Uważam, że film "Diabeł ubiera się u Prady" jest bardzo dobry. Zrobił na mnie niesamowite wrażenie podczas oglądania pierwszy raz;DD mozna go oglądać non stop i nie powinien się znudzić przynajmniej w moim przypadku tak nie jest;p;p;p BARDZO POLECAM!!;)) 10/10;D
A ja uważam, że to film przeciętny. Po pierwszych 30 minutach miałem wrażenie, że rzeczywiście oglądam coś świeżego, po godzinie wciąż miałem nadzieję, że ten film nie potoczy się tak banalnie, jak się to zapowiadało, ale niestety nadzieja okazała się złudna. Była szansa na film o pełnym blichtru świecie mody, o różnych spojrzeniach na to, czym jest moda, wreszcie o robieniu kariery tak jak wielu słynnych ludzi, czyli odrzucając życie towarzyskie i sentymenty. A co wyszło? Wyszła moralizatorska historyjka o tym, co jest w życiu istotne ozdobiona pięknymi kobietami i kreacjami. Oczekiwałem dużo więcej, a dostałem coś przeciętnego, mało oryginalnego i nawet demoniczna Meryl Streep wraz z wielkoustą Anne Hathaway nie sprawią, że uznam ten film za rewelację. W sumie jest mi przykro, że zmarnowano taki potencjał.