Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403115
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

Film o snobach

ocenił(a) film na 3

Wszystko mnie w tym filmie wkurzało począwszy od Anne Hathaway skończywszy na muzyce. Może i obraz pouczający bo pokazujacy środowisko ludzi od których mnie odrzuca, bo liczy się dla nich tylko moda. Moda to dodatek do życia, nie może zaś być jego sensem. Nie wiem za co nawet Meryl Streep dostała nominacje do Oscara - za to że rzucała płaszczami i miała znudzoną minę.(Myślę, że za to, że jest Meryl Streep :)) Rzecz nudna i irytująca.

użytkownik usunięty
fido_3

Meryl dostala nominację do Oscara za nazwisko? Nie rozśmieszaj mnie....
Zreszta nawet gdyby tak było, to niezłe musiałaby mieć wtyki...
Moze cos przegapiłaś ale Meryl w tym filmie pokazała mnóstwo min i nie tylko znudzonych...te jej ciecia, jak odpowiadała Andrei na pytania ( moze oglałaś z lektorem) więc nie słyszałaś jak cudownie operowała głosem, te Mirandy wystudiowany ruch zdejmowania okularów, ona potrafi w jednej minucie sprawic, ze czujemy do niej jednoczesnie współczucie, nienawiść, złość....Nie potrafimy przewidzieć co w ostatniej chwili zrobi (scena koncowa w samochodzie) bo to ona ukazuje tak sugestywnie uczucia na ekranie, że potrafi nami kierować....
Wybacz ale ja nierozumiem jak mozna nie uwarzac, ze Meryl tu nie zagrała swietnie...ona ZAWSZE JEST GENIALNA, ZAWSZE. I to niepodlega zadnej dyskusji, ze film dzieki niej zrobiła tak oszałamiajacy sukces....

ocenił(a) film na 3

Z tą Meryl Streep to źle mnie zrozumiałaś :)To moja ulubiona aktorka (była świetna w "Godzinach" i "Domie dusz"), ale chciałam na tym przykładzie pokazać swego rodzaju "klikę" wśród jury ważnych uroczystości. Streep to genialna aktorka, ale po co nagradzać ją za każdą rolę, skoro wszyscy wiemy, ze Meryl Streep wielką aktorką jest. Jest jeszcze setka innych dobrych aktorek, które zagrały swoje życiowe role i nie zostały w żaden sposób wyróżnione. Zaobserwuj corocznie rozdania nagród Grammy - czy kiedyś taki Incubus czy Him - mimo, że świetne i popularne zespoły dostały, kiedyś Grammy. Nie! A są przecież o niebo lepsi na żywo, niż Beyonce, która na koncertach skupia się bardziej na "trzepaniu" i ryczy tylko "yeah" i cały utwór śpiewa za nią chórek. A jednak dostaje co roku Grammy, tak jak np. Alicia Keys. Czy to sprawiedliwe? Zastanów się nad tym.

użytkownik usunięty
fido_3

Hm, wyglada na to, ze jednak źle. Masz rację- z ta Beyonce w szczególności. Ona bardziej odtaje z a to, ze jest w gazetach niz w muzyce- ale cóz zrobić show-biznes.
No, ale dla mnie Meryl to rzeczywiście geniusz ;D

użytkownik usunięty

Ja za to uważam, że Beyonce jest bardzo utalentowana i ciężko zapracowała na swój sukces. Świetnie śpiewa i tańczy, robi niezwykłe show na występach, bo kocha to, co robi. Poza tym jej muzyka mi wyjątkowo odpowiada ;p Nie słyszałam żadnych skandali, które by jej dotyczyły. A co do tych gazet, to zobacz na takie Linsay, Britney, Paris, które ostatnio swoją popularność zawdzęczają tylko i wyłącznie gorącym plotkom i gazetom.

Dla mnie Beyonce jest zerem, ale nie o tym chciałam mówić.
Wracając do Meryl. Drogi Fido, moim zdaniem to, że Maryl Streep ma już spory dorobek nagród nie oznacza, że jororzy powinni teraz nagradzać te aktorki które jeszcze uznane nie są. Zgadzam się z tym, że ocenianie często bywa niesprawiedliwie, ale Meryl sobie na zasłużyła. Jest fenomenalna (i to nie tylko w "Godzinach", "Dom dusz") ale w tej roli była tak naturalna i genialna, że uważam, że należałaby się jej nie tylko nominacja, ale może i następny Oscar.

użytkownik usunięty
bezprzyczyna

O tak Meryl jest genialna, a ta rola jest rewelacyjna- nominacja jak najbardziej na miejscu.

ja nie mam jej dosyć - oglądałam ten film już kilka razy. jeszcze się nie znudziłam :D

ocenił(a) film na 8
fido_3

Według mnie tu właśnie chodziło to, żeby pokazać, że moda nie jest najważniejsza. Nie wiem co wkurzało Cię w Anne Hathaway, moim zdaniem zagrała świetnie :-)

s0nka

Moim zdaniem Meryl powinna zdobyć za kreację Mirandy swojego trzeciego Oscara... Była fantastyczna.

Promiscuous_Girl

zgadzam się Meryl byla fantastyczna jak za każdym razem!! i nigdy ale to nigdy nie bedzie dosc nagród dla niej jezeli dalej bedzie tak kunsztownie grac- maestro