Słucham? Zgadzam się, że to może być słabe, ale Paranormal o demonach?
Kolejna podróba Emily Rose po prostu :P
To, że tematyka filmu dotyczy egzorcyzmów/opętania to wg Ciebie znaczy, że już musi być kopią opowieści opartej na faktach dotyczącej Emily Rose ? Gratuluję rozeznania ! Po za tym, szczurex napisał, że to NIE może być słabe, jeśli nie doczytałeś.
Moim zdaniem ten trailer to jest 100 razy lepszy niż cały ten porąbany film Emily Rose... To był najgorszy film jaki w życiu oglądałem i ledwo co wytrzymałem do końca bo prawie usnąłem. Muszę przyznać że "Ostatni Egzorcyzm" który był słaby był już lepszy od E.R....
Dlaczego uważasz E.R za porąbany ? Bo było w nim dużo wątków prawnych i rozmów sądowych, a mało efektów i momentów grozy ? Film nie miał na celu przerazić widza objawami opętania (chociaż po części pewnie tak), ale przekazać jak wyglądał głośny proces, w którym próbowano udowodnić, że opętanie przez szatana to bujda i że liczą się tylko przesłanki medyczne, które zostały zaniedbane w przypadku tej dziewczyny.
Po pierwsze: tytuł i plakat wprowadzają widza w błąd. Ja byłem nastawiony na horror, a nie na jakieś byle co o rozprawach sądowych. Takie rzeczy to je se mogę u Anny Marii Wesołowskiej obejrzeć... I po drugie: Ten film jest tak nudny, że nie da się wytrzymać. A wszyscy tak zachwalają jednak że to taki straszny HORROR... Czasami nie rozumiem takich ludzi co mówią takie rzeczy... Naprawdę trzeba mieć mocne nerwy i cierpliwość żeby obejrzeć całe to gówno. Na dodatek wizualnie ten film jest taki brzydki że szkoda gadać... Moim zdaniem ten film jest na równi z (pseudo)egzorcyzmami Dorothy Mills...
Dorothy Mills nie miała nic wspólnego z egzorcyzmami i za tytuł należy podziękować debilnemu polskiemu dystrybutorowi. Po za tym, jeśli nie interesuje Cię tematyka związana z prawnym postrzeganiem leczenia opętania przez szatana przeplatana egzorcyzmami, nie oznacza to, że film jest GÓWNEM. Nie jest on w żadnym wypadku typowym amerykańskim horrorem, dlatego dla wielu odbiorców wydaje się być nudny, bo nie trzyma w napięciu (choć przyznam, że pod względem kinematograficznym reżysre mógł wykazać się większym kunsztem). W moim odczuciu jest to po prostu opisana historia, która zdarzyła się na prawdę i ma trafić do osób, które wierzą w Boga i opętanie.
A ja Cię zdziwię: wierzę w Boga i opętania (bo jedno jest zależne od drugiego), ale ten film jakoś do mnie nie "przemówił"... I jako katolik mam np sentyment do filmu Rytuał, chociażby dlatego, że nawiązuje do sensownych spraw dotyczących Boga, wiary, itp.
To, że nazwałem ten film gównem, to tylko moja subiektywna ocena i zdaję sobie z tego sprawę, że komuś może się podobać, gdyby było inaczej to pewnie odradzałbym oglądania jak to niektórzy przywykli robić.
Dziwi mnie też wypowiedź lotka62: "Kolejna podróba Emily Rose po prostu"... - Jak horror może być podróbą filmu o SPRAWACH SĄDOWYCH.... Nie wiem czyj to wymysł że E.E.R. stały się jakimś symbolem filmów o egzorcyzmach ... No jaki by film o nich nie powstał to zaraz znajdzie się ktoś kto go E.R. skonfrontuje... Jakby to był jedyny, najprawdziwszy film o opętaniu a inne jakie powstały lub powstaną będą tylko "podróbą"... żal...
Zgadza się - E.E.R nie jest żadnym wyznacznikiem pod względem horrorów związanych z opętaniem. Tutaj miejscie nr 1 zajmuje "Egzorcysta", lecz E.E.R przedstawia historię, która miała miejsce w rzeczywistości i może przez ten realizm trafił do większej liczby odbiorców. Cieszę się, że "Rytuał" jest dla Ciebie sensowny, albowiem również nie jest czystym horrorem, a filmem mającym pokazać wątpliwość i niedowierzanie młodego duchownego.
Mi udało się oglądnąć całą Emily Rose i właściwie się z tobą zgadzam film w ogóle nie jest straszny a oglądnąłem głównie dlatego bo wszyscy pisali że jest bardzo przerażający. Film jest nudny i jeśli ktoś się boi czarnych oczu to słaby jest. Teraz trudno poznać czy horror jest straszny czy nie bo na filmwebie o większości piszą że są beznadziejne a wcale tak nie jest ; / .
jednak może http://www.filmweb.pl/news/Box+Office+USA%3A+Szokuj%C4%85cy+atak+%22Demon%C3%B3w %22-81028