Wczoraj byłem na seansie i żałuję, że wydałem cokolwiek na tego śmiecia. Film nudny, ciągnie się, w ogóle nie straszny. Kompletna dobrze zareklamowana porażka. Jeżeli ktoś aż tak bardzo chce zobaczyć to niech poczeka aż wyjdzie na DVD.
Rzadko daję taką ocenę, ale ten film na nią zasługuje 1/10
Jak się idzie do KINA, to się przeważnie wcześniej filmu nie wiedziało [doh], więc jedynie po obejrzeniu można go ocenić. Także chyba po to na takiego "śmiecia" się idzie, żeby się przekonać czy to "śmieć" czy "ambitne kino". Każda wypowiedź jest cenna póki nie składa się z samych epitetów a i w tym wypadku wszystko jest mozliwe.
Zanim się pójdzie do kina można poczytać opinie innych zobaczyć trailer ewentualnie sciągnąć screaner albo poszukać obszerniejszych fragmentów .W 90 % wiadomo na co idziemy .A tak zawór rozczarowanie .
trailer jest najbardziej zachęcający właśnie, niestety tylko on jest ciekawy, film jest słaby, szkoda czasu. Nie polecam i tyla ;)
Owszem oglądałem np. "Paranormal Activity", "Rec" i może nie były to filmy wysokich lotów, ale na pewno były lepsze od tego. Owszem czytałem opinie i nie nastawiałem się na arcydzieło, lecz liczyłem na coś o wiele lepszego.
Tia ty poprostu nie lubisz tej tematyki i zanizasz srenia filmu...Spamujesz chlopie spamujesz...Moim zdaniem ten film zasluguje na lepsza opinie niz "1" i skoro w Twoim mniemaniu bajka o "Piotrusiu Panu" lub mala syrenka od Disney´a jest bardziej ambitnym dzielem zaslugujac na 8 gwiazdek z Twojej strony to cos tu jest nie halo... Przemysl naprawde swoja note bo ten film zasluguje na chociaz 4 gwiazdki chociazby za pomysl, kampanie reklamowa, ujecia, sciezke dzwiekowa...Film to nie tylko temat!
Spamuję? Niby jak? Widzę, że na filmwebie nie można wygłosić żadnej negatywnej opinii bo zaraz cię zlinczują.
Tak, moim zdaniem "Piotruś Pan", lub "Mała Syrenka" to o wiele bardziej ambitniejsze filmy. Są to moim zdaniem kultowe bajki Disney'a wykonane znacznie lepiej niż "Demony".
Nie wiem tylko po co wyciągnęłaś z moich ocen te dwie bajki. Po to żeby mnie upokorzyć? Chyba ci to nie wyszło bo upokorzony się nie czuję. Dlaczego nie podałaś filmów takich jak "Lista Schindlera", "Wybór Zofii", "Życie jest piękne", które oceniłem na 10/10. Może powiesz, że "Demony" są bardziej ambitne od tych produkcji?
Wyraziłem tylko swoją opinię. Dla mnie ten film to chała i koniec. Zresztą jak się kręci film o egzorcyzmach powinno się trzymać faktów i rzeczywistości. Żadne opętania tak nie wyglądają. Poczytaj to się dowiesz.
Tak w ogóle to mam prawo zaniżać średnią jakiego filmu chcę. Każdy na filmwebie ma nienaruszalne prawo do swobodnej oceny, jakakolwiek by ona nie była. To, że się z tym nie zgadzasz to już tylko i wyłącznie twój problem.
Ciekawie jak takich rzeczy czepia się osoba, której profil mówi "lubię głupie i nieambitne filmy byle coś się działo"...
Szczerze mówiąc + za pomysł? Jaki? Za egozrcyzmy? Przecież to wtórny pomysł? Za paradokument? Przecież to już nasty taki film (ba któryś z kolei taki horror), a sam pomysł ma już 80 lat.
Kampania reklamowa jako +? Jaki plus? Totalny bezsens.
Ujęcia czyli ogółem praca kamery jest tutaj strasznie słaba. Fakt, że w paradokumencie inna nie będzie to jedyny powód dlaczego nie trzeba uznawać tego za minus. Ale plus to nie jest.
