Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403288
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

Nareszcie jakiś film na poziomie.Świetne plany zdjęciowe, do tego wspanała scenografia, idealna obsada (szczególnie Meryl Streep ), rewelacyjnie dobrana muzyka i kostiumy. Film nie nudzi, w sam raz na poprawe humoru..szczególnie kobecych humorków :) Ale czy wczuwając sie w role głownej bohaterki....warto rezygnować ze wszystkiego dla pary butów od Dolce&C albo Chanel ? Uwielbiam ten film :*

grzybolec

Też uwielbiam ten film, oglądałam go już z 20 razy i za każdym razem jest ciekawy, choć bardzo różni się od książki jest utrzymany na świetnym poziomie. Zwykle ekranizacje bywają jak już niepodobne, to beznadziejne, a to jest świetne;) Jej metamorfoza była najlepsza^^

fallen_angels

Dokładnie...książka jest świetna , ale film też ma coś w sobie :D
Wiesz jesteśmy nawet podobne...ja tez go oglądałam z 20 razy i wciąz nie przestaje, poniewaz za każdym razem doszukuje się w tym filmie czegoś ciekawego ....i to jest własnie najlepsze :D Uwielbiam ten film, jeszcze nigdy mnie az tak nie wzięło :D:D:D Pozdrowionka:*

ocenił(a) film na 7
grzybolec

Mnie też wzięło ale jakiś czas temu:D Po prostu mi sie podoba historia i ta obsada:D Te stroje, ta cała otoczka filmu:)

ocenił(a) film na 8
piratka4

też tak sądzę, nawet mój starszy brat uważa ten film za - "przyzwoity" a to duży plus z jego ust, tym bardziej ze film utrzyman jest w kobiecej wręcz atmosferze...

fallen_angels

Ja raczej nie ekscytuję się tego typu filmami i książkami z "różowymi okładkami", ale kurczę... Obejrzałam DWP już naprawdę z 10 razy, bo ma w sobie coś takiego, poza Meryl:), czego nie umiem określić... Film kobiecy, ale nie bzdetny, i na poziomie!

grzybolec

Tylko dla dziewczyny.... Bo ktoś kto lubi dobre kino, nie zwróciłby na to uwagi. Dobrana muzyka? Nie. Dobrane PIOSENKI. Jak dla mnie film nudzi, jest to jeden wielki gniot, 0 fabuły, 0 akcji, a tych zer mogę wymienić co najmniej 10.

1/10

PonuraQ

Widze PonuraQ, że login ten idealnie do Ciebie pasuje, dlatego też nie zaskoczyła mnie Twoia opinia na temat filmu, z którą jak widać powyżej wcale się nie zgadzam. Chcesz mieć akcje, to obejrzyj jeden z miliona filmów oferowanych przez prawdziwe kino akcji. Ten film rozluźnia, sprawia że choć na chwile można się uśmiechnąć ( nie mówię że rozbawi do łez) i owszem w wiekszości jest przeznaczone dla kobiet. Ale myślę, że każdy facet z powodzeniem mógłby go obejrzeć, chyba że uważa się za wielkiego twardziela i zbyt poważną osobę, która tak jak ty preferuje akcje. Może czasem warto wyluzować ;), bo akcji w samym życiu nam nie brakuje.

Ps.: Aha...veiled pozdr dla brata!!! Przynajmniej jeden normalny facet :)

grzybolec

Racja;) Mój kuzyn śmiał się na tym filmie razem ze mną :D I stwierdził, że film jest fajny. Nie zgadzam się, też że muzyka jest beznadziejna, bo jest fajna. Czy w dobrym filmie zawsze muszą do siebie strzelać? Właśnie jedne z najlepszych są te, w których nie ma zbyt dużo akcji. Film może babski, ale dla każdego^^

ocenił(a) film na 7
fallen_angels

Dokładnie. Nie w każdym filmie muszą się zabijać, rozbijać itd... Film naprawdę bardzo fajny:D

grzybolec

O tak popieram. Jeśli ktos chce akcji, strzelaniny krwi i nie wiadomo co jeszcze niech sobie obejrzy Rockiego albo innego gniota dla bezmózgowych facetów...<blehhh>
Ten film jest świetny i wcale nie tylko dla dziewczyn. Uwierzcie, albo nie ale faceci też lubią ten film:)

EM_DE_KE_AS

Ja myślę, że jest to film naprawdę " na poziomie" odchodzi od wszelkich stereotypów i jest napradę " z przesłaniem" Ja tez oglądałam go już ze 20 razy, za każdym z porównywalnym zainteresowaniem! Zna ktoś może podobne?

Adka777

Wiesz co szczerze mówiąc sama szukałam troche, szperała po różnych filmach.....i myśle , że czegos takiego jeszcze nie było. Fakt jest wiele babskich filmów, fajnych, z nastrojem, ale takich gdzie połączono fashion, miłostki, problemy, a przede wszystkim takie nie do końca jasne zakończenie ..myśle ze nie ma. A przynajmniej ja się nie spotkałam. Sama chętnie obejrzałabym cos podobnego :) Pozdrawiam

grzybolec

Dobry,luźny film,ot taki na sobotę,nie zabijający banałem.Dobra gra aktorska-Emily i Meryl rządzą!!!

ocenił(a) film na 8
Wschodni_wiatr

Czemu tylko dla kobiety? Jestem mężczyzną i dla mnie ten film jest również świetny, wręcz wyśmienity. Pozdro dla fanów tego filmu, a Meryl jak zawsze boska.

ocenił(a) film na 6
che_guevara

Meryl jest w tym filmie boska zresztą jak w każdym, a ja choć nie jestem fanką tego typu kina a tym bardziej tego typu książęk(dlatego nie czytalam nawet tej książki zaczytuję się raczej w powieściach historycznych niż literaturze kobiecej) to muszę powiedzieć że film wyjątkowo mi się podobał, oglądałam go pierwszy raz ze względu na to że oglądam wszystkie filmy z Meryl, nawet poszlam do kina, i szczerze mowiąc nie spodziewalam się niczego nadzwyczajnego, a tu miłe zaskoczenie, teraz jestem wlasnie po 7 obejżeniu filmu i jest to naprawde dobry film na poprawę humoru :-)