obejrzec i zapomniec. Nie bardzo pasuje mi gatunek 'komedia', nie wiem co tu ma byc smiesznego? Takie patologie sa raczej tragiczne, uniemozliwiaja normalnym ludziom funkcjonowanie w rodzinie i nieszcza zycie osobiste. Wiem co mowie, bo sam pracowalem 2 lata w firmie gdzie panowaly podobnie 'fajne' klimaty, az poszedlem stamtad w h** :)
Dla mnie super:) Nie znosiłam romantycznych komedii zanim sie sama nie zakochałam. Teraz oglada sie to inaczej. Może nie było tak mega śmieszne ale wciągało. Mina jej chłopaka przy samochodzie poprostu powalajaca:)tylko nie sadziłam że zdradzi swojego chłopaka:(pozaty rola p streep boska:) 8 w porywach do 9 / 10
To fajnie, ze sie zakochalas, ale musze cie rozczarowac: ten film to nie jest komedia romantyczna:)
czy diabła u prady mozna zakwalifikować do komedi romantycznych:
1. główna bohaterka się zakochuje - 100% komedi romantycznych
2. główna bohaterka zmienia się z kopciuszka w coś pięknego - 90% komedii romantycznych
3. gł bohaterka przezywa zawirowanie uczuciowe - czy ten czy tamten
4. watek komiczny w postaci modelek
5. konczy sie happy endem ona wychodzi na droge prawości jej chłopak daje jej drugą szanse itd.
no brigdet jones też nie powalałą humorem, albo coyota ugly a zakochana złośnica??????
nie mowie ze to dzieło sztuki pierwsza klasa tylko jest ok jak na tego typu filmy i w swojej kategori dostaje dużo gwaizdek.ale nie zmienia to faktu iż jest to komedia romantyczna.
Nie bede sie z toba spieral, ale film na zadnym serwisie tak nie sugeruje, wiec cos w tym chyba jest??? Nie jestem znawca komedii romantycznych i bardoz rzadko je ogladam, ale z tego co zauwazylem watek milosny powinien byc chyba wysuniety zdecydowanie na glowny plan?? Bo tu peta sie gdzies na poboczu filmu...Starczy choc porownac do takich filmow (ktore akurat maioem okazje obejrzec) jak 'Sposob na blondynke' czy '50 pierwszych randek'.
pkt 1 - nie wiem, bo ogladalem od 20 minuty:) ale moze rzeczywiscie na poczatku filmu sie zakochala
pkt 2 - dlaczego z Kopciuszka? Od poczatku fajna kobitka to byla, nawet jak chodzila w tych swetrach:)
pkt 3 - chyba raczej czy praca czy chlopak, nie zauwazylem zeby miala jakies ciagotki do tego drugiego (wpierw interesowal ja jako pomoc w interesach, pozniej byl to tylko 'obiekt zastepczy')
pkt 4 - watek komiczny to jest w kazdej komedii, co maja modelki do komedii rom.?
pkt 5 - no tu sie moze zgodzic, ale jedna jaskolka wiosny nie czyni
Ale generalnie zgadzam sie z tym jak film figuruje tu w bazie, jak i na IMDB: dramat/komedia, choc jak juz mowilem nie jest to zbyt smieszna komedia.
Pozdrawiam.