Nie dotrwałam nawet do zakończenia. W tym filmie nic mnie nie zaskoczyło, cały jest tak przewidywalny, w ogóle nie trzyma w napięciu, niczym się porusza. Jeden z gorszych filmów, jakie oglądałam, a raczej usiłowałam oglądać. Nie polecam!
ej, no nie mów.
Muzyka jest OK, instrukcja do niebieskiego sweterka jest OK i wiele ciuchów/ butów od najlepszych kreatorów.
Film w sam raz nadaje się do oglądnięcia podczas np. prasowania, tak aby nie trzeba było się na nim skupiać :) [pusty, płytki i bez treści]
Właśnie zakończenie filmu było najlepsze i, cokolwiek zaskakujące. Jeśli szukałaś filmu trzymającego w napięciu to Ci się gatunki filmowe pomyliły chyba. Polecam jakiś thriller^^ Komedie przeważnie nie trzymają widza w jakiejś wielkiej niepewności. Z pewnością był o wiele lepszy niż High School Musical, który oceniłaś na 10(!!!). Mnie się bardzo podobał. Naprawdę dobra ekranizacja książki.
P.S. Pamiętaj, że filmy możesz oceniać OD 1 DO 10, a nie dawać tylko 1 lub 10 ;]
Sklonilas mnie wlasnie do obejrzenia tego filmu. Uznalam, ze chyba nie bede kierowac sie krytyka osoby, ktora "Czarodziejke z ksiezyca" uzanala za arcydzielo...;]
arcydzieło to nie jest ale żeby od razu 1? myślę ze wyróżnia się z pomiędzy wszystkich komedii dam gdzieś 6/7 bo nie oczekiwałem dużo a mile się zaskoczyłem
Tyle, że mało, jeśli w ogóle można tam dostrzec komedii.
Taka obyczajówka, tyle że w przeciwieństwie do tego gatunku, lekka i łatwa. Gdyby nie znana książka, aktorzy, reklama mało kto by o tym filmie usłyszał.
Chyba wiele się nie pomylę mowiąć, że to taki naiwny film młodzieżowy, tylko zrobiony przez i dla dorosłych.
"Nie dotrwałam nawet do zakończenia. W tym filmie nic mnie nie zaskoczyło, cały jest tak przewidywalny, w ogóle nie trzyma w napięciu, niczym się porusza. Jeden z gorszych filmów, jakie oglądałam, a raczej usiłowałam oglądać. Nie polecam!"
Hmmm... Jeśli masz ochotę obejrzeć film, który trzyma w napięciu to myślę, że powinnaś się wziąć za inny gatunek filmowy np. thriller.
Mi tam film się podobał, tak samo jak książka. Daję 7/10.
Film przebił książkę, jak dla mnie jest o wiele lepszy. Może nie ma tam rąbanek itd. ale ogląda się naprawdę dobrze... Meryl jest świetna, Anne zresztą też :)
"Tyle, że mało, jeśli w ogóle można tam dostrzec komedii.
Taka obyczajówka, tyle że w przeciwieństwie do tego gatunku, lekka i łatwa. Gdyby nie znana książka, aktorzy, reklama mało kto by o tym filmie usłyszał.
Chyba wiele się nie pomylę mowiąć, że to taki naiwny film młodzieżowy, tylko zrobiony przez i dla dorosłych."
Dokładnie P_A_W_E_L, twoja wypowiedź oddaje to co sądzę o tym filmie,
tylko z jednym szczegółem: dla mnie nie był lekki, ponieważ pierwszą połowę niemalże z trudem 'przemęczyłam'. Do połowy dała bym 2/10, reszta jakieś 6/10, czyli średnia 4/10.
Wg mnie film był nudnawy i dziecinnie przewidujący.
a ja polecam! Bo zależy co kto lubi, ale gra aktorska, kompozycja filmu i teksty są świetne. Ja lubię lekkie filmy a ten napewno do takich należy. Model faktycznie wykorzystywany nie raz (kobieta znajduje pracę, podporządkowuje jej życie ale potem okazuje sie że żyje tą pracą a wszystko inne przestaje być ważne) ale przede wszystkim pokazuje jakie wartości są naprawdę ważne i że nie należy zapominać o byciu sobą.
Gorąco polecam
nie radze sie sugerowac opinia osoby ktora filmy takie jak "milczenie owiec" albo "ojciec chrzestny" ocenila na 1 natomiast "czarodziejka z ksiezyca" albo "Hostel" na 10... po prostu brak slow. a film na prawde godny polecenia, jeden z lepszych w swoim gatunku 9/10