jesli obejrzałabym cos o egzorcyzmach, to tylko w ramach pogłebiania wiedzy o nich i coś pozytywnie wpłynie na mnie. A propos, czy Watykan poparł film Egzorcyzmy Emily Rose? Wiem, że to nie do końca była prawda, ale film mną skutecznie wstrząsnął.
Blu, w ogole nie ogladam horrorow, po prostu filmy o egzorcyzmach polecane przez Kosciol traktuję jako dokument i swego rodzaju umoralniające ostrzeżenie, a nie kino rozrywki. Myslę, że teraz zrozumiesz, co miałam na mysli.
filmy fabularne traktujesz jako dokumenty? naprawdę mnie rozbawiłaś....
a dokumenty o aferach pedofilskich wśród hierarchów kościoła i ich ukrywaniu (przemilczaniu) przez tą zepsutą instytucję też oglądasz? - ja takie filmy potraktowałbym jako "umoralniające ostrzeżenie"...
nie wkladaj wszystkich do jednego worka! Kościoł to także ludzie razem z wszystkimi swoimi ułomnościami, pedofile są nie tylko wsrod ksieży, najwygodniej powiedzieć "olewam Boga, bo Kosciol jest zły, bo księża to pedofile, bo są pazerni, bo są kłamcami". TO NIECH SĄ! Jak płytka musi być Twoja wiara, skoro tak do tego podchodzisz ( a moze po prostu jestes jeszcze młoda i mało wiesz o życiu...) Ale to nie miejsce dla takich dywagacji.
A wracając do tematu, czasem wolę filmy polecane przez Kościół niż te, które budzą we mnie wstret i obrzydzenie i zdania nie zmienię. A pedofilia ukrywana jest na całym świecie (nie tylko w Kościele), w każdej religii, w domach, szkołach i innych miejscach najmniej o to podejrzewanych. Pomijam juz fakt, że to okropność!!!!
miałem na myśli to, że Kościół (jako instytucja) przy dokładnej wiedzy na ten temat (zarówno Watykan, jak i sam papież wiedzieli o takich zdarzeniach w swoich "szeregach") po prostu przemilczał to i nic z tym nie zrobił - i jak to niby o nich świadczy?
odnośnie płytkości mojej wiary, to chyba nie ma za bardzo o czym rozmawiać bo absolutnie w nic nie wierzę, także tyle w tym temacie, a najmłodszy też już chyba nie jestem - ponad 30tka na karku :)
nie miałem zamiaru Cię urazić, ale radziłbym czasem spojrzeć bardziej obiektywnie na działania Kościoła...
ale nie rozpędzajmy się za bardzo w różnego rodzaju myślowych dywagacjach - w końcu to strona "filmowa" :)
pozdrawiam!