Hahaha ales sie wpienil... Po pierwsze wyciagnelam "Mala syrenke", "Piotrusia Pana" nie po to aby Cie upokorzyc ale po to aby "zwazyc" sytuacje bo uznalam iz jednak jest to nie fair ze bajki ktore nie sa jednak najlepszymi dzielami Disneya oceniasz na 8, a film ktory nie byl naprawde az taki zly oceniasz na jeden- moim zdaniem nie ma nic konstruktywnego w Twojej nocie.(gdybys dal 3 ok, ale nie 1)
-Tematyka "demonow" nie jest jak najbardziej ambitna, ale male syrenki plywajace w morzu tez nie sa chyba ze ktos ma takie upodobanie :P
-Sama ogladam bajki i je lubie
-glupio by wyszlo gdybym "Demon" porownala do "Listy Schindlera" (huh...wtedy mialbys sie czego czepiac)
-masz, masz i jeszcze raz masz nienaruszalne prawo do tego zeby spamowac, ale nie powinienes tego robic bo chyba dzieckiem juz nie jestes i nie trzeba Ci tlumaczyc niepisanej kultury, poza tym ja takze mam prawo aby swoja opinie o Twoim spamie wyrazic.
Do Dealeric:
Ciekawie jak takich rzeczy czepia się osoba, której profil mówi "lubię głupie i nieambitne filmy byle coś się działo"...------------->jestes bardzo "spostrzegawczy/cza", a teraz spojrz jeszcze raz tylko uwaznie;)
-Kampania reklamowa jako +? Jaki plus? Totalny bezsens. -------------> Dlaczego bezsens przy tym takze musieli sie napracowac, kazdy detal jest wazny ale latwiej powiedziec ze to bezsens Ö_ö
-Ujęcia czyli ogółem praca kamery jest tutaj strasznie słaba. Fakt, że w paradokumencie inna nie będzie to jedyny powód dlaczego nie trzeba uznawać tego za minus. Ale plus to nie jest.-----------> moze dla Ciebie mi np. sie to podoba i buduje atmosfere niepokoju.
Na co mam się przyjrzeć? Widziałem ostatnie 50 filmów czyli tyle ile jest możliwe i tam jest dość jasny wzór jakie filmy lubisz.
Poza tym jak już to "takŻe". Reklama to nie jest część filmu to sposób sprzedaży. Tak samo detalem filmu może być fryzura operatora kamery. Co z tego, że nie ma wpływu na sam film. Ważne by była bajkowa.
Co do pracy kamery. Odrobinę większe doświadczenie z kinem starczy by zrozumieć o co chodzi.
Ale porównajmy filmy tematycznie: Mamy powiedzmy Egzorcyste, przereklamowaną Emily Rose i to. Mamy ten sam gatunek, ba nawet tą samą tematykę i film wypada słabo. Ale porównajmy go według pracy kamery do np. BWP lub REC. Znowu filmu przegrywa z kretesem. Taka jest przykra prawda, że horror z tego bardzo kiepski.
Wracajac do tematu uwazam poprostu nota "1" jest krzywdzaca! Tak Dealric zabierz swoja lalke ja zabiore swoja i wrocmy do swoich domow, bo nie ma sensu klocenie sie kto oglada glupsze badz mniej ambitne filmy... Co do pracy z kamera jestem przekonana ze ja masz dlatego siedzisz na "Filmweb" i topisz smutki w postach ktore nie sa skierowane nawet w Twoja strone...
Dobrze rozumiem, nie masz argumentów więc próbujesz osobistych wjazdów na oponenta by pokazać jaka fajna jesteś. Wierz w to dalej.
On ma rację, każdy ma prawo do swojej oceny. Jeśli film mu sie w ogóle nie podobał, to ma prawo dać 1. To jest jego ocena, która nie musi pokrywać się z Twoją. Nie mozesz oczekiwac, że wszyscy będą oceniali filmy podobnie jak Ty :-)) Poza tym nigdzie nie jest napisane że każdy musi lubić ambitne kino.To zależy od tego, czego kto szuka w kinie, czy traktuje kino jak sztukę czy jak rozrywkę... To podobnie jak z muzyką. Czy ten kto słucha Bacha czy Mozarta jest lepszy od tego kto słucha Metallici czy Nirvany?? Pozdrawiam!
Ja się całkowicie z Tobą zgadzam. Bardzo lubię horrory ale Demony to wyrzucone pieniądze na bilet. Przyznaję, że obejrzałam przez przypadek, bo wybierałam sie na zupełnie inny film ale odwołali seans. Zuważyłam w repertuarze kina horror Demony i jako fanka tego gatunku zdecydowałam sie zaryzykować. Niestety bardzo sie rozczarowałam. Mnie też film nudził i "mało straszył" a robienie go na "paradokument" tylko pogarszało sprawę. Jednocześnie zaznaczam, że nie próbuję nikogo "zniechęcić" do obejrzenia filmu (jak ktos chce to niech go sobie ogląda, proszę bardzo) a jedynie wyrażam swoje odczucia po seansie. Pozdrawiam :)