PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112567}
6,3 32  oceny
6,3 10 1 32

Der Rote Rausch
powrót do forum filmu Der Rote Rausch

10/10

ocenił(a) film na 10

Obowiązkowa pozycja, jeśli chodzi o fanów Kinskiego. Klaus gra tutaj pozbawionego pamięci, chorego psychicznie mordercę, który ucieka z więzienia i trafia na gospodarstwo, gdzie zostaje przygarnięty pod imieniem Martin. Brigitte Grothum grająca rolę Katrin, opiekuje się Martinem i w przeciwieństwie do reszty, lubi go, gdyż przypomina on jej męża, który ją niegdyś zostawił. Wiele, bardzo dobrych scen z udziałem Kinskiego, który jak w każdym filmie, daje świetny popis swych umiejętności. Mamy zazdrosnego o Martina, Karla (Sieghardt Rupp), ojca Katrin (Jochen Brockmann) oraz jej córkę Hanni (Christine Ratej). Poza Kinskim, gra aktorska reszty wypada nawet nieźle. Szczególnie podoba mi się, kiedy Kinski jedzie do miasta, by kupić prezent dla córki Katrin i nie wie jak się zachowywać wśród setek ludzi (co chwila na kogoś wchodzi, problemy w sklepie przy kupnie towaru, nie zna się na pieniądzach). Epicka scena ucieczki Klausa z pudłem pod pachą przed obywatelami. Po sam film odsyłam na fanpage na fb: Klaus Kinski - Polskie Wersje Językowe