Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403084
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

" "Diabeł ubiera się u Prady" świetnie oddaje klimat, nie tylko świata mody, ale również świata pracy. Główna bohaterka-Andrea, początkowo nastawiona sceptycznie do świata mody, szybko poddaje się jego zasadom. Jak również sztywnym regułom pracy w magazynie Runway. Jej szefowa-Miranda (oszałamiająca rola Meryl Streep!) to zimna , wyrachowana i wyjątkowo wymagająca osoba.Zadaniem jej asystentek jest spełnianie wszelkich jej poleceń, a raczej rozkazów.Nawet jeżeli, są one niewykonalne.Obserwujemy jak Andrea traci swoje życie i zaczyna żyć życiem Mirandy.Oddala się od przyjaciół i chłopaka.Cały czas oszukuje się, że to tylko chwilowe zajęcie, mimo to nie rezygnuje i z kolejnymi wyzwaniami szefowej radzi sobie coraz lepiej. Już nie tylko kosztem życia prywatnego , ale co gorsza kosztem zasad, jakimi kierowała się dotychczas w życiu.Nie chcę zdradzać jak kończy się cała historia.Dodam, iż lubię kiedy film pochłania mnie całkowicie, kiedy zapominam, że to co mam przed oczami to fikcja. Tak właśnie czułam się oglądając na ekranie zmagania tej młodej dziewczyny.Polecam fanom mody, gdyż obraz ten przepełniony jest fantastycznymi kreacjami. Polecam pracoholikom, kobietom które pracowały na stanowiskach asystenckich, przede wszystkim zaś tym wszystkim którzy nienawidzą swojej pracy, wiedzcie że można mieć gorszą ;)"