Diabeł ubiera się u Prady

The Devil Wears Prada
2006
7,0 403 tys. ocen
7,0 10 1 403084
6,0 52 krytyków
Diabeł ubiera się u Prady
powrót do forum filmu Diabeł ubiera się u Prady

beznadziejny, przewidywalny, niesmieszny. jeszcze jedna glupia komedia dla glupich nastolatek. ten pusty film oparty na jeszcze bardziej pusym scenariuszu, ktory z kolei zostal oparty na jeszcze bardziej pustej ksiazce moglyby uratowac jedynie demoniczna kreacja meryl streep i soundtracki (city of blinding lights) ale nie ratuja. nie polecam nikomu- chyba ze ktos sie przyznaje do bycia glupia nasyolatka lubiaca bajki z moralem w stylu disney'a

Dr_Grape

Aha. hahaha.Twoj kometarz mnie rozbawił do łez:) Dzięki niemu dowiedziałam się , ze jestem glupia i pusta gdyż mnie ten film osobiscie sie podobal:)Był lekki, zabawny i przyjemny. Poza tym moje oko moglo nacieszyc się widokiem pieknych strojów, butów i dodatków:) Same plusy.Domyslam się zatem , ze Ty lubisz hmmm nieco inne filmy - z nieprzewidywalnym zakończeniem, co nie tlumaczy Twojego szufladkowania ludzi tylko pod wzgledem lubienia danego filmu:) A propo skoro ten film byl taki przewidywalny nie rozumiem dlaczego go ogladales, przeciez straciles swoj cenny czas, ktory molges poswiecic na np ogladanie czegos bardziej ambitnego Twoim zdaniem.:)Ps. Nie jestem glupia.:)
Pozdrawiam. Troche wiecej wiecej wiecej optymizmu i luzu zycze:)

caro85

tak, dokladnie! nie jestes zbyt bystra skoro podobal Ci sie ten film :D no niestety, taka prawda ;)

Dr_Grape

Do głupich nastolatek będzie należała przyszłość, lekceważyłem swój ubiór trochę o nim zapomniałem a to błąd, nie jestem małolatem ale film mi się podobał, rola dla Meryl Streep skopana i tu mamy jednakowe spostrzeżenia ona nie była groźna ona była śmieszna o diaboliczności możemy zapomnieć. Przykrym dla mnie jest że twoje słowa są tak ostre ten film na to nie zasługuje. Jest tyle knotów a ty czepiasz się ogarka, do tego jeszcze kopiesz i ubliżasz nastolatkom, wyluzuj.

użytkownik usunięty
miczo02

zawsze była nadzieja, że nie będzie przewidywalny, mnie tez sie to nie podobało, i do tej pory nie rozumiem, co wy wszyscy w tym widziacie

użytkownik usunięty
Dr_Grape

Nie, mnie ten film osobiście się podobał. I nie żebym uwielbiała filmy Disney'a, ale nie ma co go tu pisać bo, trzba przyznać, niektóre produkcje ma imponujące. Mamy różna zdania, ok, rozumiem, i nie co się tu sprzeczać. Nie będę cię krytykować, bo o gustach się nie dyskutuje. Ja obejrzałam go z przyjemnością i, mimo że wiedziałam, co się zaraz stanie, i tak mi się podobał. Sorcia za błędy i 3majcie się! :-*

ocenił(a) film na 10
Dr_Grape

Jestem beznadziejnie głupią nastolatką, bo film mi się podobał. Aż mi się płakać chce, kiedy patrzę jak ktoś stwierdza iloraz inteligencji po upodobaniach...
Disney'a lubiłam i też się przyznaję.
Co do przewidywalności to nie wiem czego można się było spodziewać, wiedziam jak film się skończy zanim weszłam do kina. Muzyka była cudowna, ciuchy wspaniałe a całość lekka, czasami zabawna i sympatyczna. Niczego więcej się nie spodziewałam i mi się podobało...
zastanawiam się tylko czego spodziewali się Ci, którzy są rozczarowani, bo chyba wiedzieli na co idą...

ocenił(a) film na 4
Dr_Grape

a mi sie podobal! zachne nosic stringi od gicci'ego i to "tyl na przod" ;-)! wiem zalosne.. tak jak film. szczerze nie polecam..

użytkownik usunięty
Dr_Grape

Komedia na nastolatek? Gdzie tu widzisz komedię dla nastolatek? Dla mnie ten film jest życiowy - nie jest ciężki ani trudny, ale życiowy. Śmiać się co prawda nie ma z czego, chociaż mi zdarzało się uśmiechnąć - może z powodu podobieństwa własnej sytuacji z sytuacją głównej bohaterki ;) Świat mody jest przedstawiony realistycznie - wszystko w biegu, nikogo nie obchodzisz, gdyby nie to, że jesteś przydatna, to wszyscy mieliby cię w d... .
Muzyka akurat w ogóle nie zrobiła na mnie wrażenia, Meryl Streep wypadła najwyżej znośnie.
Morał jak z Disneya? Chyba gdzieś mi to umknęło...
Ja osobiście dałabym 6/10.